Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
SantaCruz

SantaCruz

Medlem
  • Registrerad 2006-03-14
  • Senast aktiv 2008-04-11
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen SantaCruz har skrivit i forumet.

1

Man kan även lägga till bild i ID3-taggen i själva mp3-filen. Finns program för sådant, t.ex. GodFather.

Gå in podden via iTunes, högerklicka på en låt och ta "visa info" där kan du sedan höja och sänka volymen på låtarna (fungerar även med flera i taget).

Tror att jag har löst problemet. Är 90% säker att det var senaste winamp med sin ipod-plugin (som jag upptäckte för någon dag sen) som på nåt sätt störde. Jag fick en tanke att det kunde ha med det att göra så jag testade att stänga av winamp så att den inte var igång samtidigt som jag kopplade in iPoden till datorn och nu fungerar allt som det ska.

Jag har letat som en dåre på olika iPod-forum men jag har ingenstans stött på att nån varit med om detta.

Sorry att jag krånglar till det men det har inte med iTunes-bilblioteket att göra. Nu testade jag att spela några låtar och betygsätta dom, sen kopplade jag in den till en kollegas dator med iTunes och där var både betyg och antal spelningar uppdaterat och tro mig hon har inte en enda låt i sitt iTunes-bibliotek som jag har samma på iPoden. Det kanske skulle hjälpa att ominstallera iTunes hemma eftersom det funkar i hennes.

Ursprungligen av petern:

Du kan inte lägga til låtar i Biblioteket i efterhand och tro att podden ska uppdatera dom.

Ok, men jag förstår fortfarande inte vad iTunes biblioteket har att göra med betyg satta i iPoden samt "playcounten" i iPoden. När jag har manuell uppdatering ska väl iPoden inte uppdatera från iTunes-biblioteket?

Japp, det är skumt. Är ju inte hela världen, jag kan ju alltid sätta betygen via iTunes men det är jävligt irriterande när saker och ting inte fungerar som man vill att de ska...

Jag provade igen nu, betygsatte några låtar på iPoden från ett album som jag även la till i iTunes-biblioteket.
Kopplade in iPoden och vips när iPoden dök upp i iTunes var betygen borta och "playcounten" noll.

Jaså, måste jag ha låtar i iTunes-biblioteket även fast jag inte använder automatisk uppdatering?
Men det kan inte vara det. Jag hade alla låtarna i iTunes-biblioteket förut och körde autouppdatering men "antal spelningar" uppdaterades inte då heller. Har för mig att betyg nollställdes då med.

Jag är grön på det här med iTunes och iPod. Köpte min för mindre än en månads men jag tror jag har koll på det viktigaste nu, dock har jag ett problem. Satt på jobbet idag och betygsatte ett gäng låtar för första gången idag, har bara betygsatt via iTunes innan. När jag kom hem kopplade jag in iPoden till datorn för att den behövde laddas, när jag då utforskade iPoden via iTunes märkte jag att betygen var försvunna och dessutom har antalet "spelningar" på låtarna aldrig ändrats. Alltså jag har inte rört uppdateringen och jag har manuell uppdatering. Mitt iTunes-bibliotek är tomt pga att jag enbart använder iTunes för att föra över mp3:or direkt till iPoden. Hur kan betygen försvinna bara genom att koppla in iPoden?

1