Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
serlu

serlu

Medlem
  • Registrerad 2004-12-17
  • Senast aktiv 2005-11-14
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen serlu har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2005-11-13 20:48

Hej,

Jag har provat både ett par E5C , som jag lämnade tillbaks, och har nu ett par E3C. Och jag är inte överdrivet förtjust i det brus som uppstår. Jag har provat i iPod G5, iPod G3, min NAD förstärkare och i min Sony CD-spelare. I alla fall så ger Shure brus/"vinylknaster". Jag tyckte inte att det var acceptabelt för 400 kronors lurarna E5C och jag har inte riktigt bestämt mig om det är det i E3C:s fall heller

Som jämförelse så brusar inga av mina andra lurar

Apple iPod originallurar
Grado SR-60
Etymotics ER-6

Ok, Ety kan ju vara tungdrivna så att det förslår men eftersom bruset ökar linjärt med ökat volympådrag i Shure så borde jag kunna urskilja bruset med mina ER-6:or när jag har volymen på max och musiken pausad. Men det kan jag inte.

Är det fel på lurarna eller är jag överkänslig? För dryga tusenlappen så tycker jag att man borde kunna förvänta sig mer?

  • Medlem
  • 2005-11-13 20:29

Någon annan som tycker att firmware suger på denna modell?

För mig så har den hängt sig vid att par tillfällen. Om man spelar video, pausar och sedn aförsöker spela musik så får den hjärnsläpp och spelar både musik samt ljudet från filmen samtidigt. Jämfört med min G3 som jag inte kan minnas att jag haft problem med alls så har den strulat rätt mycket.

  • Medlem
  • 2005-11-13 20:23

Hej,

Har haft mina ER-6 ett par år och måste säga att de var de första lurarna som jgag haft där man verkligen hörde skillnaden mellan en bra och en dålig lur.

En sak som jag märkt, förutom den "svaga" basen är att jag får distorsion i diskant/övre mellanrigister vid viss typ av musik. Otroligt iriiterande. Framförallt vid musik som Norah Jones, Dido, Elin Sigvardsson och annat singer/songwriter typ musik. Det skrapar när de "klämmer i" i sången. Exakt samma iPod med Grado SR-60 eller ipod original har inga tendenser till skrap.

Någon som känner igen detta?

1