Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hardrocker

hardrocker

Medlem
  • Registrerad 2004-12-19
  • Senast aktiv 2008-08-11
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen hardrocker har skrivit i forumet.

Ursprungligen av fati:

idag när jag satt på min matte lektion så skulle jag byta låt och upptäckte att klickhjulet hade åkt in några millimeter och att det inte gick att trycka på. jag fixade det själv genom att trycka in |<< och >>| samtidigt och ''ploppade'' den bara upp. -:D blev rädd för ett tag att jag hade haft sönder den, men nu fungerar den helt normalt igen.
tänkte bara att ni ville veta.

För bövelen, gosse! På matematiklektionerna ska du inte sitta och lyssna på dunka-dunka. De din magister den uppmärksamhet han/hon förtjänar. De försöker ju faktiskt ge dej en god framtid!

Efter en del strul i början har kärleken börjat växa, likt en cancerböld, till min iPod. På mitt förstaexemplar var det inte många rätt, kasst batteri, laddare som gick sönder och hack på hårddisken. Efter lite tjat fick jag en ny, vacker vit blänkande skapelse, och den har funkat som en dröm. Visst, man måste fortfarande ladda den ganska ofta, speciellt om man använder EQ-funktionen, men jag har accepterat det dilemmat. Man kan inte få allt!
Jag reser ganska mycket runt om i världen i mitt jobb. Det har förut ställt till det eftersom jag är en hårdrocksnörd av stora mått. Förut tog jag alltid med mej min portabla CD-spelare och 3-400 CD-skivor varje gång jag skulle resa bort några veckor eller månader, och det innebar ju ganska bökig packning.. Dessutom slutade det alltid med att jag satt och grämde mej över att jag missade "den och den plattan" hemma. Nu har jag öst in nästan hela skivsamlingen i min iPod, och det värsta jag kan tänka mej (förutom sjukdom eller olycka inom familjen) är att jag ska glömma eller tappa bort min nya vän.
Enda problemet är att mitt sociala liv med arbetskamraterna blir lidande. Medans dom sitter i baren eller på nån restaurang och umgås sitter jag som ett fån med ett par vita lurar i öronen. Men vafan, de är förmodligen idioter i alla fall...

Ursprungligen av Gone_Away:

Härligt.. Vet du om det finns någon skillnad storleksmässigt mellan formaten?
till exempel, om man har samma låt i 160 kpbs i mp3, och samma i AAC - Blir dom i samma storlek då?

Det är ingen större skillnad. AAC-formatet är vad jag förstått lite nyare och effektivare, så det ska låta lite bättre men tar inte upp mer plats. Enligt "tillverkarna" ska 128 kpbs AAC låta identiskt med CD, men det är naturligtvis skitsnack! Men 160 kpbs AAC rockar bra för mej.

Tja Jocke! Hade samma fråga i början. Vore ju drygt om man dammade in alla plattor i ett format med tvivelaktig ljudkvalitét! Svaret jag fick var att AAC var att föredra. Jag laddade in plattorna så, med 160 kbit/s, och det låter riktigt bra. Ös på!

Har börjat stöta på patrull när jag konverterar mina CD's till AAC-formatet i iTunes. På nästan varje album är det minst nån låt som det blir felmeddelande på, kod 0x77686174. Det är inga problem att dra in den som MP3, men just AAC strular. Vad göra?

Den här ljudkontrollsfunktionen som justerar så volymen på samtliga låtar hamnar på samma nivå, går det att justera den? Jag tycker att volymen på alla låtar blir så jäkla låg när jag krysser för denna funktion. Annars så är det ju en bra grej!

Japp, det här med format igen. Vad kör ni på, AAC eller MP3, 128 eller 160? En annan grej inom ämnet som jag funderat på, om jag får en Cd av polarn som är inspelad i MP3 och jag vill föra över den till iTunes, måste jag i alla fall välja vilket format jag ska spara den i? Kan jag inte bara föra över skiten rakt av?

Nån som också haft iPod-problem? Köpte min strax innan nyår, för att slippa ta med mej några hundra CD-skivor under min tre månader långa resa till Indien. Efter ca 2 veckor gick laddaren sönder. Som tur var hade några kollegor en laddare jag kunde låna. Och den behövdes ofta eftersom batteriet höll max 5-6 timmar. Sen började rullhjulet glappa och strula, och strax därefter började hårddisken hacka..

Har skickat in den på service nu. Hoppas den fixar sej. Måste ha varit ett måndagsexemplar jag fick...

Nu har jag köpt den i alla fall. Ipod, iPod eller vad ni nu vill kalla den. Stilren och vacker, men ändå manlig, denna lilla vita maskin. Valde en 40 GB. Är det nån större skillnad på snabbhet mellan USB eller Firewire? Har plockat fram mina favorit-CDs ur skivsamlingen för att ladda över, ca 600 hårdrocksplattor hoppas jag få in. 160 AAC blir bra va!?

Imorrn knallar jag ner och köper mej en ipod. Men ska jag köpa 20GB eller 40GB? Jag vill få in ca 500 CD-skivor i den, med bra ljud (160 AAC enligt rekommendation). Hur stor blir en låt då ungefär, 5MB eller?
Förresten, jag ska ut och resa om en vecka, hinner jag föra över 500 CD till AAC i Ipod till dess?

OK tack, bra att veta. Så det är AAC man ska köra på alltså? Hade inte hört talas om det formatet innan. MP3 är sämre?
Hur lång tid tar det att ladda ner en CD i AAC till I-poden? Har ganska många skivor jag vill få med innan jag reser, men ganska ont om tid...

Tja! Ska ut och resa några månader och vill slippa ta med mej en jäkla massa skivor. Så jag funderar på att köpa mej en sån här I-pod. Jag ser på reklamen att de skryter om att man kan få plats med 10000 låtar i den stora maskinen, och det räcker gott och väl för mej! Men jag undrar lite vilket format och ljudkvalitet de då talar om. Jag vill ju ha bra ljud!
Jag är rätt ny på datorbaserad musik och skulle gärna ta emot några tips om vilket format man ska använda (MP3, AAC, WAF och allt vad de heter) och vilken kompression som låter bäst.
Behöver man 40GB-maskinen, eller räcker 20GB? Vill gärna ha plats med 400-500 skivor minst. Och tar det lång tid att föra över dem till I-poden? Har lite tidsbrist. OK, tacksam för hjälp!