Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FelixSwensson

FelixSwensson

Medlem
  • Plats Stockholm, Sweden, Sweden
  • Registrerad 2006-01-21
  • Senast aktiv 2015-09-23
  • Antal inlägg 45

Foruminlägg

De senaste inläggen FelixSwensson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av panther:

ChronoSync
Alltid fria uppgraderingar. Sköter backup/syncning kors och tvärs.
Bästa backup programmet.

Tack för svar! Ska läsa på och testa

Hej!

Jag har gjort några sökningar men inte kommit fram till ett vettigt svar.

Jag håller nämligen på att införskaffa en större RAID 5 disk, ca 16 TB. Denna disk kommer jag jobba mot i stort sett hela tiden. För backup till detta så hade det optimala givetvis varit att köpa en identisk lika stor disk men det har jag tyvärr inte råd med. Det verkar som att det mest kostnadseffektiva är att köpa flera mindre diskar (typ 4-6 TB) och göra backup till dessa.

Det jag nu undrar är om det finns något vettigt sätt att hantera dessa backuper. Att hantera och manuellt ha koll på vilka saker som hamnar på vilka backupdiskar blir jobbigt och krångligt att håll koll på. Finns det några smarta program för detta?

Tack
Felix

Har inte koll på såna här minnesgrejer längre

Vad köper du för minne och varifrån köper du?

Jag ska nog beställa exakt samma spec på min dator.

Ursprungligen av Magnus Krantz:

Nu har jag också lagt beställning!

3,4 GHz Quad-Core Intel Core i7, Turbo Boost upp till 3,9 GHz
8 GB 1600 MHz DDR3 SDRAM - 2 x 4 GB
1 TB Fusion Drive
NVIDIA GeForce GTX 680MX med 2 GB GDDR5

Samt 2 x 8 GB extra minne som jag sätter i själv.
AppleCare ifall något går sönder, lönade sig på förra iMacen.
Nu hoppas jag bara på hyfsat snabb leverans!

Det är nog den jag letar efter! Tack!

Hej!

Jag behöver lite tips och råd angående airplay. Jag kommer nämligen ha en stationär dator i min nya lägenhet. Den är i sin tur kopplad till ett ljudkort som spelar ut ljudet till lite fina högtalare.

Man kan säga att den stationära datorn tillsammans med ljudkortet fungerar som receiver. Vad behöver jag nu för programvara för att datorn ska ta emot ljudsignaler från exempelvis andra macdatorer, iphone osv?

Att använda airplay är knappast ett måste. Om det finns andra tekniker går det givetvis också bra. Jag har även försökt hitta programvaran som tillåter datorn att skicka airplay genom annat än itunes men kommer ej ihåg vad den heter.

Tack!

Felix

Hej!

Håller just på och ser över min Macbook Pro. Skaffat lite nya hårddiskar, ett fungerande backup system med mera.

Tänkte att det är bra att blåsa rent den interna hårddisken och till slut installera OS X Lion. Jag vill egentligen ominstallera alltihop men behålla allt som är viktigt. Det mesta under hem-mappen. Behålla alla mail utan att behöva ladda ner dom igen, dokument, adressboken osv osv.

Vad finns det för bra backuplösningar. Vill som sagt inte backupa allt men vill på något enkelt sätt senare välja vad jag vill "restora". Några tips?

EDIT: Just nu kör jag Snow Leopard.

Tack!
/Felix

Hej,

Nu är jag trött på både Canon och Hp. Jag har haft en Canon MP390 som inte vill fungera till mac. Det finns helt enkelt inga drivrutiner så jag har använt någon "Gutenprint"-drivrutin vilket har fungerat men har gett väldigt dålig kvalité på utskrifterna. Nu fungerar skiten inte alls. Skriver bara ut blanka papper. Samma problem har min vän med sin HP Multiskrivare. Det finns inga drivrutiner. Helt otroligt..

Nej, det är dags att köpa nytt. Någon som kan tipsa om någon trevlig multifunktionsskrivare med bra drivrutinsstöd? Gärna någon tillverkare som faktiskt uppdaterar sina mac drivrutiner.

Tack på förhand
/Felix

Jag har funderat över det där. Visst är Lossless bra men det är väl å andra sidan väldigt få program som stödjer det formatet(bara iTunes?). AIFF är mera mångsidigt. Om man skulle få för sig att byta system i framtiden. Jag får räkna lite på det där och uppskatta hur mycket utrymme det kommer ta. Dessutom har jag en hel del FLAC-filer på datorn och såvitt jag vet så finns det inget program som direkt kan konvertera till Apple Lossless. Det blir jobbigt. FLAC -> AIFF -> Lossless.

Ursprungligen av johan_tanying:

Bara en undran - varför inte Lossless istället för AIFF? Du sparar ju en hel del plats och kvaliteten är just - lossless...

(En Mini har ju inte direkt obegränsat med plats på hårddisken och om du tänkt komplettera med en extern bör man tydligen - efter vad jag sett på forum - se upp med ljudnivån på hårddisken/kabinettet.)

Hej!

Jag har länge velat ta steget bort från cd-skivor och nu känner jag att det är dags. Jag har en riktigt bra ljudanläggning hemma (beolab 5, beovision 5) och bra kvalité är därför väldigt viktigt. Min tanke är att jag ska bygga ett musikarkiv på en Mac Mini med iTunes och Frontrow. All musik ska givetvis vara okomprimerad och i formatet AIFF.

I systemet så fungerar skärmen (beovision 5) som hubben i hela systemet. Allt kopplas med andra ord till tvn. Skärmen har dock några år på nacken och konstigt nog så finns det ingen optisk ingång, utan endast koaxial(S/PDIF).

Mac Mini har ju såklart ingen koaxial utgång utan endast optisk. Så vad har jag alternativ? Kan det vara en idé att köpa ett extern ljudkort med koaxial och koppla så? Hur kommer kvalitén vara? Någon som har erfarenheter av det här?

Hej!

Jag har ett underligt problem som jag inte tidigare upplevt. När jag lägger en bild som skrivbordsunderlägg så blir bilderna plötsligt mörkare. I Photoshop och i förhandsvisning ser allting rätt ut men just på skrivbordet blir de skitmörka. Alla bilder har färgprofilen sRGB så jag fattar inte vad som är fel. Någon som upplevt något liknande?

Hej!

Jag är just klar med en liten film jag klippt i final cut. Jag har använt en 16:9 konsumentkamera och i final cut ser allting utmärkt ut. Formatet ser rätt ut och man ser hela bilden. Problemet uppstår när jag exporterade filmen till DVD. Filmen beskärs!

Förhållandet bredd och höjd verkar hålla sig rätt men kanterna blir helt enkelt avklippta. Jag har provat att ändra bildformat på tv:n men bilden är helt enkelt beskuren. När jag exporterade för DVD så använda jag compressor, la in en DVD-preset och ställde in formatet till 16:9. Sedan laddade jag in filen i DVDSP och brännde sedan till DVD.

Var kan felet ligga?

Mvh
Felix

Jag hittade programmet jag sökte.
iBackup

Hej!

Min dator börjar fungera allt sämre och sämre och vill därför formatera om systemdisken för att börja om på ny kula. Det är ju dock några saker jag vill ha kvar såsom ex adressboken, mail, ical osv, osv.

Jag hade tidigare ett jättebra backupprogram för detta som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Där kunde man helt enkelt välja exakt vad man ville göra backup på. Så man kunde kryssa i och ur om man ville göra backup på ex mail-konton men också enstaka mappar. Programmet gjorde sin egna fil-struktur på annan plats så det var bara att säga åt programmet att exempelvis endast hämta in endast mailuppgifterna. Är det någon som känner igen sig? Skulle verkligen behövde det programmet just nu.

/Felix

Har några invites kvar så skicka ett PM!