Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bohlin

bohlin

Medlem
  • Registrerad 2005-04-21
  • Senast aktiv 2013-02-23
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen bohlin har skrivit i forumet.

1

Hej.
Jag kunde koppla hårddisken till en PC (med MacDrive), så jag kunde rädda all data på disken. MacDrive sa att disken verkade lite korrupt, men jag kunde som sagt rädda all data. Hursomhelst, nu blir det omformatering, jag orkar inte krångla mer, all data är iallafall räddad!

Provade det, men det gick inte, repareringen av skivan misslyckades.

Här kommer en liten uppdatering:

Försökte installera 10.5.8 Combo Update, det gick inte. Öppnade det paketet med Pacifist, och försökte installera vissa delar manuellt, då sa programmet att den ville skriva över filer, trots att mapparna var tomma. Aha tänke jag! Säkerligen nått galet med skivrättigheterna, som jag reparerade. Den fixade några felaktiga rättigheter, dock så är det samma fel. Tyvärr uppkom ett nytt symptom, min kära Mac vill inte starta alls.Den står bara och tänker på startskärmen, sen efter en minut eller så, så startar den om.

Jag har bestämt mig för att installera om Mac Os X...

Hej.
Jag har precis fått problem med GarageBand, iWeb och QuickSilver. När jag försöker starta programmen så får jag två liknande felmeddelanden. GarageBand säger följande:
Dyld Error Message:
Library not loaded: /System/Library/Frameworks/CoreAudioKit.framework/Versions/A/CoreAudioKit
Referenced from: /Applications/GarageBand.app/Contents/MacOS/GarageBand
Reason: image not found

iWeb (och även quicksilver) ger följande fel:
Dyld Error Message:
Library not loaded: /System/Library/Frameworks/LatentSemanticMapping.framework/Versions/A/LatentSemanticMapping
Referenced from: /System/Library/Frameworks/Message.framework/Versions/B/Message
Reason: image not found

Om jag kollar i /System/Library/Frameworks/CoreAudioKit.framework och /System/Library/Frameworks/LatentSemanticMapping.framework så är båda mapparna tomma. Två system-bibliotek verkar alltså helt ha försvunnit, vilket gör att program som är beroende av dessa inte kan starta, vilket är ganska irriterande.

Någon som vet hur jag kan åtgärda detta?

System: Mac Os X 10.5.8 på en gammal MacBook 2 Ghz Core Due

iCDc verkar vara ett program för att organisera ljudskivor verkar det som, inte riktigt vad jag är ute efter. Testade disklibrary, men det gick inte att söka så bra på id3-taggar. Sökte efter pop men hittade inte en enda fil typ. Hittade sen ett annat program, CDFinder (http://www.cdfinder.de/), Det funkade lite bättre, men det känns inte helt perfekt.

Senast redigerat 2008-03-21 18:53

Fast all musik skulle inte få plats, det är i runda slängar 60 gig mp3-filer. Jag vill bara ha en fin katalog med information om alla filer och vilken skiva de finns lagrade på.

Jag har ett gäng med skivor om är fyllda med massa mp3-musik, och jag söker efter ett program där man kan katalogisera all musik. Idag har jag enbart en textfil per skiva där alla filer listas rakt upp och ner, en sådan textfil skapar jag med ett terminalfönster såhär:
ls -lR /Volumes/mp3-skivan > mp3-skivans-innehåll.txt
Sen kan man använda spotlight för att söka i dessa filer. Ingen smidig lösning precis. Spotlight söker ju bara i textfilerna, och där finns ju bara filnamnen, ingen information från id3-taggarna. Hittade mp3 collector (http://www.collectorz.com/mp3/), ett program som tyvärr bara finns för windows. Jag söker efter något liknande till mac os x. Är det någon som kan rekommendera något program?

Jag skaffade nike+ för 1,5 år sedan. Tog fram grejerna nu när vädret är lite trevligare, tänkte jogga lite och upptäckte att ipoden inte hittade sensorn. Jag har testat att trycka på sensorn, hålla inne knappen tre sekunder och så, men ipoden hittar inte sensorn. Kan det vara så att batteriet i sensorn har dött? Håller inte batteriet i sensorn mer än 1,5 år? Enbart ny sensor kostar 175 på apple store, inte så kul att lägga 175 spänn för en liten manick när det bara är ett litet litet batteri i manicken som troligtvis är slut...

Där har vi felet! Med x11's terminal funkar det mycket bättre

Hej.

Jag försöker få igång X-forwarding, men jag får det inte att lyckas. Jag vill att ett program på en Sun-maskin ska visas i Mac OS X.

Så här gör jag:

1. Startar X11 på min Mac
2. Loggar in via ssh (ssh -X user@host)

Om jag har fattat rätt så ska det vara allt man behöver göra, men när jag sedan kör program så får jag bara felmeddelanden. Ex: Jag försöker köra xterm på sun-maskinen

sunmaskin> xterm
xterm Xt error: Can't open display:

Har jag missat något? Uppenbarligen har jag det, för det funkar ju inte

SSHd-config-filen på sunmaskinen har följande rader:
X11Forwarding yes
X11DisplayOffset 10
X11UseLocalhost no

Första raden säger ju att X11Forwarding är tillåtet.

Hur ska jag göra för att få igång det?

Ursprungligen av mao_z:

jag har precis kollat vad audioscrobbler är och det ska funka med nya iTunes om ja har fattat rätt så är det bara ladda hem ett plugin o så ska de funka som de har gjort förut för din information sparas ju på internet så du bara loggar in med ditt gamla användarnamn o lösenord. ja kan ha fattat heltfel men ja tror inte det ska vara något problem

Du har fattat helt rätt! Informationen på audioscrobbler finns lagrad i deras databas, och den försvinner inte om man installerar nyare itunes, eller byter till annan spelare för den delen. Enda sättet att ta bort den informationen är att logga in på www.audioscrobbler.com, där finns det en funktion för att ta bort all information om musiken man har lyssnat på, om man nu skulle vilja göra det.

Nooo: Det ska inte vara några problem att uppdatera till nyare itunes. Jag har gjort det någon gång, och biblioteket fanns där precis som det var innan uppdateringen! Även audioscrobbler-pluginen fanns kvar om jag inte missminner mig helt.

1