Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
superstoffe

superstoffe

Medlem
  • Plats Sigtuna
  • Registrerad 2005-08-19
  • Senast aktiv 2009-04-08
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen superstoffe har skrivit i forumet.

1

Tack för svaret, men det är precis som du själv skrev för tryck och inte webb. Dock kan det kanske gemföras med en kraftfullt WYSIWYG, men enligt tryckvärldens normer. Arbetsytan ska väll vara mer i känslan av ett ark som i InDesign och anpassat för tryck, lätt att arbeta efter mallar osv.

Ingen?

Kanske uttryckte mig lite luddigt..

Det jag söker är kort och gott en kraftfull och dynamisk WYSIWYG, där gränssnitten ska vara dynamiskt (likte ett nerbantat Pagemaker/InDesign funktionsmässigt). Och då förmodligen vara byggd på InDesign server eller liknande, med funktion för preflight och skärm korrektur innan den sparas som PDF och skickas vidare.

Lite som http://www.bitstream.com/publishing/products/pageflex/mod_online_editing.html, men kanske ännu mer dynamisk, med möjlighet för basfunktioner så som text & stycke, stilmallar, bildplacering, färg etc. Även fast jobben/dokumenten ska skapas efter mall, så behöver flödet vara bra, dvs inga fasta ytor mer än spalter, huvudrubriker, grafiska element osv.

Vad finns? Eller hur bygger man det? Vem ska man anlita?

Alla svar är mycket välkomna!

Jonas! Måste också fördjupa mig i Joomla av olika skäl. Dock mer på en designers nivå, även fast en del fix och trix kommer behövas. Tack för det där Taz.

Jag söker riktlinjer, tips and rent utav kontakter/samarbete inför ett projekt.

Det jag söker är ett webbaserat gränssnitt, likt InDesign, där kunder kan lägga in både text och bild enligt en mall/layout som redan är färdig. Gränssnitten ska som sagt vara likt InDesign, där man ska kunna formatera text och kunna layouta till viss del (i den mån mallen tillåter), dvs ha ett flöde fritt från fasta fält. Detta ska sedan kunna sparas till PDF, och kunna preflightas och digitalt proofas, och sedan efter det skickas per automatic till en databas eller email.

Kort och gott ett VDP på steroider, som är flexibelt och pålitligt. Ska kunna kopplas till kundkonton och en viss administrativ del för både kund och leverantör.

Har kollat lite löst på LiveCycle, InDesign server osv. Men har inte riktigt greppat vad och hur man kan bygga tjänsten på. Finns något färdigt eller är det bygga från scratch som gäller? Kostnad?

Måste säga att det jag sett av UniBas verkar klockrent, rent tekniskt och pedagogiskt. Har demoversionen här, och funderar på att köpa den skarpa. Dock så får faktiskt designen mig att tveka. Känns dumt att säga, men jag vet att jag inte är ensam att tycka så. Mac folk är ju trotsallt Mac folk

Att göra gränssnittet lite mer grafiskt och levande behöver faktiskt inte vara så svårt, det behöver inte vara några krångliga ikoner utan texten kan vara kvar, bara man kanske göra något grafiskt med knapparna.

Vill du ha ett exempel eller rent utav ha hjälp så PM'a gärna!

Nu vet jag inte om det ändrats sen jag laddade ner prova-på version för några månader sedan men... En annan sak jag saknar är egna faktura mallar, så man slipper göra om fakturan innan man skickar den .. det skulle spara en massa tid. För mig räcker det inte med att bara byta logotyp .. jag vill ha min egna fakturadesign.

Ursprungligen av erik:

jo, iPodwizard tror jag det heter. inofficiellt och nollar förmodligen garantin, men det ska finnas en guide här på forumet om du söker.

Du kan göra en massa saker med din iPod. Allt från att byta några få bilder och fonter till att lägga in linux i den (podzilla). Externt finns det massa saker tex. snygga skins hos decalgirl.com, göra baksidan till borstat stål och så vidare. Jag kan recommendera programmet Ipodwizard för enklare mjukvarugrejer (ipodwizard.net) .. men leta runt lite så hittar du en massa saker du kan göra.

www.ipodhacks.com, www.ipodloundry.com, ipod.hackaday.com ..osv..

1