Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
brottarhunden

brottarhunden

Medlem
  • Registrerad 2004-11-03
  • Senast aktiv 2007-03-01
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen brottarhunden har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Orchaldae:

är det smartast att i mitt fall tanka ner cd skivorna i WAV (är pc användare) format, komprimera dom till AAC 128 (mitt förstahandsval för att få plats med mer) för att vid ånger kunna komprimera tillbaka från AAC 128 till WAV och sen till AAC 160 och på så sätt förlora så lite kvalitet som möjligt?

Det finns ingen mening med att komprimera AAC 128 till AAC 160, hur du än gör. Det enda du kommer få då är filer som i bästa fall låter som 128 men är lika stora som 160. Du kan aldrig återfå kvalitet som en gång komprimerats bort.

Personligen rippar jag till AAC 160, mest för att det känns som en bra mellannivå, och så läste jag någonstans att det är den inställningen som ger mest ljud kontra storlek. Enklast är ju att rippa direkt i iTunes så slipper du blanda in wave-format överhuvudtaget.

Ursprungligen av Sekhu:

sykunnig?? verkar som ni sydde den som på bilden.. utan att "vända ut o in" på den så kanterna inte synns o den får runda och jämna kanter

Det du beskriver är ju ett sätt att göra det på, vi valde medvetet att göra det på ett av de andra sätten. En av många fördelar med att göra så här är att man kan sy allting i ett enda stycke, utan skarvar. Och så blev det snyggt också, iallafall i mina ögon

ed00d: Det är ingen plast bakom luckan i den här modellen, men ska definitivt finnas på nästa! Nu är det sytt runt kanten så det inte skabbar sig.

Nu har jag använt den har dagligen ett tag, funkar jättebra, men jag har massor idéer till en ny modell. Tack för era kommentarer och åsikter också!

8fps: Ja det här var ju en snabb grej bara, försökte göra det enkelt!
Knapparna skadar inte ipodden, för på baksidan är det isolerat med både tyg och vliselin så det finns ingen risk att den repar.

Något hål för dockan är det inte nu, utan jag ser skyddet mer som något jag stoppar podden i om man ska iväg någonstans, det är ju bara en väska, går väldigt smidigt att plocka ur, inte som ett iSkin eller liknande. Ska man ha hål för dockan blir det dessutom ännu mer hål och eventuella luckor... Men kanske på nästa modell

Och visst, den är lite hemmagjord och sne här och där, men det är svårt att sy tyg så smått och det beter sig lite som det vill Själv tycker jag det hemgjorda blir lite charmigt och unikt med tyg som böjer sig och så. Sen är ju det här första försöket! Och jag måste också säga att stora bilder tagna med blixt är ganska oförlåtande för små skavanker. Sen ser den förstås lite slapp ut när inte iPodden är i den på sista bilden

Erik: Jag vet inte om det är så mycket att testa egentligen Vi får väl se när jag själv använt det så jag hinner göra om modellen om det finns bättre lösningar?

Olof: Massproducering? Hehe, varför inte?

Jättekul att läsa åsikter och kommentarer! Keep ´em coming

Det går att scrolla också! Det hade t o m gått att scrolla genom manchestertyget om det inte var förstärkt med vliselin, ett tunt skikt som man liksom stryker på för för att ge mer stadga.

För ett par veckor sen fick jag äntligen min iPod 20GB. Eftersom jag innan hört från en kompis att de lätt blir repiga och därefter läst samma sak här beställde jag i god tid innan iPoden skulle komma ett skin från iSkin, men från leverantören Expansys. Dagarna gick, iPoden kom, jag började använda den, den fick små repor fast jag behandlade den som en baby. Mitt iSkin dök aldrig upp, och jag skrev till företaget och frågade vad som stod på. De var helt enkelt slut, men efter att de lovat och lovat att den "nog kommer imorgon" beslutade jag mig att avbeställa och ordna det på något annat sätt. Bestämde mig sen för att helt strunta i skin och stå ut med reporna, som många säger kan man ju se dem som personlighet!

Men igår fick jag en idé och idag gjorde jag slag i saken och gjorde ett eget skin i röd manchester! Med lite hjälp från en sykunnig flickvän fick jag fram det här resultatet:

Nu gäller det att utvärdera den och se vilka förändringar jag ska göra till en eventuell ny modell

1