Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ola Christensson
  • Registrerad 2005-12-07
  • Senast aktiv 2007-06-01
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Ola Christensson har skrivit i forumet.

1

Ah, hittade det efter lite letande..

I fullskärmsläget klickar man på ikonen i browsern längst ner till vänster och väljer avoid eller auto. Beroende på hur man vill att browsern ska bete sig.

Perfekt!

Det har kanske gått mig helt förbi, men hur döljer man browsern när man redigerar bilder i fullskärmsläget? Det är grymt störande att den ligger och döljer delar av bilden...

Du måste lägga ett filter som heter de-interlace på stillbilden. En stillbild består nämligen av två st olika halvbilder som på en tv-skärm kommer att flimra. En LCD-skärm fungerar annorlunda så på sådana skärmar kommer det inte att synas något flimmer. Lite dålig förklaring, men leta rätt på ett filter som heter de-interlace så blir det bra!

Lite mer ingående läsning kan fås här:
http://en.wikipedia.org/wiki/Deinterlacing

Jag har fått samma problem. Har en MBP C2D som jag köpte när den precis kommit ut. Det är först för två veckor sedan som detta problem börjat... Har inte haft problem tidigare.. Första gången det hände var batteriet urladdat. Jag tyckte detta var konstigt då jag inte hade använt datorn så mycket så att batteriet skulle vara slut tyckte jag var märkligt. Tryckte man på batteriknappen så blinkade bara lamporna på undersidan.. Efter att ha laddat batteriet ett tag så gick det att få igång datorn ur vilan. Men sen dess är det ofta det inte går att starta datorn ur vila...

Ursprungligen av Jogin:

"Problemet" är att du vill använda Finder som program för att hantera dina bilder, och iPhoto endast som program för att redigera dina bilder.

Problemet är att man tvingas använda finder när man ska ladda upp en bild via webbläsaren, till myspace, blogger eller någon annan internetsida via ett formulär. Det hade varit smidigt om man hade kunnat dra bilden från iPhoto till sökvägen i formuläret på hemsidan.

Ursprungligen av m_beckman:

Istället för att leta efter bilden på hårddisken när du ska ladda upp den så gör istället så att du drar filen från iPhoto till rutan där sökvägen till den ska stå. Själv är jag aldrig inne i varken iPhoto Library eller iTunes Music, utan använder iPhoto som en filhanterare för bilder och iTunes som en filhanterare för musik.

2 frågor:

1.
Hmm, antingen gör jag något fel eller också stämmer inte det ni skriver. Jag försöker ladda upp en bild på myspace. Men det fungerar inte när jag drar bilden från iPhoto till formuläret på myspace där sökvägen till bildfilen ska stå. Hur är det man ska göra? Det går ju verkligen inte att klicka på 'bläddra'-knappen i formuläret och leta upp bilden då iPhoto sorterar bilderna på hårddisken lite hur den själv vill..

2.
När man laddar upp bilder på hemsidor så måste man ju förminska bildernas upplösning. Hur gör man detta inifrån iPhoto?

Tror jag har löst problemet nu efter en tids användande. Om man innan man kopplar in kameran, resettar ipoden (hålla in menyknappen och mittenknappen i 2 sekunder) så fungerar det felfritt!

Så kan ju fallet vara. Men det är ju konstigt att det fungerar bra ibland och ibland inte. Får hoppas att nästa firmware-uppdatering fixar problemet!

Hej!

Har nyligen inköpt en iPod Video 30Gb och en Camera Connector, men har stött på lite problem. Problemet uppstår inte alltid, men ofta och jag hittar ingen lösning. Tror det kan vara en bugg i mjukvaran eller nåt.

Det som händer när det blir problem är följande:

När jag pluggar in min digitalkamera (Panasonic Lumix FX9) via Camera Connector till iPoden så får man upp en meny om man vill importera bilderna till iPoden. Jag väljer att importera och överföringen sätts igång. Det går rätt så slött men det är ju som det ska vara. Men mot slutet, kanske 20% kvar, så överförs resten av bilderna supersnabbt och iPoden säger att allt är överfört. Men när jag ska gå in och titta på bilderna så går det inte att välja 'browse', utan bara 'delete'.

Jätteskumt. Ibland får jag inte upp den senaste rullen alls, utan den syns inte, till och med tidigare rullar jag importerat och som fungerat är borta. Jag tvingas att resetta iPoden för att få fram dom igen.

Efter ett par försök så brukar jag lyckas få in alla bilderna från kameran.

Kameran har två olika USB-modes: PC och PTP. Blir ingen skillnad vilken jag tar.

Någon som haft liknande problem? Någon som har en lösning?

Tacksam för svar...

1