Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
torsson

torsson

Medlem
  • Registrerad 2005-12-27
  • Senast aktiv 2006-05-27
  • Antal inlägg 23

Foruminlägg

De senaste inläggen torsson har skrivit i forumet.

Funkar det bara med Nano? Jag har en ipod g5 60 gb..

Ursprungligen av ridax:

InterVideo iVideoToGo konverterar DVD-skivor med text i ett enda steg. Men det är ganska långsamt.

Hette programet "InterVideo iVideoToGo" ??

Tack så mycket. Det kanske går i nästa verision av programet hoppas jag.

Ursprungligen av Xelo:

Jag använder DVD Decrypter eller DVD Shrink, båda fungerar. Läs i video-faq (tillverkarens egna guide till videora) hur du ska göra.

Annars kan du använda PQ, det är till Windows. Nackdelen är att du bara kan konvertera 5-10min långa filer om du inte köper det. Men om du står ut med en massa olika kortare filmer av samma film i iPoden så funkar det finemang.

Så om man köper det kan man altså göra om en hel film?
Jag undrar också om man kan göra en film till t. ex
544x416? Vad jag vet kan man bara göra dom i
högst 320x240 men det står i manualen att man
kan ha motsvarande 480x480. Kan man det om man
köper det?

Jag har laddat ner testverisionen av programet PQ dvd och har några frågor:

1. Om man köper programet, kan man göra om en dvd till en ända lång mp4-film? (med testverisionen gör den bara ca 5 min i taget)

2. Kan man göra en mp4-film i t.ex formatet 544x416? Med testverisionen kan man bara göra i högst 320x240 vad jag vet, men i manualen står det att man ska kunna göra i motsvarande 480x480.

Jag har laddat ner provverisionen av PQ dvd. Jag har gjort om en film till mp4 med svensk text och det funkade hur bra som helst. Den gjorde bara om ca 5 min av filmen men det beror väl på att jag inte har köpt programet. Jag undrar bara att om man köper programet, kan man göra filmer i t. ex formatet 544*416? Jag kan inte få högre än 320*240 men det står i manualen att man ska kunna göra i 480*480.

Hur gör ni för att lägga in en långfilm från en dvd till datorn? När jag gör det i dvd-ripper blir det till en massa olika filer.

Hur gör ni när ni ska lägga in en dvd på datorn? Jag använder DVD-ripper, men då läggs en långfilm i massa olika filer i formatet vob som man sedan får göra om till mp4 i Videora. Kan man lägga in en dvd som en ända film på datorn?

Om du inte ska köpa radio remote så kan du ju vänta.

Ursprungligen av Xelo:

Du kan nästan stänga av den genom att hålla in play-knappen.

Givetvis! Jag har aldrig varit med om en massa olika filer, kolla video-faq (videoras guide till deras program)

Ja det går, till exempel med PQ DVD to iPod Converter.

Men hur gör du när du lägger in en dvd på datorn? Vilket program använder du? Jag använder DVD-ripper.
Det e då den läggs i olika filer. Sedan gör jag om dom till rätt format i videora. PQ DVD, e det till Windows?

Jag testade när min iPod 60 gb va ny att se hur länge den kunde spela upp video. När jag väntat i 3 timmar kollade jag om den fortfarande spelade och det gjorde den. Efter 3 timmar och 10 minuter stoppade jag filmen och batterisymbolen var väldigt låg. Tycker det var konstigt att den klarade så mycket eftersom jag bara spelade upp musikvideos och då får den byta film ca var 4:de minut. Den går också väldigt snabbt att ladda. Det ska ju ta ca 5 timmar om den e helt urladdad men för mig tog det högst 3 timmar.:)

Några frågor:

Går det inte att "stänga av" iPoden eller går det bara att ställa den i viloläge?

Kan man lägga in en långfilm från en dvd till iPoden utan att den läggs i en massa olika filer?

Kan man på något sätt ha täxt till en film?

Jag har köpt ett Invisible Shield och satte på framsidan i går. Det var mycket svårt! När jag äntligen hade fått det på plats så märkte jag ett störadnde litet hårstrå under plasten så jag drog av plasten en bit för att ta bort det. Det var inte lätt! Hårstrået hade liksom fasnat i limmet och gick inte bort, men när jag till slut fick bort det så var det ett stort märke i limmet i stället. Sedan kom det bara fler och fler små hårstrån och dammkorn så jag tyckte det var bättre att bara sätta på det som det var. När det var klart var det där märket mycket störigare än de små dammkornen så jag skulle nog låtit hårstrået va från början. I dag satte jag på baksidan och det gick hur lätt som hälst! Först fassnade inte plasten i hörnen men om man väntar en stund så det torkar lite så fäster det direkt.

Jag har löst det nu. Jag trodde bara att man kunde välja mellan alternativen som fanns, inta att man själv kunde skriva in vilket format man ville ha:D

Ursprungligen av Xelo:

Du kan ställa in det i videora, genom att skapa en ny profil under profiles.

Det går ju inte!:( Dom alternativ som finns till mpeg-4 är: 160x120, 320x180, 320x240, 480x480, 640x272, 640x360, 720x306, och 720x320. Inte 544x416. Kan man ställa in det på nått annat sätt? E det nån som gjort en video till 544x416-format i Videora och vet hur man gör?

Ursprungligen av femton:

Sök på displex.

(Men för att vara snäll kan jag säga att det finns hos "Clas Ohlsson")

Och klell & company:p www.kjell.com

Sök på "display polish" där.