Jag har tänkt i andra banor i år, det blir ingen traditionell julmat i det här huset.
Grejen är väl att jag aldrig har tyckt att julmat är en kulinarisk höjdare. Det är en massa vardagsmat som är uppställt på ett långbord som man måste köa till. Är det hemlagat kan det vara riktigt gott och de restauranger som fixar allt själva är bäst.Jag var på ett julbord med jobbet häromsistens på Hennickehammar som är känt för sitt fina julbord, det blev en stor besvikelse kan jag säga.
Jag har fortfarande inte förstått vad det är med folk som tycker att detta med julbord är så fantastiskt. Egentligen är det ju bara vardagsmat fast med finare upplägg och mycket att välja på.
Sedan ska man äta det en gång till, på julafton. Vem är sugen på det då? Inte jag iaf.
Här ska ätas enbart skaldjur! Gratinerade havskräftor, hummer Tormidor, musslor marinières och några stora feta räkor, bröd, ost och en massa vin!
Sådeså...