Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
_Christina

_Christina

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Så fort jag fyllde 18 och fick tillgång till mina fondpengar investerades dom i en iBook. När jag fick se MacBook Air presenteras visste jag direkt att det var datorn i mitt liv. :P Vi trivs i varandras sällskap helt enkelt.
  • Registrerad 2005-07-05
  • Senast aktiv 2012-10-02
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen _Christina har skrivit i forumet.

1

Det fick bli en ominstallation av Mac OS och "arkivera och installera" så jag kunde få tillbaka allt som fanns i min hemmapp. Och det fanns kvar!

Tack så mycket för hjälpen!

Jag kommer absolut ingenstans, när jag startar datorn vill den att jag loggar in på "Annan.." vilket jag inte kan, alltså har jag inte tillgång att göra något annat än testa olika användarnamn och lösen.

Nej, min Air har ju inte Firewire, finns det möjlighet att starta den som hårddisk på något annat sätt, genom USB?

Och ett USB-minne som kom med datorn? Det fick jag inget? Har kvar lådan och allt, där finns inget minne. Det kanske kom till någon senare modell?

Om jag skulle lyckas starta den genom att starta den som en hårddisk, finns det risk att jag förlorar allt då? För jag har såklart inte backat upp någonting alls under sommaren.

Ja. Jag har provat med typ alla användarnamn jag kan tänka mig att jag skulle kunna ha.

Jag har en fyra år gammal MacBook Air, den första modellen alltså. Den har varit lite seg på sistone av förklarliga skäl och efter en sådan period tänkte jag starta om den för att få lite ny energi.

Den stod och laddade med vit skärm i flera minuter och efteråt var mitt användarkonto borta. Jag har bara ett, vilket gör att jag nu har en användare som heter "Annan..." där jag har försökt med mitt vanliga användarnamn och lösen men det fungerar såklart inte.

Apple vill ha 469 kr för att hjälpa mig och det finns en anledning till att jag inte köpt en ny mac efter fyra år.

Hjälp?

Tack för svaren och tipsen! Efter ett tags krånglande beslutade jag mig för att köra en recovery med Data Rescue 3. Dock går det inte att öppna iTunesbiblioteket så jag måste fortfarande radera allt på telefonen och börja från scratch där också. Men jag kunde hitta rätt så mycket av grejerna jag hade förlorat!

På tal om att formatera så gör jag det endast för att lösgöra plats, har haft den här datorn sen början på 2008 och med en hårddisk på 80 GB så kan man behöva lite extra plats ibland.

Lite smått panik efter att ha säkerhetskopierat mina filer till en extern hårddisk jag fick av min bror.
Han har använt den till en pc men jag kunde lägga över alla filer utan problem och läsa dem efteråt också.

Nu formaterade jag min MacBook Air för att lösgöra lite plats och ja, man har väl lärt sig att göra det nån gång ibland.

Problemet är att nu kan jag inte ens se mappen jag skapade på hårddisken, det står att det finns en fil där och jag kan markera den med ⌘A och försöka öppna den med ⌘O men då får jag "Ett oväntat fel uppstod (felkod -43)".

Jag har både NTFS och MacFUSE installerat vilket har hjälpt mig med externa hårddiskar förr men det hjälper visst inte nu.

MacBook Air
1.6 GHz Intel Core 2 Duo
Mac OS X 10.5.8

Hårddisk:
Deltaco MAP DL21US
(tror att det är ett hårddiskchassi och hårddisken som sitter i är plockad från en gammal pc-laptop)

Fantastiskt tacksam för hjälp!

Tack så hemskt mycket för hjälpen, allt fungerar bra nu!

Kram!

Jag har sökt och läst ungefär varenda ledig sekund i en vecka efter trådar som kan beskriva vad jag gör fel eller vad som är fel, och jag hittar inte något.

Alltså.
Jag och min kompis bor tillsammans. Hon har en pc, jag har en iBook. Jag har dessutom en airport express som legat nerpackad i ett år eftersom vi inte har haft internet sen dess. Jag vill såklart gärna att hon ska betala halva avgiften (vem vill inte slippa utgifter?) och tänkte att vi alltså kunde dela på uppkopplingen trådlöst.
För en vecka sen tecknade jag ett nytt bredbandsabonnemang hos comhem, fick hem grejerna och kopplade hit och dit. Allt fungerar med nätverkssladden i med båda datorerna.

Jag sätter airporten i ett eluttag, hittar nätverket med Airportinställningsassistent, pillar och trycker tills jag har ett fungerande nätverk, med lösenord och hela baletten. (13 siffror i lösenordet, så att det ska fungera med både mac och pc)

Kopplade in nätverkssladden i airporten och ställde in "Använder DHCP" och "Ansluter via Ethernet". Precis som man ska göra om man har sladden rakt in i datorn. Men ingen grön lampa på airporten (det ska det väl vara om det fungerar? Lyckades med att dela internet via den i en annan lägenhet för nått år sen) och ingen internetuppkoppling.

Lite hjälp, mycket hjälp, en knuff i rätt riktning? Vad som helst, annars måste jag betala heeeela avgiften och dessutom ha en sladd i datorn hela tiden.

Jag har faktiskt köpt en Nano idag, och då valde jag mellan den och en ny G5.. Fick den i present, så priset spelade ingen roll..

Men nanon är ju såååå fin! Är extremt glad över den, och jag tror inte att det kommer ändras..
Känns verkligen inte lönt att ha en liiite större skärm och kunna se på video? Nope.. Älskar min nano..

1