Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Guitarist

Guitarist

Medlem
  • Registrerad 2005-12-12
  • Senast aktiv 2006-09-28
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Guitarist har skrivit i forumet.

1

Ja, hur ska jag beskriva mitt problem?

Jag och iTunes kommer inte överrens. När jag boostar volymen på iPoden med euPOD så funkar det fint, men sen när jag någon dag senare kopplar in iPoden i datorn (och sätter på iTunes) så plockar det bort alla låtar jag boostat volymen på så att jag blir tvungen att ladda in låtarna på nytt. Grymt störande.

Så hur får jag iTunes att inte uppdatera vissa låtar? För nu har jag en massa låtar jag vill ladda in, men om jag kopplar in iPoden så blir dom låtarna jag har där borttagna så att säga, och då måste jag ladda in dom på nytt, och så kan jag ju inte hålla på i all evighet.

Hjälp mig, snälla. Jag har sökt på forumet men inte hittat något svar.

Ursprungligen av allebaggen:

testa att starta om ipoden: Håll inne "MENU" + "Mittknappen" i 5-10 sekunder

TACK! Fan vad glad jag blir, det funkade perfekt! You made my day.

Japp, nu har det hänt. Det första felet med min älskade 30GB:are har uppstått. Jag höll på att bläddra fram skivomslaget för en låt jag lyssnade på, missade det första rundan (tryckte lite för snabbt) så jag skulle vara lite tidseffektiv och tryckte typ 4 klick jättesnabbt för att komma till skivomslaget. Resultat: Skiten låser sig! Med andra ord, varje gång jag ska starta en låt så ser jag ingenting förutom en svart ram mot en vit bakgrund (ramen är lika stor som skivomslagsbilden). Alla andra funktioner funkar som vanligt, video, spel, bilder... Det går att bläddra mellan låtar och artister som vanligt om det inte framgick.

Så vad i he***te gör jag nu? Är det formatering som gäller? Det är nästintill inget alternativ, jag har lagt in 20 gig med musik som jag har endast på iPoden. Min dator är en 1.7GHz 80GB:are som är nästan smockfull så jag har inte kunnat ha musiken på datorn (ifall någon undrade). Visst, ladda ner allt igen GÅR säkert, men det kommer ju ta ett jävla tag. Gaaah, varför skulle detta hända?

Ursprungligen av Se[BBB]e:

iPodLinux stöder inte video-iPod än.

När man startar iPoden håller man inne rewind för att boota linux, annars funkar och ser den ut exakt som vanligt. Den tar upp obefintligt lite plats. Mindre än en låt. Det är lätt att installera på alla iPodar utom nano.

Tack så jättemycket för svaret!

Jag har hört och läst att man ska kunna installera Linux på sin iPod (jag har en 5G Video) för att kunna spela fler spel och massa andra roliga grejer. På http://ipodlinux.org så står det en väldig massa info, men jag fattar nästan ingenting. Så vad jag undrar är om någon har installerat Linux, och hur det funkar för er. Kommer alla menyer att se likadana ut om jag skulle installera Linux på den? Hur mycket plats tar det upp? Hur besvärligt är det att installera?

Om det finns något annat sätt att lägga till spel och gärna en hyfsat avancerad miniräknare till iPoden så nämn gärna det.

Jag satte på min IS igår till min 30gb 5g iPod. Jag väntar just nu på att den ska torka ungefär 10h till. Iallafall så tyckte jag att det var assvårt med framsidan, fick det inte så bra som jag trodde det skulle bli. Baksidan gick däremot hur bra som helst, trots att den rent logiskt borde vara svårare att få rätt pga avrundade kanter osv.

Men jag är nöjd ändå, nu kommer jag iallafall våga ha iPoden i fickan med mobilen, eller våga lägga den på ett bord utan att jag ska vara rädd för att den repas om den skulle glida runt lite. Jag fyller på lite senare idag när jag har slagit på den, vi får hoppas och be att den funkar som den ska.

Edit: Det blev mycket bättre än jag trodde det skulle bli, det blev några bubblor men absolut inget som stör. Och den funkar som vanligt, yippie!

Jag har nu beställt ett IS till min iPod 30GB.
Hur är plasten utskuren? Alltså är det bara en enda stor bit för hela fram- och baksidan eller är det två (eller fler) delar? Jag gissar på det senare. Är det isåfall inte svårt att få bitarna att matcha rätt då?

Mvh Emil

1