Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Carlssson

Carlssson

Medlem
  • Sysselsättning Jag har köpt Ipod video 30gb från apple.com i usa... helnöjd
  • Registrerad 2005-12-15
  • Senast aktiv 2011-10-06
  • Antal inlägg 53

Foruminlägg

De senaste inläggen Carlssson har skrivit i forumet.

Tänkte bara meddela att jag efter en natt fått ordning på det. När jag ominstallerade Leopard använde jag flyttassistenten. Det gick väldigt smidigt till slut.

Vad jag förstår finns det inte någon formateringsfunktion som i windows, men om jag ska formatera manuellt (skicka allt till papperskorgen å tömma den sen) hur får jag tillbaka filerna på rätt ställe? går det att ta bort alla mappar på interna hårddisken i Findern och sen lägga tillbaka dem när bootcamp är fixat? Eller slutar Leopard att fungera?

Snälla behöver hjälp!! Jag ska på Lan imorgon. Min kompisar kommer reta mig att "Mac bara krånglar"!

Nu ligger allt på externa hårddisken. Hur gör jag för att formatera om interna hårddisken? Och finns det något knep att få tillbaka alla filer på rätt plats efter att jag formaterat?

Om jag fattat saken rätt kommer filerna ligga på rätt ställe för Bootcamp efter dessa ingrepp, och då kommer det gå finemang att partionera en lagom stor bit av hårddisken för XP?

Mjaha, tack Gunnar B!
men då gör jag så att jag säkerhetskopierar alla filer med CCC till externa hårddisken(det är ju bra att ha med systemfilerna). Går det bra om externa hårddisken är i FAT32?
Men vad gör jag sen? CCC gör väl egentligen inget så att bootcamp funkar utan bara säkerhetskopierar? Fast vad menas då med att "CCC är för man vill att kopian ska vara boot-bra"?
Mina datakiunskaper är begränsade som ni märker(anledning till varför jag valde Mac...)
Men jag ska på Lan snart och måste därför ha XP. Jag är jättetacksam för hjälp!

Hej, jag har samma problem. Jag har försökt läsa mig till hur man ska göra men får ingen klarhet. Jag undrar alltså hur jag ska få boot-camp att fungera.
Jag har redan flyttat alla filer jag behöver till en extern hårddisk. Men måste jag ändå använda det där CCC? och hur fungerar det?
Är det så att alla filer på datorn försvinner om man installerar bootcamp? eller är det bara en risk och att man för säkerhets skull ska säkerhetskopiera?

Ja! Den e här! Äntligen.Min snälla granna tog emot den. Jag är redan inflyttad och har all musik, bilder och surfbokmärken där de ska vara. Jag har switchat! Väntan var jobbigt, men nu är den tuffa tiden bortglömd. Jag har bara kvar ett svag minne och det är hur kass UPS är.

Ja, ni har hört mina frågor här. Här kommer fler:

Jag vill ha min dator nu, den skulle ha kommit i måndags. UPS kom idag till mitt tomma hem och kommer komma imorgon igen samma tid, å även då är jag inte hemma. men är det möjligt att min föräldralediga granne kan ta emot den om hon får mitt pass? Eller krävs min namnteckning?

Verkligen tacksam för svar!!

Efter mycket om och men lyckades jag hitta svaret på UPS hemsida.
Det är möjligt att grannen tar emot det.

Senast redigerat 2008-11-05 22:43

Idag missade jag UPS. De valde att komma 12:12. Det känns som den tid det är störst chans att träffa mig, eller inte. Jag har lektioner lixom. Ska jag behöva be om ledigt för att ta emot paketet jag väntat på i 3 veckor?

UPS lämnade ett meddelande där det stod att de kommer igen vi "ungefär samma tid". Vad innebär ett ungefär? 12:05 - 12:20 eller 11-13? Nu är väntan inte spännande längre utan att det blir skönt att det blir överstökat.

Gah, det står att min är ute för leverans kl 8:05. Jag stack till skolan 8:25 å är nu hemma på håltimma för att ha så stor chans som möjligt att vara hemma när leveransen kommer. Kan jag ha missat den? Eller kan det vara så att jag är långt nere på UPS:s lista på vem som först får leverans? Jag bor ca 15min från centrala gbg.
Vad händer om jag missat leveransen? Kommer dom igen eller hur funkar det?

Vad händer om jag inte är hemma när de levererar? Kommer de igen efter några dagar eller måste man åka och hämta paketet på något ställe?

Igår stod det att den antagligen skulle komma idag, men icke. Nu verkar det inte som om den kommer förens onsdag.

Eller vad tror ni? Är den i Nederländerna nu, eller har den kanske kommit till Danmark?
Jag förstår inte vad saker som "ursprungsskanning" och "avgångsskanning" betyder.

EINDHOVEN, BEST,
NL 03/11/2008 19:00 AVGÅNGSSKANNING
03/11/2008 17:44 URSPRUNGSSKANNING
NL 03/11/2008 1:49 FAKTURERINGSINFORMATION MOTTAGEN

Sökningsresultat från UPS: 03/11/2008 14:50 ET

Min Macbook kommer troligen imorgon (3/11).
Jag undrar (och hoppas starkt) att det går bra att jag tar emot den, för jag är 16år och mina föräldrar är bortresta.

Leveransaddressens namn är mitt, men kan det vara något så fånigt som att mina föräldrar måste skriva sin namn teckning på nåt papper?

tack på förhand!

/Vistor

Jag beställde min igår och den beräknas komma så sent som 4-5nov. Varför tar det sån tid? De som får den idag behövde vänta 3 dagar, men vi som beställer nu får vänta 3 VECKOR. Hur kommer datorerna till Sverige? båt, flyg, lastbil, tåg?

Jag funderar på att avsluta mitt inlägg med "den som väntar på något gott.." men jag avstår.

Skickar apple store Macbooken dirket hem eller måste man gå till posten?

När det ändå diskuteras studentrabatt lägger jag mig i.
Jag är en gymnasiestudent som ska köpa Macbook med CSN-rabatt och vill samtidigt få en billig iPod Nano som man erbjuds under Macbook-beställningen. Men i villkoren för iPod-rabatt står det att jag måste vara över 18 vilket jag inte är.
Är det verkligen så att jag måste vara över 18 för iPod-köp, men att det inte är nödvändigt för att få del av CSN-rabatten? Det tycker jag verkar konstigt, vad är det som gör att man måste vara över 18?

Någon som vet om det verkligen stämmer eller att de kanske menar att bara föräldrarna är med under köpet kan "minderåriga" också köpa billiga iPods?