Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabbbahey

gabbbahey

Medlem
  • Registrerad 2005-03-24
  • Senast aktiv 2018-03-13
  • Antal inlägg 78

Foruminlägg

De senaste inläggen gabbbahey har skrivit i forumet.

Hej!

För ett par dagar sedan dök ett för mig nytt problem upp. Mycket av den text som visas i webbläsaren har blivit kursiv.
Detta gäller både safari och chrome, det är de webbläsare jag har testat.

Se skärmdump för exempel.

Jag har inte ändrat några inställningar, och jag kan inte heller påminna mig om att jag har raderat eller avaktiverat några typsnitt. Dock tror jag att det bör ha nåt med OSX att göra, därför la jag tråden här.

Någon som känner igen problemet elelr har en aning om vad som kan ha hänt?
tack på förhand!
mvh

Jag gjorde som nämnt ovan, och valde "bläddra på andra time machine hårddiskar, men inge hårddisk dyker upp. Nån som vet vad jag gör för fel?

Tydligen ska man:
"hålla in alt-tangenten och klicka på time machine symbolen"

Gjorde en sökning på forumet innan min fråga, men hittade ingen passande tråd. Men jag måste ha ögnat igenom trådarna för snabbt för nu såg jag flera passande trådar i tipsen på "liknande diskussioner"... Och där får man tipset ovan.

Jag ska testa när jag kommer hem ikväll.

(Jag funderar dock fortfarande på vart de där filerna tog vägen som flyttassistenten flyttade över tog vägen.)

Hej!
Jag bytte för nån månad sen dator.
Jag gjorde mig av med den gamla datorn ett tag innan jag fick den nya. När den gamla såldes så lade jag över allt jag ville spara på en backupdisk. Detta lades sedan in på den nya datorn när den levererades.

Jag har en time capsule, så egentligen kunde jag ju kört igång den nya datorn från den, men då det bara var en mapp med lite grejer som behövde sparas, så kändes det enkelt med att bara låta den flytta över via backupdisken.

Till problemet. Jag skulle nu börja jobba i ett gammalt indesigndokument och ser då att jag någon gång, troligen innan jag bytte dator, har kastat fel dokument ipapperskorgen. Dokumentet jag nu öppnar är i princip tomt, vilket inte är så bra...

I normala fall hade jag ju nu dragit igång min time capsule och rullat tillbaka i tiden tills jag hittade dokumentet innan min tabbe. Men hur gör jag nu? Jag verkar ju inte kunna komma in på förra datorns time capsule-backup.

Jag testade att köra igång flyttassistenten och valde att endast flytta filer. 6,6gb ville den flytta. Men nu när den är klar så hittar jag inget nytt på datorn förutom följande mappar:
"Adobe (från den gamla mac-datorn)"
"Canon (från den gamla mac-datorn)"
"Library (från den gamla mac-datorn)"

Men några nya filer verkar jag inte hitta.

Nån som har kolla på detta och kan hjälpa mig att dels bena ut hur flyttassistenten funkar och dels hur jag hittar mitt gamla korrekta dokument?

Tack på förhand!

Ursprungligen av Scarecrow:

Jag har minst en, skicka namn och epost i PM.

Tack! Mycket uppskattat!

Om det är någon som har en licens över så skulle jag bli väldigt glad för en!

Tack! Bra tips. (första länken funkade visserligen inte just nu) Andra länken var ju bra med tanke på disken jag övervägde. Får bli en annan.

Hej!
Jag köpte min 500gb Time Capsule någon månad efter att de släpptes.
500 gb börjar kännas som för lite för vårt hushåll och jag funderar nu på att byta disk i den. Det finns en del guider ute på nätet, t ex denna: Cracking Open the Time Capsule | Applefritter

I de flesta guider har de bytt till just en Western Digital Caviar Green. Så jag tänkte köra på det. Verkar ju vara en tyst och strömsnål disk.

Vet nån om det finns en begränsning för hur stor disk man sätta i? Jag vacklar mellan att köpa en på 1 eller 2tb:
WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 1TB SATA/300 64MB - Ny generation strömsnåla hårddiskar med låg ljudnivå och värmeutveckling - Produktinformation
WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 2TB SATA/300 64MB - Ny generation strömsnåla hårddiskar med låg ljudnivå och värmeutveckling - Produktinformation

Någon som vet?
Några andra bra råd på vägen?
Tack på förhand!

Bör kanske tillägga att jag leker med tanken att lägga all film på en usb-disk kopplad till time capsule för att sedan kunna streama till våra macbooks. Antar att det kanske är nåt att ha i åtanke, eller funkar sånt fint på gamla time capsule?

Hej!
Jag har en Time Capsule på 500gb som jag köpte i USA direkt vid lanseringen. Den är alltså rätt gammal.

Sen min sambo skaffade en dator har vårt backupbehov nu ökat här hemma. Jag vacklar nu mellan att köpa en WD green-disk på 1,5 tb och byta ut disken i min time capsule eller att helt enkelt köpa en ny Time Capsule på 1tb.

Alternativ 1 är ju helt klart billigast, och kanske roligast också. (ser då själva bytet i sig som en intressant erfarenhet..)

Men skulle fördelarna gällande hastighet osv väga över för alternativ 2? (dvs köpa helt nytt)

Jag är ärligt talat inte sådär jätteinsatt i hur stora skillnaderna mellan gammal och ny time capsule är. Jag har försökt läsa mig till kunskapen, men det är lite grekiska för mig... Någon här kanske har lust att förklara för mig?

TC:n kommer att sköta backup för två bärbara macar och även funka som router.

Tack på förhand!
mvh

Goflorp: Precis min tanke. Under dagens funderande har jag insett att utgiften i och med köpet av en macbook pro är tillräcklig. Köper jag 23" alu så får jag en billig ekonomisk andningspaus och tid att spara till nya CD.

onnyt: Vet du om den är mycket ljussvagare än en imac från mid 2007? Det är en sån jag har nu (24"). Den tycker jag är alldeles för ljus. Dragit ner ljuset till minimum för att slippa trötta ögon. Glossy har jag vant mig vid i och med imacen, men jag är inte så förtjust i det. Dels sitter jag i ett rum med fönster och får mycket blänk i den blanka skärmen och dels tycker jag att det lurar ögat vid bildredigering.

Ursprungligen av pmarriott:

Jag kan bara tillägga att jag är fruktansvärt nöjd med min 24". Skulle nog vara ännu mer nöjd med en 27", men om man står i valet och kvalet idag så får nog priset avgöra.

Jag tror inte jag hade ångrat köpet av en "ny" Cinema Display. Oavsett 24" eller 27".
Precis som Goflorp säger så har den ju en mängd fördelar. Enda minuset är, enligt mig, att skärmen endast finns som glossy. (och att den inte går att koppla till äldre macar då...)

Men jag tror att ett köp av den begagnade alu-skärmen blir perfekt. Iaf tills jag vidare...

Tack för snabba svar!
Lutar nog åt att jag slår till på den gamla skärmen. Iaf tills min sambo köper ny dator.
Att gå från hennes gamla macbook till nya Cinema display verkar bra krångligt.

Är ju trevligast ifall vi båda kan utnyttja en extraskärm. Att koppla in en ny macbook Pro till den gamla Cinema display verkar ju inte vara några större problem med en sån här:
Komplett.se - Apple mini DisplayPort to DVI

Hej!
Jag skall inom kort köpa en Macbook Pro, och hade så småningom tänkt komplettera med Apples Cinema Display. Troligen den nuvarande på 24".

Dock har min sambo en äldre macbook. Tror den är sent 2008 eller tidigt 2009: 2 Ghz Core 2 Duo. Vet någon ifall denna funkar med en nyare appleskärm? Jag vet t ex att denna äldre modell av macbook inte funkar att koppla till en tv helt utan problem t ex. Minns inte varför.

Fråga 2: Jag blev häromdagen erbjuden att köpa en äldre Apple cinema hd display. Dvs de där äldre helt i aluminium, 23", med DVI-kontakt. Priset är bra så jag är lite frestad att köpa den istället för en ny skärm, den nya apple skärmen kostar ju en hel del. Han vill ha typ 2 000, jag hoppas på att kunna pruta en femhundring, (och hoppas på att han inte läser detta...)) Finns det några stora nackdelar med att välja den äldre skärmen? Förutom det uppenbara med att den nya är något bättre, snyggare, har garanti, kamera, högtalare och smidiga kopplingslösningar? I läget jag befinner mig just nu så överväger prislappen. Den gamla skärmen är väl till syvende och sist fortfarande en bra skärm, inte sant? Och om jag minns rätt är den inte glossy, vilket är ett stort plus om man slipper...

Funkar både en splitter ny macbook pro och en äldre macbook med den äldre skärmen?

Tack på förhand!
MVH