Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
brynar

brynar

Medlem
  • Registrerad 2005-11-09
  • Senast aktiv 2012-02-04
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen brynar har skrivit i forumet.

1

Hej!
Det kommer inte upp en kameraikon i "Den här datorn" vad kan ha gått snett?
Hittar inget sätt att kopiera bilderna från min iphone.

Dropbox - som verkligen är kanon för lagring av sina filer - funkar bra på Iphonen, men om man vill editera materialet t ex i Quickoffice och spara dem på sitt Dropboxkonto, ja då verkar det bli kenpigt. Synd eftersom det skulle göra Iphonen perfekt. Någon som har en bra idé på hur man kan ladda upp filerna till Dropbox eller en annan smart lösning?

Lite bakgrund:
Statens ljud och bildarkiv och Kungl. biblioteket KB, blev en myndighet januari 2009. SLBA hade viss erfarenhet av insamling från nätet - SLBA har i egen regi samlat in tex svenska musikartisters utlägg på nätet genom nedladdningar (alltså musik som inte getts ut på annat sätt) och KB har mycket riktigt Kulturarw3 som samlar toppdomänen .se

Givetvis en inte helt enkel uppgift att samla på dynamiskt material och det är knappast möjligt att "fullständigt" samla in webben av ovan nämnda orsaker. Men det är känt sedan länge att bibliotek och arkiv inte längre endast passivt kan vänta på pliktexemplar av böcker trycksaker och tv-program längre, utan snarare aktivt måste söka upp informationer (hemsidor, tjänster medietyper på nätet osv) som vi och användarna tror är intressanta för framtiden.

Samtidigt pågår nationella och internationella samarbeten (archive.org är med) där arkiv, universitet, bibbliotek och även en rad nätleverantörer försöker hitta gemensamma lösningar för att spara så mycket av vår näthistoria som möjligt. Det är ju inte alltid viktigt vem som har materialet utan snarare att materialet är tillgängligt och "säkert" i den bemärkelse att det är äkta vara.

Hej!
Jag var tvungen att köpa en ny PC då den gamla lade av men jag vill inte "börja om" med hela installatiionen av Ipoden. Innehållet finns överfört till nya datorn men sist jag gjorde någotl iknande (vid formatering av den gamla datorn) fick jag lägga in skivomslagen,och ställa om en massa.
Hur kan man behålla sitt vältrimmade Itunesbibliotek så att Ipoden inte "börjar om" ? Jag har ju kvar hela katalogen - ( om än på en nya disk med en annan sökväg)?

Rensade ut Ipodens alla låtar och synkade igen - Nu är det en ännu värre röra.. Konstigt.

När jag synkar min G5 Video så kommer skivomslagen (bilderna) huller om buller - dvs fel bild till den låt man spelar.. Märkligt nog stämmer bilderna i Itunes...

Ursprungligen av xtrem:

Du vill ha den nya Universial Dock och Remote.

Kommer ett test på dessa i nästa vecka

Nix! det är en Nonameprodukt - Alltså en variant av universal dock som har utgångar för usb samt separat nätdel. Det är nog därför säljaren inte har riktig koll.

Hej!
Väntar ännu otåligt på min nya Ipod video 30gb - till dess en fråga:
Vilken typ av dockningsstation funkar för Ipod G5? Fungerar Ipod 40, 60 eller Photo?

Jag har hittat en dockningsstationsom stöder dessa men tyvärr verkar säljaren inte ha koll om även G5an fungerar.

1