Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JenniC

JenniC

Medlem
  • Registrerad 2004-11-18
  • Senast aktiv 2014-04-21
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen JenniC har skrivit i forumet.

Jag skulle vilja multiplicera bilderna som jag lägger in i Powerpoint med bakgrunden, men hittar inte den effekten någonstans, kan välja transparens men inte att multiplicera. Lösningen skulle vara att i Illustrator multiplicera in bakgrunden i bilden, men då blir Powerpointen extremt stor. Någon som vet? Misstänker att det inte går ...
Skulle det funka i Keynote?

Tillägg: Kom på hur jag kan komma runt det. Ta bort spalterna på mallsidan. Lägga till det antal sidor jag vill ha, lägga in spalterna på mallsidan efteråt igen. Helt fel väg, men det funkar. Får väl skicka en kraschrapport också ...

Hej på er,

Har precis konverterat våra tidningsmallar till cs5 och upptäcker en ganska jobbig sak som jag inte vet hur jag ska lösa och hoppas på er hjälp. När man lägger spalter på mallsidorna så kraschar programmet. Alltså jag lägger våra antal spalter, sen när jag ska infoga ett visst antal sidor så kraschar det. När jag tar bort spalterna och infogar sidor funkar det perfekt. En rejäl bugg med andra ord. Någon som har en lösning?
Kan tillägga att det fungerar inte med att dra ner dem på sidorna heller.

/Jenni

Det är med andra ord inte möjligt att ändra inställningen? Det är ett externt program som gäller?

Jag föredrar det gamla systemet när skärmdumparna döptes till 1.png, 2.png etc. Dessutom så sitter jag med svenskt system så att jag får filer som heter då "Skärmavbildning ..." som inte funkar när man skickar dem till pc-användare, så jag får sitta och döpa om alla dumpar. Försöker hitta var jag kan ändra vilket filnamn som ska vara standard när jag gör en skärmdump, men det var inte många menyer som fanns där inte. Alla tips är välkomna.

Vi har en ny dator med InDesign nyligen inlagt. CS3. Men när vi öppnar gamla filer och förhandsvisar med vissa icc-profiler så lägger sig en stor fet svart platta över bilderna. Det ser nästan ut som de blivit negativ film. Detsamma händer när man gör en pdf. När filen tas upp på andra datorer med samma icc-profil, så funkar det utmärkt. Vad kan detta vara?

Kan man lägga in spaltlinjer i InDesign per automatik, utan att behöva passa in dem manuellt mellan textspalterna? Hade gjort produktionen lite smidigare ...

Fast jag har förstått att man inte ska bädda in profilerna stämmer det? Du som verkar ha koll. PDF/X är alltså något man ska sätta sig in i ...

Jag är en gammal photoshop-cmykare, men befinner mig just nu på plats med rgb-flöden. Då har jag ett problem när det är omtryck här, eftersom jag inte vet vilken icc-profil som bilderna har konverterats till när de exporterats från InDesign. Någon som vet hur man kan se det i Acrobat?

Jag håller på att kämpa med att göra en pdf tillgänglig enligt alla manualer jag kan hitta på nätet, men har ett problem. Jag har taggat upp i rätt ordning som jag vill ha det, lagt in alt-texter på alla bilder, men när jag exporterar till en pdf, så försvinner alt-taggarna och läsföljden ändras. Alt-taggarna har jag fått lägga in manuellt, men läsordningen? Varför blir det en helt annan läsordning i Acrobat än mitt "tagg-träd" i InDesign?
Då står det ändå i Acrobats hjälp att det är bättre att lägga taggordningen i redigeringsprogrammet, men det hjälper ju tydligen inte.
En annan märklig grej är att jag får inget felmeddelande när jag kör fullständig kontroll på pdf:en, men min kund får det angående läsordningen. Jag har Acrobat 8, de har Acrobat 7. Vilken stämmer?
Tacksam för en smula hjälp.

Det var transparensen det hängde på. Tack för hjälpen.

Jag har ett litet problem här. Jag har två dokument med exakt samma inställningar under färginställningar och profiler och jag har ingen förhandsvisning av tryckfärger. När jag väljer en rgb-färg i det ena dokumentet så visas den riktiga rgb-färgen, men i det andra dokumentet så visas rgb-färgen som cmyk. Jag har kollat alla profiler om det är så att den ena har någon profil tilldelad, men det ser verkligen exakt likadant ut. Är det någon som vet vad det kan bero på. Finns det ytterligare någon slags inställning gömd någonstans?

Vi håller på med en trycksak som ska anpassas för synskadade och har fått riktlinjen att alla kontraster ska ha ett NCS-värde på 0,40. Har letat runt lite och det enda sättet att mäta upp kontrasten som jag har hittat är ett handfast mätverktyg. Men man borde ju ändå kunna få fram det här kontrastvärdet genom att överföra cmyk till ncs, men sen är frågan om hur man jämför de två ncs-färgerna för att få fram värdet på 0,40. Finns det någon härute som har erfarenhet av sådana här anpassningar, så tar jag tacksamt emot tips.

Är det någon som vet om det blir någon skillnad tryckmässigt om jag bäddar in en bild i Illustrator istället för att behålla länkningen.
Jag vill helst bädda in, men är osäker på om en del av bildens information tappas. T ex så är bilden i A4 storlek nu i 300 dpi, men om jag bäddar in den i ett mindre format i Illustrator, tappar jag dpi då och kan inte skala upp den till A4?
Eller är det så att jag måste bädda in i 100% i så fall?
Tacksam för info.

Kan meddela att jag fick reda på av vår datorkille att det troligen beror på att den som tidigare arbetat med dokumentet har haft en Xtension som inte jag har och då kan dokumenten bli så tunga.