Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
supergnu

supergnu

Medlem
  • Plats Halmstad
  • Registrerad 2004-11-29
  • Senast aktiv 2018-12-20
  • Antal inlägg 150

Foruminlägg

De senaste inläggen supergnu har skrivit i forumet.

Pick of destiny ?

Har för mig att jack black säger nåt liknande när han skall få kyle att göra cock-pushups.

Vill ha!

Men å andra sidan får han in mer packning än en pjäxbag i den där?
Och den lär ju spinna loss rätt bra i snön när man nuddar gasen, kanske inte så praktiskt.

Men coolt!

hade glömt den här tråden, lösningen var ett helt nytt logikkort... något med logikkortet gjorde att datorn inte ville ladda batteriet. Rätt skumt att den gör så efter nästan ett år, men så var det.

Blev en tidig julklapp

Leopard är toppen än sålänge.

Finder-cowerflow-grejen är ju riktigt smidig, nästan värt ett köp bara för det.

Ursprungligen av unsui:

Hej bästa 99.se användare. Snälla hjälp mig. Jag behöver argument och motargument.

Bakgrund: på skolan får jag inte koppla upp min Mac mot domänen, bara "låna" det trådlösa nätverket. "Varför?" frågade jag PC admin (nätverksansvarige) och fick först till svar att "vi har bara en viss bandbredd..." och när jag kontrade med att jag faktiskt inte tänkt koppla upp 10 datorer utan en enda dator (min PB istället för den PC som jag lånar av skolan) och inte förstod vad han menade så fick jag till svar: Nej, det går inte. No discussion.

Svar från VD

"Hej,

Tack för dina funderingar. Vår ambition är att skapa en så säker och effektiv miljö som möjligt för såväl studerande som personal utifrån de ramar som vi har. Vissa begränsingar kommer dock alltid att finnas.

Vårt domän är inte anpassat för andra operativsystem än Windows eftersom vi har en Windowsdomän något som vi utvärderat, valt och upphandlat sen flera år. Om man skall ha andra domän måste man ha andra servrar, något som inte är planerat. Att ansluta andra operativsystem än Windows till vårt domän innebär en viss osäkerhet och risk som vi inte vill utsätta oss för. Den hamnar utanför vår kontroll. Kort sagt de datorer som skolan tillhandahåller kan vi kontrollera och garantera säkerheten för. Andra datorer får vissa begränsningar, av säkerhetsskäl. En extern dator kan påverka hela nätverket negativt.

Vi har sagt att man med en egen dator kan koppla upp sig mot vårt nätverket, men inte domän (se ovan) om den har annat operativsystem än windows.

Med egen dator har man tillgång till allt man behöver (logga in på skolans server och utnyttja de tjänster som är en integral del av utbildningen) via ftp eller mappdelning. Det går annars utmärkt att använda de datorer som vi tillhandahåller.

Med vänlig hälsning..."

Det är flera som sagt det förut men varför skall du koppla upp dig på domänen?
Vd'n skriver ju att du får koppla upp dig på skolans trådlösa nät och att du kan "(logga in på skolans server och utnyttja de tjänster som är en integral del av utbildningen) via ftp eller mappdelning." vad vill du göra förutom det?

Okej ytterligare en anledning att skaffa leopard... får helt enkelt göra det nu då!

(tänkte vänta till jul och packa in det fint till mig själv, men jag får väl få en tidig juklapp då )

Ingen? Är det omöjligt?

Har en extern 500Gb hårddisk som jag partitionerade 300hfs, 100ntfs och resten fat 32. Anledningen var att jag trodde att jag skulle föra över saker från pc och mac med hjälp av den, men numera använder jag den bara med macen...

Så jag vill antingen förstora hfs partiionen till 400 eller formatera om 100ntfs till 100hfs, hur gör jag? försöker jag i skivverktyg varnar den för att den tänker radera allt, men det borde väl gå att lägga till? Har haft bootcamp partitioner som jag har ångrat och dom kan man ju lägga "tillbaka" i ursprungspartitionen utan att data förstörs.

Så hur gör jag?

Tack så mycket för alla förslag, kör xee just nu och det verkar toppen.

Leopard har jag bestämt får bli en julklapp till mig själv, min lila tanke med att vänta tills jul med att uppgradera är ju för att då har nog dom första buggarna löst sig. Men att det finns inbyggt är ju ännu ett bra skäl att uppgradera.

får då och då mappar med upp till några hundra bilder i och vill ha ett smidigt program att kunna bläddra igenom alla. Vill inte lägga in allt i iPhoto för jag har oftast inte kvar dom när jag gått igenom dom.

På win använde jag acdsee och det var litet och snabbt (till det blev en hel fotostudio av det) det finns tydligen en väldigt gammal version till mac men det är ppc och det vill jag ju inte köra.

Vill bara kunna gå in i en mapp dubbelklicka på en bild och sen kunna bläddra frammåt och bakåt bland alla bilderna i mappen.

Jaha, har en macbook, men den vill hellre vara stationär tydligen...

Hade iväg den på service för att hårddisken dog, när den kom hem lös inte lampan på magsafe kontakten, den hade varit borta i en månad och jag tänkte inte på det var bara så glad att få tillbaka datorn så jag började använda den och lägga in allt man gör efter en nyinstallation. men dagen efter när jag kopplade ur nätadaptern så dog den. ??? tänkte jag och pluggade in sladden igen och visst då startade den, tittade på batteriikonen och visst det står att den laddar, ställde in så man ser procent : 0% wtf? den hade ju stått med laddaren hela tiden och ändå laddat ur.

Jag fick väl panik eller nåt skyll det på vadsomhelst dumhet kanske men jag började peta i laddaren och lyckades sabba en av dom yttersta fjäderbelasade pinnarna. Fasen tänkte jag där fick jag för jag var dum, konstigt nog fortsatte den att ge ström men inte ladda batteriet. Så jag köpte en ny laddare som jag fick idag och den lyser ju inte heller (varken grönt eller gult) och det står att den laddar i batteriikonen men coconut battery säger att den inte laddar och den står på 0 %. vad är det för fel??? vad kan man göra?

Ursprungligen av Oxygenic:

Hehe, nja men Amexrewards är faktiskt inte så dumt alls. Jag har haft Amex Membership Rewards några år och inte riktigt tänkt på de där poängen som ramlat in. Nu när vi gifte oss fick vi faktiskt bröllopssviten betald av Amex via Rewardspoängen! Och så har jag tagit en prenumeration på M3. Sparar ihop poäng till ännu en hotellnatt på vår 1-årsdag.

Menar verkligen inget illa men den där sista meningen var riktigt rolig... Spara ihop poäng = Spendera mer än vad hotellrummet kostar flera gånger om? Men det är klart skall du ändå använda kortet så är det ju en bonus.

Är det sladden med kontakten du stoppar in i väggen som är sönder kan du ju använda vilken sladd som helst som passar, brukar vara sådana på bergsprängare,videos olika radioapparater osv.

Är det sladden du pluggaer in i datorn så får du tyvär köpa en ny, antingen via apple eller kanske ebay?

ja jag kan ju säga att jag blev lite paff när jag fick en filmvisare i mitt txt dokument (hade ju nte sparat det, antar att det försinner då?)

Det är ju inget man väntar sig efter att ha använt notepad i windows.