Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
larspaul

larspaul

Medlem
  • Registrerad 2006-04-07
  • Senast aktiv 2007-08-08
  • Antal inlägg 2

Foruminlägg

De senaste inläggen larspaul har skrivit i forumet.

1

nej det är inte helt offtopic. Eftersom en ipod video är dåligt konstruerad så skickar den ut elektromagnetiska störningar. Dessa signaler kan störa ut utrustningen ifall de kunde sändas längre, därför finns en risk att det är farligt med några tusen ipod video på ett flyg. Jag tog upp riskerna med mobiler för att det bygger på samma princip. Men jag tror det är helt riskfritt att flyga med sin ipod.

alltså anledning till att man inte kan använda mobiltelefoner på flyget är att de har hela tiden fri vy till en basstation. Och när mobilen får syn på en basstation så skickar den ut en signal med en viss effekt. Tänk dig sen när 200 mobiler gör det. Det blir en riktigt hög effekt, och då blir det störningar i cockpiten och det är det som är farligt.

En vanlig ipod skickar dock ut signaler som är väldigt lik en mobil, det har man märkt när det är någon som ringer en, då börjar volymen hoppa upp och ner. Detta är ett konstruktionsfel och jag vet inte när de kommer lösa detta. Men effekten som skickas ut är obefintlig efter en halv meter så jag tror det är helt säkert att flyga med sin ipod.

1