Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum. Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jag har "fri" datamängd hos Telenor i mitt nuvarande avtal. Det var 100 GB tills de höjde till 200 i smyg. Nu klarar vi oss utan att bli nerkörda till 0,5 Mb hastighet i slutet av fakturaperioden Mitt stora problem är att det avtalet jag har går ut våren 2014 och då får jag nog inte samma deal som nu. Jag betalar 249kr/m för 3G-hastighet men får 4G. Hastigheten kommer att gå ner till 3G och volymtaket vet jag inte hur det blir med. Det är svårt för en familj med 2 onlinespelande barn och 2 vuxna som lyssnar på Spotify att klara sig på mindre än 100 GB. Lägg dessutom till alla streamingtjänster som går dagligen i TV-apparaterna… Mitt hopp står till att vår samfällighet drar in fiber och därmed stadsnät så jag slipper Telenor. I värsta fall får jag väl ta upp ADSL igen.
Verkar inte som 4:an utan S funkar att köra FT över 3G. I alla fall inte min. Är det en begränsning i hårdvaran eller knas i uppgraderingen till 7.02 eller kanske rent av en "spärr" från Telenor? Det är ju inte videosamtal jag är ute efter utan bara röstsamtalen. Under "Inställningar/Mobilnät/Använd mobildata för" finns inte FT listat. Någon som har en idé?
magnus - hur blir man bra på sådant här? Är det bara erfarenhet eller kan man gå någon kurs någonstans? Känns som att det är en lång väg att gå om man ska bli självlärd inom detta.
Om man jobbat i grafisk industri sedan -89 då det fortfarande var ett hantverk att lära sig det där med ursparning, övertryck och svällning så kanske man kan kalla det erfarenhet Jag tror iofs att det finns en del bra utbildare som har koll på hur det funkar i grafisk produktion. Dock har jag har inga personliga erfarenheter av några utbildningsföretag. Googla utblildningar och InDesign så får du lite träffar som du kan kolla upp!
Om vi bortser från att du verkar ha fel färginställnignar för dagspresstryck (Utadatametod för ark/heatsettryck) så är det bara att föra muspekaren över objektet du vill mäta. Resultatet av färgvärdena ser du i mitten på fönstret, färg för färg. Om du mäter texten som ser blek/blurrig ut i annonsen kommer du att se att du har 100 Svart, 100 gul, 100 Mag och 0 cyan.
Ställ helst in dina färginställningar (för dagspress t ex) i Adobe Brigde och välj Tillämpa så kommer alla Adobe-program att ha samma/rätt inställningar.
Det ska räcka. Sedan kan du kan ju alltid förhandsgranska utdata i din PDF i Acrobat Pro för att se hur det kommer att bli. Då ser du färgblandningen som den blir i tryck och inte bara på skärm.
Om man har några hundralappar att avvara kan man beställa en färgguide från TidningsUtgivarna där många blandningar finns provtryckta så har man för framtida behov.
Jepp, det har med övertryck att göra. Du använder InDesign misstänker jag? Enda sättet att få InDesign att spara ur svart text ur en bakgrund är att "Ändra utseende för svart" i sina inställningar och sedan påverka övertryck med Utdata/Attribut. Ett enklare alternativ är att blanda en egen svartfärg som innehåller 1% cyan t ex. Då luras InDesign att spara ur den röda plattan på ett enkelt sätt! Anledningen till att det ser murrigt och suddigt ut är helt enkelt att när man lägger 210% kulörfärg (100 gul + 100 mag + 10 cyan) och sedan en svart text i 100% klarar inte pappret och färgen av att återge det bra i tidningstryck. Som du ser av misspasset i trycket är din EPS-logo gjord i fler färger än svart. Därav den automatiska ursparningen från exempelvis Illustrator. I "fin-offset" är det här en annan sak. Du ser fenomenet där också men inte lika mycket. Den enda risken med att mixa egna svartfärger är ju att om det blir lite misspass i trycket syns det mellan bakgrundstonen och texten. Där får man göra en avvägning helt enkelt.
Man ska komma ihåg att Apple är och kommer alltid att vara en hårdvarutillverkare. Deras mjukvaror är limmet till hårdvaran de säljer. De har redan tillverkat PC, musikspelare, telefoner och "TV-mottagare". Nu kommer troligen en riktig Apple TV som agerar centrum i hemmets mediadjungel. All film, streaming, spel och musik kommer att kunna styras från den centrala enheten. Enkelhet kommer som vanligt att vara ledordet. Bildtekniken kommer förstås att vara längst fram med 3D och allt annat som vi kan tänkas behöva. Allt kommer att kunna styras från valfri iOS-enhet eller direkt från TVn. Dagens TV-tillverkare har ju inte kommit med så mycket nytt på senare tid så Apple har banan sopad och klar framför sig...
Men om man som jag slängt ut DVDn till förmån för en ssd i min MBP borde det väl gå att fösa ihop min ssd och hdd i Mountain Lion och skapa en Fusion drive då tricket verkar ske i OS:et? Kanske inte rakt upp och ner men säkert med hjälp av Terminalen eller något verktyg vid installationen? Idéer någon? Jag tror inte att Apple gör "egna" diskar utan löser detta i Core Storage...