Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Plastic Helmet
  • Registrerad 2005-02-24
  • Senast aktiv 2010-01-19
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Plastic Helmet har skrivit i forumet.

1

Jag löste saken på egen hand. Visade sig behövas en uppdatering till 10.4.11. Då gick det finemang! Var lite problem i moment 22 klass först - inget internet = ingen uppdatering. Men det gick att lösa med USB-minne och annan dator med uppkoppling ;-).

Var öm! Mvh Jonas Berling

Har köpt ett mobilt bredbandspaket från Glocalnet. Kör en PPC imac G4 med Mac OS 10.4. Jag har kommit så långt att modemet kopplar upp sig och jag ser att datorn tar hem traffik. Men när jag startar Safari så säger detta att jag inte är uppkopplad - "Du är inte ansluten till internet" - och inget händer således.

Vad är fel? Det verkar ju funka med modemet men jag kan ändå inte sufa?

Hjälp mottages tacksamt.

Mvh Jonas Berling

Exakt. Det var enkelt alltså. Min bok har vissa luckor i pedagogiken alltså! Å andra sidan tvingade den mig ju utanför ramarna för att lösa en uppgift. Inte så dum pedagogik att hamna här med er som kan ett å annat

pow - exakt Pow pow! Gillar som gammal serietidningsfreak man är. Gigant t.ex...

Sitter och lär mig objective C med en englskaspråkig bok men fastnar på en skitgrej - potenser.

Hur skulle man rimligen skriva 3x (där x är ett tidigare angett värde) upphöjt till 3, dvs 3 * x * x * x ? Inte som jag skrev nu gissar jag, det känns högst ineffektivt? Och skriver jag 3xe3 får jag syntax error, även 3*x*e3 ger mig fel. Har använt double samt float men det spelar ingen roll. Jag har ingett värdet på x innan dessutom. Xcode verkar tro att e är en variabel och inte en exponent... Hm?

Hur skulle du gjort?
Tacksam för svar. Mvh Jonas B aka Plastic Helmet

Med tanke på det som skrivits ovan, dvs att det händer mycket på Fronten nu, råder jag att köpa en billig mobil. Palms telefoner reas ut nu och den nya Palm Centro är billig i grundutförande. Kan du avvara wifi och 3g och använda telefonen som handdator är palm fortfarande på topp oavsett vad andra säger. Har själv precis köpt en Centro och är helnöjd med vad jag får för pengarna. Jämför med t.ex windows mobile är Palm, trots att det lider av åldersbelsatning, rappare, funktionellare och mindre problemfyllt.

Annars är väl rådet att vänta. Ingen mobil är idag tillräckligt bra om man jämför med lätta bärbara datorer.

Har använt 512 shuffle i några dagar nu och är grymt nöjd. Att apple har tänkt på att spara in på skärmkostnaden är en sak, men som alltid har de tänkt till på vad de kan skapa för något bra utifrån den förutsättningen också - de har lyckats! För mig är det super att kunna shuffla låtar efter varje laddning. När man har ett antal hundra låtar i itunes är det nog många med mig, som tycker det är ok att inte behöva sitta och lägga över spellistor och lägga tid på det. Skärm är oerhört onödigt, om man som jag sätter lite värde i att ha koll på musiken som man har inlagd i itunes. Dessutom är de skärmar på konkurrenade mp3-spelare i motsvarande prisklass rena skämtet. Ipod shuffle gör jobbet, dvs spelar musik på ett oerhört enklet sätt. Jag har svårt att se varför man inte skulle bli nöjde med en shuffle om man vill ha flashbaserd spelare. Om man vill ha annat ska man inte kommentera frånvaron av skärm utan syna spelare i annat prissegment.

Var öm!

1