Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Curtan

Curtan

Medlem
  • Registrerad 2005-12-28
  • Senast aktiv 2009-04-18
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Curtan har skrivit i forumet.

1

Finns det någon inställning som tillåter musiken att gå vidare utan avbrott mellan spåren?? Lyssnar man på t.ex klassisk musik så sker ofta många spårbyten i samma stycke. T.ex avbryts Bach Goldbergvariationer 32 ggr där det inte skall finnas ett enda avbrott. All musik är ju inte separata låtar på ca 4 min! Vad gör man?

Nä, basen är verkligen inte överdimentionerad i Etymotic Er-6. Däremot överdimentionerad i diskanten som låter vass o påträngande. Man blir snart lyssnartrött på detta ljud. Dock är ljudet ganska klart men alldeles för hårt. Jag har prövar 1000tals vinklar i öronen, allt ifrån långt ut till långt in i huvudet. Ingen position i örat har ett godkännt ljud för mig, tyvärr. Jag hade verkligen önskat att de hade varit bra.

jag glömde att påpeka att min kritik av lurarna gäller de lite dyrare "Etymotic Er-6i", alltså inte "Etymotic Er-6". De borde låta ännu bättre än den billigare efterföljaren, eller?

i våras köpte jag ett par Etymotic Er-6 från USA för ca 1200:- kr i hopp om att jag skulle få ett bra ljud ur min iPod Photo, men, vilken missräkning!

En hård, elak o påträngande diskant var allt jag fick. Knappt skönjbar bas. Lurarna hade fått så god kritik att jag litade på att de skulle vara bra. Efter en veckas "kämpande" med detta diskant-oljud tog jag kontakt med leverantören i USA för att visa mitt missnöje med lurarna. De sa då att det var helt naturligt att de skulle låta dåligt de första 100 timmarna, tydligen skulle alla lurar låta illa i början.

Jag lät mig nöjas med detta svar och lät mina Etymotic Er-6 få gå dag o natt i hopp om att det omtalade välljudet skulle infinna sig. En viss förbättring blev det, men dessa lurar är "ljusår" ifrån välljud. Jag arbetar proffessionellt med musik så att jag har mycket stor kunskap att referera till vad gäller bra ljud.

Vill du ha ett väldefinierat skarpt ljud i diskanten som också är dubbelt så starkt som övriga register i basen, så skall du köpa dessa lurar. Dessutom sitter de mycket dåligt i öronen. Jag har prövat alla olika tillbehör, vridit runt dem i öronen, tryckt in dem etc, men man förlorar nästan alltid passformen.

Mina Etymotic Er-6 har åkt in i skräplådan. Jag står inte ut längre, trots massor av tålamod. Mina vänner säger "fy va fult de låter" om dessa lurar.
De är utan överdrift en bluff o ren "Kejsarens nya kläder".
Tyvärr kan jag för mycket om ljud för att sjunga med i denna lovkör.

Försök att provlyssna på ett par innan du köper dem. Jag är inte förvånad om du kommer att dela mina synpunkter.
Slutbetyget blir en svag etta av 5 möjliga

1