Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nathaniel

Nathaniel

Medlem
  • Registrerad 2004-12-26
  • Senast aktiv 2011-05-23
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen Nathaniel har skrivit i forumet.

1

Njae, eftersom de är runt 10 meter långa och dragna genom lägenheten så har jag inte provat nya kablar, nej. Felet känns ändå alldeles för regelbundet för att vara störningar i kabel. Det är alltså bokstavligen flytta 5-7MB på en sekund, och sen stå och hänga och göra inget i 1-2 sekunder. Konstant. Helt regelbundet.

jag har en setup där jag flyttar över filer från min primära dator (en iMac 27" C2D) till en Mac Mini (ett par generationer gammal C2D-modell). Jag gör detta via OS X alla egna metoder, dvs. jag accessar Minin genom Finder och drag-and-dropar filerna till andra sidan.

Nu är problemet att filöverföringarna de senaste dagarna plötsligt blivit extremt svajiga och dåliga. En fil på 15GB tog nästan tre timmar(!) att överföra via mitt interna 100mbit-nätverk, och man kan se hur den startar och stoppar konstant medan den överför. Den skyfflar några megabyte i en sekund, sen står den still i 1-1,5 sekunder. Ni kan se här: http://i.imgur.com/Y9HhN.png

Såhär har det alltså inte varit förut, och då har jag både använt Mac och PC för att flytta filerna tidigare. Har någon den blekaste aning vad som kan göra detta?

Felsökning jag redan gjort:
bootat om båda datorerna
bootat om båda switcharna
stängt av alla ovidkommande program på båda maskinerna

Hej, jag är en flerårig användare av iTunes på PC och en iPod Video 80GB. iTunes har aldrig ställt till med några större problem, enbart något enstaka album som krånglat. Nu, helt plötsligt, har den fått för sig att fullständigt sluta spela vissa låtar (hela album) samt sluta läsa ID3-taggar på andra låtar (ofta hela album, men även många enstaka låtar). Detta förbryllar mig oerhört, för jag har inte gjort några som helst förändringar av den skala som iTunes krånglar. Jag har skapat ett nytt Library och återimporterat skiva-för-skiva, och inte ens halvvägs har jag hittat 25 artister(!) av vars album flera inte fungerar.

När jag försöker importera ett trasigt album drar och släpper jag katalogen i iTunes - inget händer. Om jag försöker lägga till det genom File-menyn är det precis samma sak - inget händer. Låtarna fungerar felfritt att spela i Windows Media Player, VLC samt i Plex. ID3-data är fullständig och felfri. Det enda som skiljer dessa album från andra, är att iTunes vägrar att ens försöka importera dem.

De album som går att importera, men som iTunes inte läser ID3-taggarna korrekt på, fungerar även de felfritt att spela i andra spelare som även kan läsa ID3-datat utan problem. Många av dessa album har alltså fungerat att importera (och läsa ID3-taggar på) tidigare, men inte nu. Jag har inte använt något annat än iTunes för att redigera ID3-data på något album.

Jag kan inte för mitt liv förstå varför iTunes vill importera vissa album men inte andra (och det är uteslutande hela album som inte fungerar, aldrig bara enstaka låtar), eller varför den har slutat läsa vissa ID3-taggar men läser andra, helt identiska taggar på andra låtar.

Är det någon som har någon idé?

Ledsen att dra upp en gammal tråd, men jag har samma problem och har heller inte hittat någon lösning. Det känns ju som att ett problem som funnits i snart ett år borde ha blivit fixat, men jag har inte hittat någon som kommit på ett bra sätt att bli av med dubletterna.

Som hallogallo påpekar har jag heller inte några felstavningar eller gömda tecken. Det är bara iPoden som länkar till samma artists album flera ggr.

Ursprungligen av pbeh:

Videora iPod är går det snabbt att konvertera med det eller? Tycker att det tar sån lång tid att konvertera och nu har jag beställt en iPod touch så det lär bli fler filmer nu så jag orkar inte sitta och vänta flera timmar.

Hur snabbt det går beror på din dator. Min XP3200+ med 1GB minne körde ett avsnitt Family Guy 2-pass på ungefär 20 minuter. En Core2Duo borde bränna igenom ett sånt avsnitt betydligt snabbare

macAnka: Visst är han rolig?

sunkhead: Idiotiska inlägg? Du fortsätter skrika dig blå om volymbegränsningar när jag visat att jag jämfört en Amerikansk och en Europeisk iPod, sida vid sida, och inte hört någon som helst skillnad, trots att min hörsel är nära perfekt och jag har ett par riktigt bra ("loppmarknadslurar", ha! Den var rolig ) hörlurar som ligger helt i klass med vad en iPod "bör" kunna driva utan några problem. Hur i hela fridens namn är inte det samma idioti från din sida?

Jag repeterar: Om du nu bestämt vill kunna driva ett komplett PA-system från din iPods inbyggda förstärkare, då får du helt enkelt skylla dig själv. iPoden har aldrig varit, och kommer aldrig att vara, designad för sådant bruk. Allt ditt snack om de "enorma pengar och kunskap" som Apple lagt ner i sin iPod är rena spekulationer och önskedrömmar ifrån ditt håll. Borträknat design-teamet tvivlar jag på att Apple lagt ner mycket mer tid på sin spelare än t.ex. iAudio eller iRiver, två företag som säljer MP3-spelare med ännu bättre hårdvara än Apple. iAudios M3, en hårddiskspelare jag använde och älskade i ett par år, hade en helt förträfflig ljudkvalitet, en riktigt kapabel förstärkare och fler inställningar än vad jag orkade med att ställa in. Om du - och det verkar du - vill likställa kapabilitet med kostnad så har Apple lurat dig på rejäla pengar, då iPoden kostar mer än iAudios M3 men har i jämförelse svagare/billigare hårdvara inuti.

Käre sunkhead,
du har blivit motbevisad fler gånger än jag orkar räkna, bara i denna tråd. Du upprepar samma gamla trötta, grundlösa argument gång på gång, i tafatt hopp om att någon helt plötsligt ska ändra sig och hålla med dig. Du klamrar dig, likt den värsta dåre, fast vid vanföreställningen att iPoden skulle vara stympad och tandlös, när 99% av alla iPod-ägare inte märkt av några av de problem du tjatar om. För din och alla andras skulle önskar jag att du kan se din iPod för vad den faktiskt är, köpa ett par hörlurar i samma klass som de iPoden är menad för och bara njuta av musiken istället för att jaga upp dig över problem du bevisligen redan löst på ett internet-forum.

Nu lämnar jag dig och den här tråden. Vill du fortsätta argumentera tills dina fingrar blöder, gör det. Du var först någon jag ville hjälpa, men blev till sist någon jag skrattar och har roligt åt och nu är du bara tröttsam.

Godnatt.

Ursprungligen av acke:

Över vad? Är verkligen en gåta, en PC-gåta känns det som, som ingen har lyckats förklara för mig. Varför vill man ha kontroll över låtarna på filnivå? Tänker du så om dina mail och bokmärken också?

Jag använder iTunes, så fattar inte varför du hoppar på mig.

Att man förlorar kontrollen över filerna med iTunes är ingen gåta, det är ett faktum. Om man väljer att låta iTunes kontrollera filerna i biblioteket har man ju inte längre kontroll över deras plats, filnamn eller sortering. Hur är det en gåta?

Även om du gärna låter dina program ha kontrollen över filerna, finns det många som heller sköter det själva. Innan jag bytte till iTunes sorterade jag alla mina MP3or på nästan samma sätt, helt manuellt, och lyssnade på dem i Winamp. Det var skönt att veta exakt vad ens filer hade för filnamn, hur de var taggade och var de låg, eftersom man själv lagt de där, samtidigt som det var jobbigt att göra allting för hand. Som det är nu ger iTunes mig långt mer än tillräckligt kontroll över låt-taggarna, och sorterar som sagt filerna på nästan exakt samma sätt som jag själv gjorde förut. Det är alltså ingen fråga om saken, iTunes vinner.

Så påminn mig igen, varför hoppa på mig för något jag enbart förklarar rent generellt?

Ursprungligen av sunkhead:

...nästan betraktas som bedrägeri från Apple och deras åteförsäljare att inte upplysa presumtiva kunder att "poddarna" är helt oanvändbara om man vill ha lite "HiFI" i ljudet...

Jag vidhåller att det snarare handlar om vansinne ifrån kundens sida om man förväntar sig att en liten MP3-spelare för ett par tusenlappar ska ge något som ens liknar HiFi. Om man ska gå tillbaka till dina (helt proportionslösa) bil-liknelser, vill jag nog säga att det är som att klaga på att en Smart (ni vet, den där skrattretande lilla bilen som rymmer två pers och en ica-kasse, ungefär) inte har plats nog att köra hela familjen med packning och hund till Rivieran. Om det är långresor man ska göra, varför i helvete köper man en Smart? Likaså, om det är HiFi hemma i huset du är ute efter, varför i helvete köper du en iPod?!

Visst, visst... Självklart vill man ju ha bra ljud även när man är ute på stan. Det är trots allt det en MP3-spelare huvudsakligen är till för. Men då kommer vi till frågan du verkar ha missförstått: Ska iPoden ge tillräckligt med volym för att driva ett par standardlurar så att man hör musiken, eller ska den agera förstärkare för ett PA-system som ska kunna höras över hela stan? Medan du verkar vara ute efter det senare (ja, jag hatar folk som vägrar inse att hela tunnelbanevagnen inte delar dennes speciella musiksmak), vidhåller jag att iPoden är designad för det förra. Du förväntar dig helt enkelt att din iPod ska vara något den inte överhuvudtaget är skapad för att vara.

Låt oss säga att 100dB-lagen gäller. Jag har köpt en iPod ifrån Danmark, så uppenbarligen är den volym-spärrad. Med standardlurarna kan jag vrida på max och sätta mig på andra sidan rummet och fortfarande höra musiken. Det låter naturligtvis skräp, de lurarna är inte gjorda för den sortens volym, men jag kan hänga med i låten och höra texten. Med ett par in-ear-hörlurar, specifikt Sennheiser CX-300, kan jag sitta i en fullsatt tunnelbanevagn (den gamla modellen, den som rasslar och kränger som fan) och höra fullständigt perfekt vid 50-60% volym. Med de hörlurarna är det dessutom ingen som hör något utanför, så jag kan själv njuta av vilken musik jag än lyssnar på, medan jag slipper störa någon annan.

Jag är nöjd med min iPod för att jag använder den för det den är skapad för, inget annat. Om du vill ha HiFi-ljud, köp en riktig förstärkare istället. Sitt inte här och gnäll över ett problem du tydligen redan fått fixat för länge sen.

ps. Jag tycker synd om dina grannar. Jag vet hur det är att bo bredvid folk som inte har respekt för andras öron.

Ursprungligen av sunkhead:

Att "100dB-lagen" existerar borde stå klart hos alla vid det är laget, det finns säkert 20-30 trådar om detta och som dessutom beskriver skillnaden i volym när spärren är borta.
Med volymspärren är ipoden i princip oanvändbar för det den är konstrurerad för (lyssna på musik). Dock duger den utmärkt när man ser gamla filmer på 40-talet.
Jag tycker det är synd att Apple inte upplyser konsumenten om att volymen är för låg för att få en godtagbar ljudkvalitet. (Sen har jag svårt att förstå alla "Applefans" som tycker att allting är bra med Ipod)??
Som avslutning vill jag uttrycka min ljupaste beklagan att en i sig mycket bra produkt sabboteras fullständigt med en "volymspärr".

Inte för att vara tjatig... men det känns som att du inte sagt något du inte sagt flera gånger tidigare enbart i denna tråd. Om det är så många som bekräftar det du anser vara ett problem, varför länkar du inte till deras trådar? Om du anser att iPoden är totalt oanvändbar för musik, hur kommer det sig att det är världens mest sålda MP3-spelare? Nog för att Apple har en mycket kompetent PR-avdelning, men inte SÅ bra. Visst är jag ett fan av Apples produkter, men det är för att jag använder dem dagligen och tycker att de är riktigt bra. Om andra vill köpa iPods bara för att det är en iPod, så får de stå för det själva.

Själv vill jag uttrycka min beklagan att vissa människor väljer att utsätta sig själv och andra runtomkring för volymnivåer som är rent löjliga.

ps. Betänk detta:
om det är så många som 30 trådar bara i detta forum om hur dålig volymen är på iPoden... Hur många trådar är inte skapade av folk som inte har några som helst problem med volymen, utan använder sin iPod till det den är till för, att spela musik med vanliga, lättdrivna hörlurar? Ett hundratal, tusental? Hur många procent har problem med volymnivån, och hur många procent krävs för att det faktiskt ska vara ett problem?

Ursprungligen av sunkhead:

Jag skiter högaktningsfullt i andras hörsel,men kan man inte höra skillnad på en volymlåst och "upplåst" pod undrar jag om inte....

...om det kanske inte finns nån skillnad trots allt?

Jag har, genom hela skolan, haft perfekt resultat på alla hörselprov. Jag fick 9p (maxpoäng) på hörseltestet när jag mönstrade. Jag har alltid haft bra gehör, spelat instrument sen mellanstadiet och lider varken av tinnitus eller några som helst andra hörselskador. Att du ändå påstår att jag inte skulle höra en skillnad i volym som du målar upp som så monumental att det skulle kunna vara en nära döden-upplevelse tycker jag låter rätt osannolik.

Med argumentet "ja men det ÄR så, fråga Apple!! De säger att det är sant!!" fortsätter du att inte komma speciellt långt.

Jag garanterar inte att en volymbegränsad iPod inte existerar, jag vidhåller bara att det tydligen inte är så jävla svårt att få tag på en som inte är låst på något sätt, och som ger tillräckligt med kräm för att ge mig ont i både öronen och huvudet redan vid 60%.

Ursprungligen av sunkhead:

Tack!!
Undrar om det behövs det finns ju tydligen ingen "EUspärr" enligt de flesta forumsdeltagarna?
Enligt Apple så är EUsålda ipods volymspärrade till 100Db, men apple själva har ju helt klart fel enl denna tråd.

Inte för att fortsätta dra den här diskussionen längre ner i avgrunden, men det skulle vara så mycket bättre om du slutade skriva en massa påståenden hit och dit, utan att länka till en enda källa. Vad är adressen till sidan som garanterar att alla iPods sålda inom EU är volymbegränsade? Vad är adressen till sidan som vetenskapligt bevisar att 120dB är en lagom och bra volym att lyssna på musik vid (till skillnad från alla de sidor som visar på att 90-100dB är direkt skadligt för öronen under längre perioder)?

Jag har aldrig påstått att EU absolut inte begränsar volymen på iPods, men jag kan heller inte göra annat än peka på det faktum att jag, sida vid sida, jämfört en USA-inköpt iPod med en EU-inköpt, och inte hört minsta skillnad. Och jag är heller inte den enda som inte hört någon skillnad, bara i den här enda tråden finns åtminstone en till. Av alla de svenska iPod-ägarna är det dessutom en mycket liten bråkdel som jag någonsin hört klaga på någon slags volymbegränsning heller. Alla jag personligen känner använder så gott som aldrig sin iPod på över 50% volym, mig själv inkluderad.

Om jag var kristen skulle jag be en bön för din hörsel, kanske också ge den sista smörjelsen. Den lär nämligen inte överleva länge till.

1