Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
oftakon

oftakon

Medlem
  • Registrerad 2004-12-12
  • Senast aktiv 2021-11-10
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen oftakon har skrivit i forumet.

Även jag har positiva erfarenheter av Apple support vid flera tillfällen. De har varit synnerligen hjälpsamma och löst mina problem, ibland genom att "ta över" min dator på distans. Även när jag har saknat Apple Care.

Ursprungligen av oftakon:

Problemet med DN verkar nu löst för mig efter att jag uppgraderat Safari till version 15.0.

Tyvärr visade det sig att jag ropade hej innan jag var över bron
Problemet kvarstår trots ovanstående. Efter omstart av Safari, så går det åter komma in på DN's hemsida, men efter ett antal sidöppningar, så låser det sig igen.

Problemet med DN verkar nu löst för mig efter att jag uppgraderat Safari till version 15.0.

Jag har kommit underfund med att DN.se låser sig för tillträde, om jag har varit på sajten mellan 5-10 ggr (minns inte exakt hur många ggr det är). Om jag då startar om Safari, så kommer jag in igen.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Man brukar inte frivilligt installera malware.

Jag antar att du menar någon form av anti-virus/anti-malware-programvara.

Skall vara "Malwarebytes"

Tack för svar! Mitt problem har redan löst sig av sig självt, men jag vet inte hur det gick till. Kanske för att jag har installerat Malware sedan dess?

Hej! Jag har upptäckt att jpg-filer som jag placerar på skrivbordet inte går att radera eller flytta till Papperskorgen. Efter att jag startat om datorn så går det däremot. Konstigt!

Samma här (macOS).

Ursprungligen av mollerpojken:

Problem när jag surfar med safari. Vissa sidor vägrar den att ladda, vissa tar jättelång tid.
Har senaste versioner av allt. Problemet finns inte när jag anv. Chrome eller Firefox. Tips emotses.

DN.se är ju fortfarande ett välkänt problem.

Ursprungligen av NisseH:

Problemet uppstod efter att jag uppgraderade till Mojave. Jag tog kontakt med Applesupportern som berättade att problemet kommer att försvinna efter nästa uppgradering 10.14.1

Tyvärr så kvarstår problemet även efter uppdatering till senaste versionen av Mojave. DN uppmanar att använda Chrome istället för Safari!

Ursprungligen av bli:

Ledde det till att problemet försvann permanent eller var det bara temporärt? Jag har loggat ut och rensat webbplatsdata flera ggr men det ger bara samma effekt som att starta om Safari, dvs att sidan fungerar ett tag för att därefter ge upp. Gjorde kundtjänsten något med ditt konto?

Jo, det fungerar som det ska nu. Kundservice på DN gjorde något med mina kontoinställningar, men jag vet inte vad.
Du kanske kan mejla [email protected] och få samma hjälp.

Jag kontaktade Kundservice på DN och fick hjälp. Jag behövde bara logga ut och sen logga in igen. De hade synkroniserat mitt abonnemang på något sätt.

Sedan jag uppdaterade till Mojave, så har jag också problem med DN.se. Om jag stänger ner Safari och öppnar Safari igen, så fungerar det. Om jag byter till en annan sajt i Safari och vill återgå till DN.se, så är det stopp igen. Måste stänga ner och starta om Safari för att komma in igen.

Det är inget som jag störs av.

Ursprungligen av Johan Torslén:

Har i dagarna fått hem en färsk 5K:a utrustad med 24Gb minne. I övrigt standard. Har efter ett par dagars testande insett att 5K skärmen ligger lite före sin tid. Extremt seg hantering av av OSX grundfunktioner så som Mission Control och skärmbyten i det som man förut kallade Spaces. I rekommenderad upplösning är hanteringen seg och reaktionstiden från det att man påkallar en översikt av alla ytor kan vara upp till en sekund. Ökar man sedan upplösningen får man känslan av att man kör Yosemite på gammal Mac LC! (För er som inte var med på den tiden - Mac LC (alias pizzakartongen) lanserades på 90-talet och hade en processor på hela 16MHz )
Är nu lite nyfiken på andras reaktioner? (kanske är ngt fel på min, men anar att så inte är fallet!)

Jag har en standardutrustad iMac 27 5K (3,5 GHz, 8 Gb minne). Jag är synnerligen nöjd och kan sitta framför skärmen hur länge som helst utan att tröttna eller bli irriterad i ögonen.