Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
bobrov

bobrov

Medlem
  • Registrerad 2006-07-28
  • Senast aktiv 2009-03-19
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen bobrov har skrivit i forumet.

1

jag måste tacka alla som har hjälpt till. jag lät macen ligga ett tag och gjorde nytt försök. sedan dess har den fungerat utan nåt fel. nån som har vänligheten att tipsa om en bra tråd om trådlöst nätverk som ska skyddas plus att det ska gå att använda en mac i nätverket. jag får det inte att fungera...

Jag blir knasig på det här. Frågan var befogad jag hade i min förvirring glömt att formatera den nya hårddisken.

Problemet nu: När jag ska välja målskiva för min installation så händer följande:

Den nya hårddisken syns där men med ett utropstecken över sig samt meddelandet: Du kan inte installera mac os på den här skivan för det kommer inte att gå att starta operativsystemet från den disken.

(Inte ordagrant med ungefär) Vad ska jag göra??

En ytterligare fråga, om den nu hittar hårddisken men jag kan inte använda den vid uppstart. Kan jag köpa en firewire-bärbar-hårddisk, installera os på den och sedan alltid starta upp från den externa disken med hjälp av firewireläget. Datorn i övrigt är ju okej. Någon som vet?

Jag vill meddela att jag nu kört en hårdvarutest utan problem. Både logikkort och lagring fick godkänt.

Kom igen nu grabbar, hjälp mig!! =). Jag köpte en ny hårddisk och monterade. Jag har nya märkliga problem. Till saken hör att jag hade slarvat bort mina installationsskivor och skulle låna av en kompis så fort jag hade monterat den nya hårddisken. Jag gjorde detta nu på morgonen men hade ingen jättelust att vänta så jag gick ner i källaren och efter att ha letat hittade jag mina skivor. Körde igång en installation men den hittar ingen målskiva att skriva till.

DOCK!!! hittar den hårddisken om man går in på skivverktyg!!! Där står det att den är läs och skrivbar. Förstår ni detta?? Det är möjligt att jag kunde se den förra hårddisken under skivverktyg men eftersom jag inte hade mina skivor tillgängliga då så prövade jag aldrig. Hur ska jag få datorjäkeln att hitta hårddisken som målskiva? Tacksam för all hjälp jag kan få.

Tack så mycket för hjälpen. Verkligen bra att höra. Köper en ny hårddisk och monterar in den och ser om det fungerar i så fall. Knappa tusenlappen anser jag inte är bortkastade pengar ifall jag kan slippa kassera datorn helt. Som sagt...skönt att detta har löst problemet för ett par så får vi se om det hjälper i mitt fall :). Tjao..

Japp såhär har det varit från och till som sagt, har bara stängt av och sedan dragit igång nån timme senare, alternativt dag...men nu verkar Monsieur ha checkat ut för gott. Har inte fungerat på knappt en vecka och jag misstänker att det behövs göras någonting.

Hej. Har ägt en ibook G4 12" 1,2 GHz i drygt två år nu. Från och till har den krånglat och det har aldrig blivit riktigt nån ordning på den. Har haft inne den ett flertal gånger men nu har allt vad garanti heter gått ut och jag har tänkt att försöka lösa problemet själv.

Det som händer och har hänt periodvis hela tiden är följande:

När man startar upp så istället för äpplet som ska komma så kommer ikonen för mapp upp och ett frågetecken som blinkar om vartannat. Alltså mappikon/?/mappikon/?...osv

Detta betyder att den inte hittar nån hårddisk att läsa ifrån. Har nu plockat ut hårddisken och monterat in den i en sån där enclosure som gör den till en bärbar hårddisk och testat den via en annan mac. Utan några som helst fel....tyvärr Hade gärna sett att det varit fel på hårddisken men nu när det inte var det vet jag inte riktigt var jag ska söka vidare. Hårddiskkabeln?? Kan det vara glappkontakt nånstans? Ska jag investera i ett nytt Logic Board?

Ja är det någon som haft liknande problem eller har nåt tips på hur jag ska felsöka så hjälp mig gärna. Tack /John

Hej tänkte köpa en ipod video, men innan ville jag kolla lite saker. Som jag förstår så är det inte alltför stora problem att "lägga" in sina tex dvd:er på ipoden med rätt format osv.. Hur lång tid tar det ungefär? (den här tråden är så lång jag orkade bara skumma halva) Sen det här med subtitles, jag såg nån hade skrivit att det förmodligen inte är så stora problem att se de på den lilla skärmen kanske men hur funkar det att få med subtitles från en dvd tex. Är det nåt som är möjligt när man konverterar, rippar och har sig. Är inte så hemma på det här men tänkte lära mig när jag köper.

1