Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Deceiver85

Deceiver85

Medlem
  • Registrerad 2005-08-01
  • Senast aktiv 2005-09-18
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Deceiver85 har skrivit i forumet.

1

När du gymmar och tränar muskler så passar hårdrock bäst, ju aggressivare och ilsknare destå bättre. Jag har aldrig hört någon lyckats bänka mer än 50kg lyssnades på pop...

Nåt säger mig att det kommer en 2nd generation Ipod Nano med 18h batteritid, 6gb (3x2gb flashminne)...jag väntar tills dess...och egentligen så är det ju inte hela GBs vi pratar om, Ipod Nano har inte 4gb att fylla med musik, endast 3.6gb.

det vill säga uselt och stelt?

Vem fan spelar spel på sin Ipod? Slopa spelen och alla onödiga batteri-slösande extra-"funktioner" och ge oss mer utrymme istället...snålt av Apple, men så går det när företag får hybris.

Ursprungligen av G.Lindqvist:

Visst mer lagringskapacitet är aldrig fel, men ni missar poängen. För i en vanlig Ipod har ni en massa rörliga delar (iom hdd), därmed minskar livslängden asevärt (och att den ska gå sönder).

Hade Apple inhandla värre/större flashminnen så hade den kostat mycket mer, tror mig. Det är grymma priser i och med att tillverkan inte kommmit ner i priserna för tillverkningen.

Bara riktiga klantarslen hanterar sina Ipods så vårdslöst att de går sönder...

Ursprungligen av G.Lindqvist:

Sluta klaga på batteri tiden. Kolla in storleken på prylen, visst man måste offra vissa saker, dvs. för att få ner den i storlek. Apple tanke är att man lättare ska kunna ta med sig Ipod Nano, än t.ex. Ipod Mini och Ipod. Och samtidigt vara ett kompletment för Shuffle, det var juh en del som tveka gällande Shuffle.

Sedan att den är dyrar beror på flashminnen i prylen, men vad gör det! Vi har äntligen fått flashminnen! Äntligen slipper vi rörliga delar gällande largring.

Slutsats:
Sluta grina och kolla in möjligheterna med prylen

Jag tyckte Ipod minin var liten nog, det jag ville ha är mer utrymme på spelaren, inte mindre. Det känns som att nu måste man välja mellan 20gb-klossen eller tändsticksasken på max 4gb. Ipod 10gb var bäst

Ursprungligen av wunderbaren:

Men hallå, vi e prylbögar...om det kom en Apple banana som bara var en banan så skulle jag köpa den...DOH...

Snålt värre av Apple...tur att jag aldrig hann köpa en Ipod..

En snabb jämförelse..

Ipod Nano:

Utrymme: 2-4 GB
Pris: 1995kr - 2495 kr
Batteritid: 14 timmar

Ipod Mini:

Utrymme: 4-6 GB
Pris: 1899kr - 2399kr
Batteritid: 18 timmar (2nd generation)

Slutsats:

Ett jäkla nedbyte med andra ord, Nanon är dyrare, rymmer mindre låtar och har sämre batteritid. Att den är hysteriskt liten räddar den inte, det enda som skulle kunna rädda den är ett bättre ljud än Minin, men jag tvivlar. Det blir att spara pengar till en iAudio X5 istället.

Jag kommer inhandla en Ipod Mini 6GB eller 20GB inom de närmsta dagarna, så fort jag får tillbaka pengarna på min pajade Rio Karma. Det jag uppskattade huvudsakligen hos Rio Karman var det utmärkta ljudet (bas, diskant, you name it) och efter att ha spenderat hela kvällen med att läsa på diverse forum så kan jag konstatera att ljudet i Ipoden är någorlunda sämre, speciellt basen. Det är ytterst olyckligt då jag lyssnar i princip uteslutande på rock och metal (death, black, folk, power, gothic), genrer som basåtergivning är viktigt.

Jag är ingen direkt audiofil och hade tänkt kompensera det med ett par bra hörlurar istället. Jag hade tänkt mig att lägga ett par hundra, max 500kr (men så billigt som möjligt) på ett par bra hörlurar för hårdrock och metal.

Har ni några tips?

Kom ihåg: Min dag består av Bathory, Thyrfing, Within Temptation, Dark Tranquillity osv...

1