Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Maximac

Maximac

Medlem
  • Registrerad 2005-05-18
  • Senast aktiv 2006-12-18
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen Maximac har skrivit i forumet.

En alldeles egen MacBook thin skapades ofrivilligt genom denna tappade MacBook Pro i Alberta, Kanada. Macen glömdes på bakluckan av bilen och trillade sedan ned mitt i vägen. Efter en tid i det fria, utsatt för snö, grus och överkörd av otaliga SUVar var datorn knölig, platt och död.

Trots Fake Steve Jobs löfte om utbyte via Apple Support är nog chanserna till det obefintliga.

Läs mer på MaxiMac.se

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Det har gått en hel del rykten om att Apple har på gång en slimmad version av MacBook Pro som ska vara extremt tunn, lätt och liten. Intel har varit fräcka nog att ta fram en prototyp till just en sådan supertunn bärbar dator, som åtminstone i profil ser väldigt Maclik ut.

Kommer Apple att överraska vid WWDC juni 2007 och visa upp en ny slimmad MacBook thin? Intel har annars en lång tradition vad gäller att ta fram prototyper till mer innovativa PC–datorer, men har haft svårt att få den ständigt prispressande PC–industrin att nappa på dessa designförslag. Gizmodo har lagt upp ett galleri med fler bilder på denna läckra skapelse.

Läs mer på MaxiMac.se

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Mac mini är en liten särling i Apples sortiment. Ursprungligen framtagen för att haka på succétåget iPod, samt vara ett billigt alternativ för PC–användare nyfikna på Mac, har Mac mini fått en alltmer undanskymd plats i Apples produktprogram.

Idag är Mac mini den enda Mac som får hålla tillgodo med den äldre Core Duo processorn. Inga rejäla uppdateringar av modellen har skett på ett bra tag.
Apple TV har dessutom på många sätt tagit upp den nisch som Mac mini tidigare dominerat som personlig mediaserver. Frågan är om Mac mini har någon framtid alls, eller om Apple kan tänkas droppa denna modell inom kort?
För närvarande har jag två Mac mini på datorbordet framför mig och har alltid varit förtjust i Apples mindre datorer. En snar uppdatering av denna sköna lilla universaldator (till ett lägre pris) är åtminstone min förhoppning.

Läs mer på MaxiMac.se

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Känner du inte den där riktiga närheten till tekniken utan är svag för bioimplantatlook alá cyborgchic?
Seven of Nine, Tertiary Adjunct of Unimatrix Zero-One skulle åtminstone passa perfekt med denna fiffiga hörlur för iPod shuffle.
iFreePlay från Monster Cable (kommer osökt att tänka på Bart Simpsons telefonlur till Moes bar frågandes om I P Freely finns där) är en hörlur utan sladdar, med nackbåge istället för bygel och inbyggd dockningsplats för iPod shuffle.
iFreePlay kostar överkomliga 50 USD på andra sidan Atlanten och kommer säkert att leta sig över till denna sida med.

Läs mer på MaxiMac.se

Idag är det precis ett år sedan Apple och Nike släppte sitt springålyssnasamarbete Nike+iPod. Tyler Hawkins har sammanfattat sina erfarenheter av detta motionsmotiverande paket.

Stödfunktionerna på nätet för Nike+ har utvecklats en hel del sedan starten. Alla finesser finns dock inte tillgängliga i alla länder.

Läs mer på MaxiMac.se

Denna ombyggnation av en gammal klassisk Mac är helt klockren på fler sätt än ett. Rent märkligt att inte någon tänkt på detta användningsområde tidigare. Varför bygga fula fågelholkar, när en stadig och portabel klassisk Mac kan göra tjänst såhär istället?
MacRuby är en Mac Plus ombyggd till gitarrförstärkare. Helt perfekt med reglaget för ljusstyrka som volymkontroll och telejack in där tangentbordssladden hörde hemma. En sån här Macstack vill jag bygga själv, men i svart istället för gulnat beige, samt med inbyggd stämapparat/volymindikator (0 till 11) i diskettgluggen.
MacRuby demo

Läs mer på MaxiMac.se

Chuck Salter från Fast Company har undersökt hur Disney tagit sitt stora kliv in i den digitala världen.
En stor del av artikeln handlar om det inflytande satsningen på TV–serier genom iTunes Store kommit att spela för mediajätten Disney. Uppköpet av Pixar och Steve Jobs insteg i styrelsen för Disney avhandlas självklart också.

”In September, a small team from Apple met with Sweeney and a few colleagues in a private dining room at the Team Disney building, where Snow White's dwarves stand 19 feet tall on the facade. Jobs demonstrated the iTunes store for videos, then handed Sweeney a video iPod, which was still top secret. She watched an episode of Lost, with its huge Hawaiian vistas, on a screen smaller than a credit card. Yet the audio was substantial, the resolution sharp. Sweeney felt sure she was holding the future of TV in her hand.”

Disney/ABC har hittills sålt mer än 21 miljoner TV–episoder genom iTunes Store, till ett totalt värde av nästan 42 miljoner USD.

Läs mer på MaxiMac.se

Fake Steve Jobs tipsar om en liten videosnutt jag inte sett tidigare. Vid en sammankomst 1983 presenterade Steve Jobs den reklamfilm för Macintosh som sedan dess blivit en klassiker. Detta är första gången 1984 visas för en större publik.
Det är intressant att höra hur Jobs och Apple upplevde konkurrensen vid denna tidpunkt. Fixeringen låg vid jätten IBM som huvudmotståndare, när det i realiteten visade sig att lilla Microsoft skulle få en monopolställning inom datorvärlden.
1983 Apple Keynote-The "1984" Ad Introduction

Läs mer på MaxiMac.se

Nu ska jag ta mig friheten att spekulera lite om den närmaste framtiden. Det är nämligen så att två företeelser ligger lite för nära i tiden för att de inte skulle kunna samverka helt excellent.
Nu i maj 2007 ska Apple börja sälja DRM–fri musik med högre ljudkvalitet från EMI. Samtidigt är det så att The Beatles mest kända album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band släpptes för snart fyrtio år sedan, 1 juni 1967.

Vad vore bättre rent PR–mässigt får både Apple och EMI än att kombinera dessa två milstolpar. Beatles nyrestaurerade album kommer säkert inte att släppas i en enda fet laddning, utan lite i taget för att få maximal effekt. Att starta återutgivningen just med Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, direkt i samband med debuten för det nya samarbetet mellan Apple och EMI vore helt perfekt.

Hade jag en tusenlapp över att satsa på att detta slår in så skulle jag inte tveka en sekund. Inom två veckor har vi hursomhelst facit för hur Apple och EMI valt att lansera sitt samarbete.

Läs mer på MaxiMac.se

Om du som de flesta inte haft något behov av att använda Terminalprogrammet kommer här ett nytt användningsområde.
Mac ASCII Invaders är en teckenbaserad variant av välkända klassikern Space Invaders. Kommer som en fristående Termlet, vilken du hanterar som ett vanligt program. Denna öppnar ett Terminalfönster och sedan är det bara att panga på.

Läs mer på MaxiMac.se

Nu är det hög tid att Apple släpper nya Cinema Display med inbyggd iSight. Samsung verkar ha blivit först med detta koncept vad gäller fristående skärmar, något som Apple självklart borde vara ledande inom.

Mitt lilla tips är att WWDC 2007 om mindre än en månad, är ett perfekt tillfälle för Apple att dels släppa en ny MacBook Pro, samt även nya skärmar, självklart med inbyggd webbkamera.

Läs mer på MaxiMac.se

Här är ett bra återvinningsprojekt för dig som har en eller flera gamla Macar skräpandes. På farmen Piccadilly Park i New South Wales, Australien, har man nämligen kommit fram till att de bästa fågelholkarna består av urtagna gamla Macar.

Den ursprungliga designen, Mac Plus, Mac SE med flera funkar bäst, mycket beroende på bra ventilation. Bara att dra igång holkbyggandet med andra ord.

Läs mer på MaxiMac.se

Jag har tidigare tipsat om smarta sätt att trolla bort alla de kablar och burkar som de flesta datorer lätt drar till sig med tiden. Här kommer ännu ett skönt IKEA–kabelhack som baserar sig på väggskåpet Björken.

Det här kan vara något för mig att ta till, istället för den plastlåda som för tillfället gör jobbet i min björkfanerade klassiker Billy.

Läs mer på MaxiMac.se

Direkt från start visade det sig att Apple TV gick att modifiera utan några oöverstigliga svårigheter. Däremot har öppnande av höljet och diverse tricks krävts för att få dessa hack att fungera.
Nu har det dock blivit möjligt att komma åt och modifiera mjukvaran utan att öppna Apple TV. Detta görs genom en ny metod för att boota upp Apple TV med Mac OS X på en extern hårddisk. När detta är gjort går det att modifiera mjukvaran på Apple TV med valfri plug–in, varav det finns många att välja bland.
Run OS X on Your Apple TV Without Opening
För egen del väntar jag bara på att allt detta integreras, så att ett USB–minne med en bantad version av Mac OS X eller Linux, går att ladda med valfri plug–in för automatisk modifiering av Apple TV.

Läs mer på MaxiMac.se

En riktigt spelnyhet har droppat in till iPod. I vanliga fall har spel till iPod mest handlat om enklare pusselspel och varianter på gamla arkadklassiker.

Lost är ett riktigt äventyrsspel med teman skapade av TV–seriens författare. Här ska du som Jack, samverka med övriga karaktärer för att klara av alla överraskningar den mystiska ön har att erbjuda.

Läs mer på MaxiMac.se