Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
spegelboll

spegelboll

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-11-08
  • Senast aktiv 2013-02-15
  • Antal inlägg 44

Foruminlägg

De senaste inläggen spegelboll har skrivit i forumet.

Jag bytte ut den mekaniska hårddisken mot en SSD-disk i min mid-2010 iMac för några månader sedan. Det fungerar klockrent förutom det lilla problemet med thermal-sensorn... då datorn inte känner av någon signal där så drar den upp fläktarna till max. Men det löste jag genom programmet HDD Fan Control. Så nu är den betydligt tystare och snabbare än förut.

Har du några frågor om proceduren så bidrar jag gärna med information.

Nya Xcode innehåller inte de verktyg som krävs vid installationen, utan dessa måste laddas ner via Xcode -> Preferences -> Downloads -> Components -> Klicka på Install vid "Command Line Tools".
Efter det bör du ha de verktyg som krävs för att kompilera.

Anledning till varför man kan testa stänga av SMS är för att vissa hårddiskar har en egen SMS som inte är direkt kompatibel med den som sitter i MacBook Pro'n.
SMS är dessutom exakt lika lätt att aktivera som deaktivera, så blir det ingen skillnad så är det ju bara att aktivera det igen

Jag har samma problem på min Unibody MBP 17" (den som kom innan WWDC). Kan bekräfta att felet existerar i både Leopard och Snow Leopard (har ADC Select så ni behöver inte gnälla om piratkopiering ). Hoppas Apple producerar en fix snart då det kan vara ganska frusterande att datorn bara fryser helt utan förvarning.

Hej!

Jag har en penryn-baserad MacBook Pro som börjar få ett lite utslitet tangentbord, men jag är inte jättesugen på att betala någon butik för att byta det.
Dock så verkar det vara ganska svårt att hitta svenska tangentbord med den nya F-layouten, så jag undrar om man helt enkelt skulle kunna köpa ett tangentbord med den gamla F-layouten, men ta F-tangenterna från tangentbordet som bytes ut.

Fungerar det eller är det skillnader i hårdvaran i tangentbordet som utgör de nya funktionerna?

Idag så fick jag äntligen det efterlängtade samtalet från Macoteket att min beställning hade kommit hit till Uppsala. Några timmar senare så ser numera rummet ut som i bilden nedanför.

Den nya setupen består av en MacBook Pro 17" med anti-glare och Apple Cinema Display 24".

La en beställning från Macoteket på en MacBook Pro 17" med anti-glare i fredags, samt en 24" Cinema DIsplay. Känner mig övertygad att det kommer att bli en väldigt bra jobb-setup.

Så nu sitter jag och känner mig otroligt rastlös till den anländer

Det här var minsann ingen trevlig release för min del. Krashar direkt då jag försöker gå in på någon sida.
Perfekt tillfälle att byta till firefox nu när Inquisitor äntligen har anlänt

Ursprungligen av Gusten68:

Hittade den här på flickr, ett hemmabygge och sjukt läckert gjort, synd bara att det inte står macar på det skrivbordet...

http://www.flickr.com/photos/bridgeimages/115451721/

Det är inte riktigt i min stil, men man kan ju inte bli annat än imponerad. Vilket jäkla jobb det ska vara att göra den där bjässen.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Jag ska snart lägga in en ny bild. Har varit på Ikea idag och handlat belysning att ha under skrivbordet - gissa varför...

För att folk ska se vilken fin kabelhärva man har där?

Ursprungligen av MatsOlov:

Snyggt, gillar dina lampor. Var hittar man dom?

Som föregående postare sa så är även lamporna från IKEA: Orgel

Ursprungligen av Stenelo:

Okej, mer än överkommligt i pris ju! Ja, hoppas ek-varianten finns kvar - jag är inte något fan av mörktsåinihelvete-stilen och björk är lite tråkigt. Får nog acceptera att man är lite ek-Svensson.

Bra att veta är tydligen att skrivbordet:

'Passar för bildskärm upp till 19".' - Jag är rädd att du får sälja din ACD, sorligt men sant...

Ungefär så resonerade jag då jag valde träslag till min lägenhet. Ek är helt enkelt att perfekt mellanting.

Haha! Det där hade jag missat. Nu finns det förvisso en påbyggnadsdel till skrivbordet som lär vara den som sätter den övre gränsen, men informationen är ju lite felplacerad
Men det måste ju vara som det står på deras hemsida, så det återstår väl bara att köra skärmen till skroten

Ursprungligen av Stenelo:

Riktigt riktigt cleant, vad är det för skrivbord? Ek antar jag.

Skrivbordet är Mikael från IKEA. Men nu verkar det som dem har tagit bort ek-varianten. Kan iofs vara så att ek inte finns i lager.
Det är inte världens stabilaste skrivbord då det inte är ek rakt igenom, men som student så måste man ju prioritera bort vissa saker

Så här ser det ut hos mig:

Det består av en MacBook Pro 15", en 20" Cinema Display, det gamla trådlösa Apple-tangentbordet (som skall bytas ut mot det nya snarast) samt en Logitech VX Nano.

Min MacBook Pro anlände idag och jag verkar ha samma problem. Jag känner inte att det är något direkt problem, men det är helt klart underligt. Återkommer om jag hittar någon orsak till det.