Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Philly

Philly

Medlem
  • Registrerad 2006-07-09
  • Senast aktiv 2008-02-12
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen Philly har skrivit i forumet.

Kommer imorgon att hämta ut min iPod touch, vill dock försöka få lite svar innan dess. Har sökt runt en del, fått massor av svar på mina frågor, dock olika svar så jag står väl något på ruta ett igen kunskapsmässigt

Rätta mig om jag har fel i följande text…

Spelaren jag får är antagligen version 1.1.3, i värsta fall 1.1.3. Spelar ju i stort sett ingen roll då jag ska jailbreaka den lilla älsklingen, kommer således slänga ner den till version 1.1.1 på direkten. Gör detta genom att koppla den till itunes och hålla inne On/Off knappen osv, ni känner ju till proceduren som alla nämner, det verkar ju vara lätt.

Här kommer dock första frågan; Vilken version av itunes bör jag ha installerat när jag gör detta? Har version 7,5 just nu, bör jag uppdatera till 7.6?

Såhär planerar jag att göra, i korta drag (rätta mig om det är en olämplig följd osv!)
1. Hämtar ut spelaren.
2. Kopplar in den, ebhåller rådande version vilken det än må vara. Lägger in lite låtar, testar Touchen och leker lite.
3. Nergraderar firmwaren till 1.1.1 och startar jailbreakandet. Följer guiden MaxxUS skrivit om jag inte missminner mig. Slänger in jailbreak, uppdaterar till 1.1.2 och sen jailbreakar jag den med.
4. Här kommer nästa fråga in, ska jag sne uppdatera den till 1.1.3, för den versionen jailbreakad verkar ju inte funka så ypperligt? Kanske bättre att vänta, eller?

När den är jailbreakad, funkar kalendern då så man kan lägga till egna möten eller måste man lägga in en kalender tillverkad av en tredjepartstillverkare?
Sista frågan också, när man jailbreakar ska väl inga låtar, bilder osv på touchen försvinna?

// Tack på förhand, när jag lär mig ska jag även försöka bli aktiv på forumet och hjälpa andra kring jailbreakandet!

Philly

Jag har tex 20 filer i biblioteket. Jag ändrar namnet på den mappen som filerna ligger i, och söker om mappen på nytt. Då har jag helt plötsligt 40 filer, 20 filer iTunes hittar, 20 filer han inte hittar och börjar tjata om. Finns dte ingen funktion för att be iTunes automatiskt ta bort de filer programmet inte hittar, ur biblioteket.

Tack på förhand

Stött på ett nytt problem nu! Hade en ipod mini innan och den spann som katten, dock fortsätter min video jävlas med mig.

Om jag har den avstängd över hela natten kan den inte starta vanligt på morgonen, då måste jag hålla inne mittknappen och Menu. Ofta den inte går att starta normalt nuförtiden. Ska testa att rensa hela (IGEN TAMEFAN), uppdatera podden och hoppas att det fungerar. Om det inte gör det, vad kan vara felet då?

Tackar hjärtligt för tipsen.

Min dator uppfyller kraven gott och väl, den är ej seg, nyformaterad och den biten så något fel på datorn är det ej.

Min ordning i MP3 mappen är väldigt pedantisk, dock så har jag och min bror sedan länge sorterat som så att sätta antalet album i titeln för bandet. Dumt; JA, kan jag få min bror till att ändra sig och börja köra vettigt; NEJ, tyvärr inte.

ID3 tagarna är även dem jäkligt bra faktiskt, la ut flertal timmar på att fixa allt sådant innan jag köpte ipoden.

Kan någon förklara varför man inte bara kan söka om mapparna genom en enkel knapp för uppdatering i iTunes?

Jo, skit bakom spakarna kan det bero på, dock betvivlar jag det starkt.

Sen för övrigt, om du inte har lust att överhuvudtaget kunna tillföra något som kan lösa problemet, är jag evigt tacksam om du i fortsättningen inte heller tar dig tiden att ge ett svar i den stilen du gav, för det tillförde ju nada och kunde likväl utebli.

Köpte en 80Gb nyligen och intrycket har varit väldigt bra, om än något blandat!

Först och främst må det vara bombsäkert och aslätt att använda iTunes och synka mot en iPod, men särskilt stabilt är det inte. Efter 1 vecka har jag behövt synka om min iPod två onödiga gånger för att iTunes hakat sig under synkning, och all data på iPoden blivit korrupt. Efter att det hänt funkade typ 1 av 10 låtar, tvungen att återställa hela iPoden och sen föra över 50Gb musik igen. Gör jag något fel eller är det så ostabilt?

Sen tycker jag det är dumt med iTunes, finns det inget sätt att bara uppdatera biblioteket? Som nu, jag bytade namnet på en mapp med 15 album i, då hittar han inte albumen. Då gjorde jag så att jag tog bort albumen i biblioteket, och skannade om hela min mp3 mapp med alla 50Gb musik i. Då måste han läsa om all data igen, alla bilder och all sån skit väl, så då blir iTunes obrukbart i säkert 30 minuter eller mer.

För övrigt är jag mycket nöjd, bara dessa två sakerna som irriterar skiten ur mig. Jag kanske har fel om något, mycket möjligt, dock är det ju sjukt dumt att det inte går att uppdatera biblioteket lättare, om det nu inte redan finns ett sätt jag är omedveten om.

Bild snälla.....

Lovar att inte skratta! LOVAR!

Vill se bild, och vill veta hur du lyckades kludda aceton på spelaren?

Bör det inte komma ut tredjepartens utvecklade spel som kan fås för gratis eller i alla fall billigare än iTunes priser?

Mats Björnström: Du är ju sjukt lik Edward Norton, soft att se, talangull skådespelare.

Sorry för OT.

Beställde en 80 giggare igår, gäller väl att bli lite mer aktiv på forumet också och inte bara läsa, utan dela med sig lite av sina åsikter.

För övrigt Sony2020, varför överhuvudtaget vara på en sida där folk som älskar ipods träffas? Du kan ju knappast vara ute efter diskussion om aparaterna när du hatar de så, så om du inte vill tillföra lite positiv anda kan du väl likväl dra till något Iriver forum eller dylikt.

Talar helt av egen erfarenhet, har testat en hel del lurar den senaste tiden, men inget jag säger är direkt vetenskapligt bevisat, det är helt ankelt bara min egen åsikt kring ämnet.

Att springa med Shure e2c (eller likartad shure/etymotic lur) med så bra tätning i örat är ingen höjdare. Först och främst hör du ju stegen som om någon sprakde på din trumhinna typ, så musikupplevelsen blir inte alls så bra som den kunde vara. För det andra upplever/de jag själv när jag löpte med de lurarna att det var snudd på smärtsamt, när lurarna tätade så tätt och löpningen drog igång fick jag ont i örona. Överkänslighet? Ja, det är möjligt, men jag har hört fler som anspråkat samma teori kring ämnet.

Istället när jag löper väljer jag mina Sony EX71 eller mina Sony EX8. Dock helst 71 som sitter avsevärt mycket bättre. Dessa lurar innehavar inte samma detaljerade och balacerade ljud, dock så upplever jag det avsevärt mycket bättre under löpning. Blåser det ute kan det vara aktuellt att välja sina koss Porta Pro, då susningen från blåsten blir ganska markant i 71:orna eller i 81:orna.

För övrigt kan jag ta avstånd från åsikten om att e2c:ornas kabel ska vara dåligt skyddad. Jag får mycket lite skrammelljud när kabeln glider mot T-shirt eller dylikt tröja, dock finner jag 71:ornas kabel så tattigt undermålig. Kabeln går snabbt sönder, isoleringen försvinner och koppartråden blir synlig. Att Sony inte valt en kabel med bättre kavité är ju skamligt.

En sista sak, jag avråder alla från att köpa ett par Sony EX81, då bygeln knappast är till någon hjälp, utan bara ser till att luren sitter sämre än 71:orna, dess föregångare. Att de sen kostar runt 400 kronor på nätet är ju skamligt, och ett överpris man ej bör tillåta eller uppmuntra genom att köpa luren.

Ursprungligen av femton:

Låten "Forget to remember" av Mudvayne som spelas i slutet av Saw II är underbart bra!

Mycket sant, sjukt bra låt. Även Bloodsimple - September från samma soundtrack. The Rock soundtracket är en klassiker, även det mesta TRevor Rabin rör.

Som du säger har du testat det mesta, mitt råd är en formatering (bör egentligen inte lösa flet anser jag, då det verkar vara fel på mjukvaran), och vidare åtgärd är att kontakta supporten och få den bytt/lagad.

Tråkigt att du har problemas med vad som annars är en mycket trevlig maskin

Ingen som har en bild på en G5 60Gb i strumpan? Finner strumpan något liten, vill helst inte att ipoden ska bli helt kramad i fodralet, risken då är ju den att man får mycket repor när man tar upp och ner ipoden. Någon får gärna ösa upp en bild med en G5 60 Gb i en ipouch också, om nu möjligheten finns.

Tack på förhand

// Philly