Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
contrefacons

contrefacons

Medlem
  • Registrerad 2005-04-07
  • Senast aktiv 2006-01-20
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen contrefacons har skrivit i forumet.

För att det är bra ljud i..
väckarklocka i..
spel i..
elektrisk tandborste i..

Det tar lite tid att vänja sig.. (vande mig efter ca 2 veckor).. Nu har jag lärt mig att uppskatta det "flat"-a ljudet.. Men visst skulle det inte skada om man kunde få in en tung bas i iPoden. Hoppas på ändringar i nästa uppdatering, Apple måste ju lyssna på sina kunder och kritiken ang. ljudet. Majoriteten vill själva göra sin egen EQ inställning.

Aha..!
NU fattar jag vad som är fel..
Gå in till "Inställningar" och sedan "iPod", markera själva listan där.. så att den också ska skynkroniseras tillbaka (om du har valt att manuellt välja vilka listor som ska uppdateras).
Problemet löst.

Samma här..
Den sparas som en vanlig lista i iTunes, men följer inte med tillbaks till splearen igen.
Irriterande.

Ursprungligen av tayeh:

mm,okej.

"Your item cleared customs in SWEDEN at 2:42 pm on May 13, 2005. Information, if available, is updated every evening. Please check again later."

Skrev de så hos dig med?,hmm....hoppas bara att den inte tullbelägs när den e hos tullen nu.

Kommer inte ihåg.
Så fort den nått sverige läs på svenska sidan - står på svenska och detaljerat.
Han skrev "gift" och värde 49 dollar, used earphones - för att jag kom överens med honom för att slippa tull. Vet inte om han gjort så på dig ifall du inte nämnt det.

Ursprungligen av tayeh:

contrefacons - fick du hämta paketet på posten eller fick du det hemskickat ?

Jag fick hem en avi om att jag kunde hämta paketet. Men om du följer paketets resa på posten.se så kan du kanske hämta paketet redan dagen innan. När det står att paketet är lämnat för uthämtning så kan du bara gå till din spelbutik/affär med kollinr och idkort, så slipper du vänta tills de delar ut lappen nästa dag.

Ursprungligen av tayeh:

Jag har nyligen oxå skickat penagr till mike-ponken. Sa han hur lång tid det skulle ta ?
Hur lång tid tog det för dig "contrefacons"?

Efter betalningen fick jag en bekräftelse nästa dag. I mailet stog kollinr. som man kan följa på den amerikanska postsidan. När paketet kommer till Sverige, kan man följa på posten.se där det står detaljerat.. Tog nog 4-5 arbetsdagar.. han skickar express.

Ursprungligen av nyqa:

har du fått lurarna? hur låter dom isåfall..?

Ehh.. jo, jag fick de jättesnabbt. Säljaren var jättebra.. Fick kollinumret, så jag kunde följa hela resan hit. Slapp tull.

De sitter skönt. Man måste ha sladden bakom örat, men det går bra att sladden sedan hänger framför en (dvs, man behöver inte ha sladden bakom sig, på ryggen). Isolerar övrigt ljud jättebra. Inga skrapljud.
Hur de låter.. hmm.. jag ägde Sony MDR-EX71 innan.
Ljudet är klart och detaljerat över hela registret. Först då upptäckte jag hur jäkla mycket diskant som sonys hörlurar producerade.. Jag upplevde dock ingen naturlig djup bas, så länge man inte fifflar med EQ-settings.. sedan låter det fint. Bästa basen fick jag på min bärbara cd-spelare som ökar bara den tyngsta basen (vilket ipoden inte gör, den drar upp mer av de onödiga frekvenserna som får det att låta burkigt).
Jag tyckte att de var värda priset (drygt 2300 SEK), eftersom ljudet är klart och detaljerat, de sitter skönt och läcker inte ut något ljud när de väl sitter i örat. Man kan lugnt sitta på bussen och lyssna på vad som helst utan att känna för att byta till något tuffare så fort någon sätter sig bredvid en

Så.. eftersom jag ofta köper på impuls, så har jag nu skickat pengar över till honom och han säger att han ska skicka imorgon. Han låter bra och pålitlig..
Han kommer att skriva 49 USd i värde, och att de är använda redan - för att slippa tullavgift.
Nu får jag vänta och se vad som händer och om ljudet på um2 är så bra som de säger.

Hmm.. skulle vilja köpa..
Har just du fått det priset eller gäller det alla? (såg att det var 329 på hemsidan)
Hur blir det med tull/skatt?

Det låter bra, men nu när jag tittade på Ebay (priset), så var de billigaste ca 329 USD (+ frakt).. och inte många levererade de utomlands..
Blir det verkligen ingen skatt om man påstår att paketet är en present? Man brukar ju skriva värdet på sakerna man skickar. Och hur stor var skatten, 25% ?? Blir det ändå billigare (jämfört med i sverige) om man skulle åka på den?

Jag frågade han på Idealsound, och nu säger han att han tar 385 USD för hörlurarna och 25 USD för att lägga in de som ett paket. 410 dollar är nästan 3000. Jag såg att ni andra fick det lite billigare. Skulle vilja köpa lurarna, men vill också köpa från ett billigt ställe...

Men vilka lurar har då jättebra ljud (i stil med er6i) men där det inte uppstår inga skrap eller andra bi-ljud? Vilka rekomenderar ni..?
Orkar inte läsa igenom alla recensioner.

Det här skrapet som ni nämner, är det ljud som vibrerar upp till örat från sladdarna när de/(man) rör på sig?
Kan man inte ha hörlurarna som vanligt (istället för nacken)..? "Skrapar" det det ofta när man har sladdarna framför? Vill köpa - men också kunna använda de som jag vill. Har använt andra in-ear hörlurar utan att ha några problem med andra ljud..

Jag tillhör de som tycker att ljudet på ipod mini är lite dåligt (basen, dist och sånt).. sorry for that.
Jo, men jag tänkte om man åker på semster till släktingarna (eller någon kompis här) och vill sno deras musik, då måste de ha internet och ladda ner itunes osv..
man kan ifs spara låtarna på HD men inte lyssna, det är ett alternativ.. och sedan göra om hemma.