Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Janeway

Janeway

Medlem
  • Registrerad 2005-07-28
  • Senast aktiv 2007-01-15
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Janeway har skrivit i forumet.

1

Hejsan, jag undrade om det finns nåt sätt att göra så låtarna i en spellista på ipoden spelas upp med övertoning på samma sätt som man kan ställa in det i iTunes. jag har letat men itne hittat samma inställning för iPoden... Det är väldigt viktigt att jag får hjälp med det nu om det ärmöjligt...

Ursprungligen av Johan Nilsson:

Använder du Mac så prova Senuti för att få ut låtarna ur iPoden.

CopyPod verkar vara liknande till Pc, jag har dock inte provat det.

Använde Macförut, sen formaterade jag till PC för det skulle tydligen funka för båda plattformerna?
Hur funkar de programmen? Kan man lägga över låtar från nån annans dator lr ej?

Jag har alltid tyckt om saker Apple gör, och tyckte att iPod var en riktigt cool pryl. Jag behövde en mp3-spelare, inte bara för att lyssna på musik, utan för att jag jobbar med musik och måste kunna ta med mig ofärdiga låtar o beats från kompisens dator hem, utan att behöva köpa CD-skivor hela tiden, och för att föra över beats från min producent till datorn i studion. Men, det kan jag ju inte! Finns det verkligen inget man kan göra för att bli av med kopieringsskyddet? jag vet inte vad jag ska mej till... känner mig så lurad som köpt en iPod jag egentligen inte har nån användningen av, det enda positiva är att den är snygg och cool.Men om den inte fungerar kanske jag lika gärna ska sälja den o köpa en som tillåter mig jobba oxå?
Finns det inget man kan göra? i annat fall, nån som vill köpa en repig 20gbarare?

men om jag formaterat Podde till Windows XP nu ska den alltså funka till Mac då? (Skyll er själva om jag e dryg som frågar, ni kan kanske inte förklara begripligt nog...)

Hm, beror ju på vad för sorts hiphop du vill ha? Finns hur mkt som helst... Just nu lyssnar jag väldigt mkt på Mos Defs "The new danger" Den skivan är otroligt bra, tar det tillbaka till rötterna, det e riktig musik, vare sig man gillar hiphop lr ej känner man hur bra det är!
Annars är Ugly Ducklings ett hett tips, samt mina favoriter Big Pun, Big L, Slick Rick... mfl.
redman e alltid schysst, chords (The garden around the mansion), Pidgeon John... Sage Francis, saian supa crew... Äh, det finns hur mkt som helst ju! (o så har vi ju de legendariska Flöde På Smeten, med deras fantastiska demoskiva! ja, jag vet...)

Eftersom min mamma fyllde på iPoden (jag fick den dan innan jag åkte utomlands...) så har jag 800 värdelösa låtar, med allt från Antique till Gunther och lite till, sen har jag 220 av mina egna låtar: mestadels hiphop, Organism 12, promoe, MOP, Timbuk o en väldans massa annat, men även lite reggae/dancehall som tex Sizzla, Soldiers of jah army och Groundation. Sen har jag en skiva med Le Tigre, två med Manu Chao och, min favoritgrupp nr.1 (spy inte nu!) The B-52's! fast tyvärr har jag bara två låtar me dem, ska ladda ner fler när jag får datorn... höjt!

Ursprungligen av C-mon:

Formaterar du iPoden i Windows (FAT32) kommer den att funka både i Windows och Mac OS X, eftersom Mac OS X kan läsa Windows-diskar.
Se t.ex. här.

Ok, men vad e FAT32? Jag har ingen aning... och i den där tråden du länkar till står det nåt om autosync? Jag vet faktiskt ingenting om nåt, bruksanvisningen till min Podde e på tyska o franska o olyckligtvis behärskar jag inget av språken. Det enda jag lyckats förstå är att det tar 4 timmar att ladda batteriet.
Om jag bara kopplar den till PC:n o formaterar den e problemet ur världen då?

Ok, döm inte efter den dåliga rubriken, det jag vill ha sagt är följande:
jag har en iPod 20gb jag köpte för några veckor sedan och en stor anledning till detta var att jag, förutom att kunna lyssna på massa musik jämt o ständigt och det faktum att allt Apple gör är coolt, även ville ha lite hjälp i mitt musikaliska skapande.
Situationen är denna: när jag är hemma använder jag min brors PC o får en himla massa låtar över MSN som jag vill ha på min iPod. Nu är det så att min mamma tog med min iPod till jobbet och la in all musik jag har på hennes G5:a på den, så när jag försökte ansluta den till pc:n sen stod det att jag var tvungen att formatera. hell no! Då måste jag alltså bränna ut alla mp3or från macen o sätta i pc:n för att det ska gå smidigt, om jag nu formaterar min iPod till PC, vilket vore smidigast.
men, detta är kruxet, när jag väl formaterat min iPod till PC kan jag ju inte ta låtar från Mac och en kompis o producent använder självfallet mac till att göra musik så när jag vill ha mina beats o låtar måste jag alltså formatera om iPoden igen?!
Hur ska man göra? finns det inget sätt att få iPoden att fungera för både Mac och PC? jag kan inte välja eftersom det är viktigt för mig att den funkar med båda! Vad ska man göra? köpa ett usb-minne?

1