Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
dalailama

dalailama

Medlem
  • Registrerad 2005-10-15
  • Senast aktiv 2009-11-19
  • Antal inlägg 49

Foruminlägg

De senaste inläggen dalailama har skrivit i forumet.

jo det ser onekligen intressant ut!

Jag skäms men jag har faktiskt aldrig använt mig av rss.. har faktiskt aldrig förstått hur det fungerar.

En snabb förklaring samt ett förslag på en bra rss läsare vore mkt uppskattat! spelar ingen roll om det kostar lite... är egen företagare så jag kan dra av det ändå eftersom det är arbetsrelaterat

Hej!

Någon som känner till något program som upplyser direkt om det sker någon form av uppdatering på en specifik webbplats? Jag vet att det finns hemsidor som erbjuder denna tjänst men jag skulle vilja få reda på det direkt, inte inom 24 timmar som dem erbjuder.

Tack på förhand!

Är det någon som känner till något riktigt bra ställe i Stockholm, typ café eller dyl, som erbjuder riktigt snabb trådlös uppkoppling? Även om många erbjuder wireless så är det ofta långsamma sega nätverk..

Jag vet att det redan finns en tråd gällande detta men den är knappast uppdaterad.

Tack på förhand!

Hej,

Har ett problem med airport expressen hemma. Helt plötsligt så tappar jag all anslutning mot nätet. Förra gången lyckades jag få igång det igen med hjälp av en hard reset men den här gången så fungerar det inte. Har provat både hard och soft reset och har inte en aning om vad jag skall göra nu...

Har ingen garanti kvar, köpte den för lite mer än 1 år sedan. Alla lampor ser ok ut, dvs. lyser grönt.

Alla tips välkomnas!

Hej!

Igår dog min macbook plötsligt. vid omstart lät den konstigt ifrån höger sida om tangentbordet, den liksom knastrade. Den stod därefter och tuggade under lång tid innan slutligen ett frågetecken framför en mapikon dök upp och började blicka.
Jag försökte använda diskverktyget och också installera om mac os x ifrån installationscd:n men jag kunde inte hitta någon hårddisk att installera på.

Köpte Macbook:en (lade ordern) den 15:e september förra året, mer än ett år har därför gått (dock ej om man räknar från datumet då TNT levererade datorn.

Min fråga är, vad skall jag göra nu? Gäller konsumentköpslagens regler om 2 år eller är det omöjligt att få Apple att gå med på att fixa datorn som garantifråga?

Om jag skulle ta detta privat, vad skulle det kosta då? Var hittar man en ny hårddisk som funkar till MB och kan man installera denna själv eller bör man lämna in datorn?

Hur blir jag säker på att det verkligen är hårddisken som knasar, inte vidare kul att köpa en dyr ny och så visar det sig att någonting annat är trasigt.

Hur skulle ni göra??

Tack så mycket på förhand!

tillägg: jag köpte alltså datorn via apple store på nätet

Jag har stora problem med mail.app. jag kan skicka samt ta emot epost men när jag skickar så dyker inte mailet upp i skickat foldern. Samma sak när programmet försöker köra "auto-save" när jag har varit inaktiv och haft ett mail uppe för länge. då får jag felmeddelandet att mailet inte kan sparas.

någon som har en lösning?

Ursprungligen av Björnström:

Vi måste reda ut ett par saker:

- Om du kan surfa in på port 8888 verkar ju webbservern Apache vara rätt inställd så ändra inte mer på den

- Du kan inte surfa in på en MySQL server! Firefox, Safari osv kan inte ansluta direkt till en MySQL server!

- MySQL är en databasserver. För att göra inställningar i den och ladda upp/ner nya databaser som du sen använder genom din hemsida finns ett par sätt. PHPMyAdmin är förinstallerat med din MAMP installation - hitta den och använd det webgränssnittet.

- Ett alternativ till PHPMyAdmin är att ladda ner MySQL Administrator - ett program som gör ungefär samma sak: http://dev.mysql.com/downloads/gui-tools/5.0.html

- Jag vet inte riktigt vad du ska använda databasen till men jag antar att du har någon slags webblösning du har köpt/laddat ner?

Ja, Apache verkar fungera. alltid något

Databasen skall användas till ett annonsforum, med andra ord skall annonser och dyl lagras i den. Jag skall prova med MYSQL Administrator men jag tvivlar på att det gör någon skillnad. Jag har ju redan laddat databasen i PHPMyAdmin men det verkar som om det körs två stycken MySQL servers på datorn. När mamp är inställd på standardportarna (8888 samt 8889) så kan jag nämligen inte ansluta till dessa via Navicat. Om jag däremot istället ansluter till 3306 så går det hur bra som helst..

Skumt, inte sant?

Citat:

Men MAMP kör MySQL på port 8889 om du inte ändrat det. Det kan vara så att du försökt installera MySQL separat och att det är den instansen som svarar på anropen. Se till att MAMPs MySQL är inställd på att köra på port 3306 eller ändra i scripten till att använda port 8889.

problemet är att det inte gör någon skillnad huruvida jag ändrar port i Mamp till 3306. Visst, då kan jag ansluta via navicat men trots att jag tar bort root-lösenordet så får jag fortfarande följande via firefox när jag försöker komma åt localhost:80, alltså webbservern (Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
detta alltså trots att jag inte längre har något root lösenord.

När jag ansluter till navicat hittar jag inte heller databasen som jag laddat upp via phpmyadmin vilket gör att jag ännu mer tror att det körs två separata instanser av mysql på datorn.

Du nämnde att jag skulle ändra i scripten, vilka syftade du då på?

Ursprungligen av irrelogical:

Men då fungerar det ju! Du hade inte kunnat använda phmyadmin öht om inte php, mysql och apache hade fungerat.

Jag tror problemet sitter någonstans i php-scriptet och dess konfiguration för anslutningen till mySQL-databasen. Har du ställt om det så det stämmer med värdena som MAMP vill ha?

Edit: Pröva med att ställa in MAMP till standardportarna.

Ja, jag önskar att det fungerade men det är konstigt... jag får följande meddelande när jag drar igång Mamp:
f you can see this page, MAMP is installed on your Mac and everything is working!......
To connect to the MySQL Server from your own scripts use the following connection parameters:

Host: localhost
[Port: 3306]
User: root
Password: ********

men när jag försöker ansluta via firefox till localhost:3306 så hittar den inte sidan.
Om jag instället bara ansluter till localhost i firefox så kommer min hemsida fram (rätt titel osv) men det ger följande meddelande:

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

fattar inte hur jag skall gå vidare. Det känns ju som om jag når själva sidan men jag kommer ju inte in.. Jag har försökt att nollställa lösenordet via Mamp men då får jag beskedet att Mamp inte accepterar nollställda root lösenord. Jag har då försökt att göra detta genom navicat men då kan ju överhuvudtaget inte connecta till databasen, får bara följande felmeddelande:

Can´t connect to MySQL-server on 127.0.0.1 (61)

någon idé om hur jag går vidare?

edit: Jag såg nu att jag under systeminställningar längst ned under övrigt har en rubrik vid namn MySQL-server. när jag går in där så är servern ställd som stoppad. när jag startar den så kan jag ansluta via NaviCat via port 3306, dock ej till 8888 som MAMP är inställd på. Om jag då i firefox försöker ansluta till Localhost:3306 får jag följande meddelande:

you have chosen to open

which is a binary file from http://localhost:3306

fattar ärligt talat ingenting

Senast redigerat 2007-06-09 21:05
Ursprungligen av irrelogical:

Öhm, låter inte det som att den använder configen för systemets Apache istället för MAMP's? Dessutom, följer apachectl med i MAMP? (jag har bara använt den medföljande grafiska kontrollpanelen, så jag vet inte)

Btw, SQL-filen ska importeras in i mySQL via t ex phpmyadmin. Det räcker alltså inte med att lägga den i roten för webbplatsen.

Men jag tycker att det här låter tokskumt. För när jag startar MAMP så får jag upp en safariruta med startsidan för just den servern, där det finns länkar till t ex phpmyadmin. Får du inte upp det alls?

Jo, det låter faktiskt som om den använder systemets apache istället för mamps. När jag försöker ansluta via navicat så kan jag nämligen bara ansluta till ordinarie port, 3306 och inte till mamps 8888.

SQL-filen är imporerad via phpmyadmin. När jag startar mamp så får jag också upp startsidan för mamp där jag får länkar till phpmyadmin etc.

Ursprungligen av Björnström:

Testa följande:

1. Skriv "Sudo apachectl configtest" och då ska du få svaret "Syntax ok". Då vet vi att Apache inte har några konstiga inställningar som hindrar den från att jobba rätt.

2. Har du ställt in att Apache ska svara på port 8888?

3. Vilken DocumentRoot har du ställt in för Apache? Dvs varifrån ska den servera sidorna?

4. Vad ligger i den mapp du delar ut?

1. får följande: Processing config directory: /private/etc/httpd/users/*.conf
Processing config file: /private/etc/httpd/users/Dalailama.conf
[Fri Jun 8="8" 10:33:37 2007="2007"] [alert] httpd: Could not determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
Syntax OK
localhost:~ Dalailama$

2. ja, via Mamp.

3. /program/mamp/htdocs

4. php-filer, css-filer samt biler. lade även min .Sql fil där. Jag köpte alltså denna webbplats ifrån en firma.

tack för alla uppmuntrande svar!

gällande frågorna:

1. "sudo apachectl graceful" ger följande svar: /usr/sbin/apachectl graceful: httpd gracefully restarted

2. Ja det är Os X client som åsyftas. ber om ursäkt och tack för hjälpen med att flytta tråden.

3. ja, personlig webdelning är startad.

Björnström, tack för ditt svar.. det skänker lite ljusning i eländet

Om det kan vara någon hjälp så får jag följande felmeddelanden i Mamp när jag försöker connecta via firefox, localhost:8888. "access denied. user root password: no" eller något liknande..

har försökt att reseta root passwordet både genom terminalen, Mamp samt navicat men jag får fortfarande samma meddelande. Det konstiga är att det fungerade på en god väns site men då fick jag istället inte igång MySQL-databasen. Jag importerade den via MAMP och det gick fint men sedan förstod jag inte hur jag skulle gå vidare eller hur jag skulle connecta mina php-sidor med databasen..

all hjälp och alla tips mottages tacksammast!

God natt

Jag har i evigheter försökt få igång min webbplats som bygger på php samt mysql på min inbyggda apache webbserver.

Jag har försökt med alla tricks jag hittat på nätet, jag har försökt genom att ladda hem ett program vid namn MAMP, Navcat.. you name it.

Jag ger nu upp. Den här skiten funkar inte för vanliga användare.

Hur återställer jag allting (tar bort mysql 5.0 som jag laddat ned) samt också få tillbaka alla inställningar som de var innan jag började mecka?

All hjälp mottages tacksamt för snart åker macbook djäveln ut genom fönstret

Hej!

Jag har en Macbook och jag skulle få den att upptäcka och ansluta till wireless nätverk längre bort.

Jag har sett att man kan fixa detta genom en extern antenn ifrån quickertek men den kostar ju en slant..

då såg jag ett gammalt inlägg om en pringles-antenn som någon hade gjort. min fråga är, kan man tillverka en sådan för min macbook (modell äldre innan uppdateringen till core 2 duo)?

Om det går, hur bär jag mig åt? Jag läste att jag behövde en USB-dongle (vilket jag inte ens vet vad det är )..

Tack på förhand!

Hej alla!

ledsen om jag ställer en korkad fråga men jag är inte så hemma på detta med webdesign.

Jag har via Get a freelancer anlitat en indisk firma för att bygga min hemsida. de verkar vara grymt duktiga på att koda men designen är en annan historia.

De skickar över bilder med designförslag men allting ser väldigt bluddrigt och oskarpt ut (text, bilder osv). Vad beror detta på och hur skall jag förklara för dem vad jag menar?

Tack på förhand!

Hej alla!

Har ett konstigt problem på min macbook. min inbyggda airport hoppar nämligen mellan av och på, dvs. ena sekunden har jag 13-14 nätverk och i nästa sekund ser det ut som om det inte finns ett enda. Jag använder coconut hifi för att hitta öppna publika nätverk när jag är ute på resor och coconut reagerar likadant, dvs. hoppar mellan en massa nätverk till inga.

är det något glapp eller produktionsfel eller har det en naturlig förklaring? När jag väl har anslutit till ett nätverk så har jag inga problem att surfa eller så.

tack på förhand