Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
toox500

toox500

Medlem
  • Registrerad 2006-09-16
  • Senast aktiv 2021-09-23
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen toox500 har skrivit i forumet.

Jag har nyligen laddad Locator for Apple Pay av Harold Wray https://itunes.apple.com/se/app/locator-for-a...

Än så länge finns det inte många ställen markerade i Sverige men om flera hjälper till så får vi en trevlig sammanställning.

Ursprungligen av Redaktionen:

Från och med idag går det att förbeställa Apples premiummobil Iphone X. Vi undrar om du lyckades förbeställa en, och vilken du i sådana fall beställde?

Läs hela artikeln här

Är det någon som redan har fått sin iPhone X från Tele2. Min ska levereras via Postnord/ombud och jag litar inte riktigt på Postnord. De ringde igår och frågade om jag var hemma idag mellan ..... 09.00 -17.00 - fantastiskt service, de kunde inte avgränsa tiden och inte leverera til postombud på fredag. Om jag ville leverans till postombud så skulle jag få paketet först i nästa vecka ...
Deras konkurrenter tillhandahåller tjänster som gör att man kan se var chaffören beffiner sig eller vilket nummer i tur ordning man har fått - Postnord istället lanserar AR för att se storleken på sitt paket ... skratta eller gråta?

Ursprungligen av grenhall:

Är det ingen som kan svara på min fråga angående Eve Weather? Hur döper man enheten för att få reda på temperaturen. Siri kollar hela tiden upp väderprognosen och det är inte korrekt.

Jag hade stora problem men döpte enheten till Balkong.
Du ska börja med "Balkong - hur många grader?" Då svarar hon, men om du frågar "Balkongen - hur många grader?" så visar hon med väderprognosen.
Jag tycker att räckvid är dåligt - för att jag ska kunna se temperaturen t.ex från jobbet så måste enheten ha kontakt med AppleTV och det är ganska lång mellan sovrummet (då jag ha AppleTV) och balkongen. Detta tvingar mig att ha enheten utanför sovrumfönstret. Nån brygga/förlängare har jag inte hittat ...

Den har f***d hela HealthKit. Nu får jag inte längre iPhone 6 som räknar steg. Även om jag stängde synkroniseringen så tas bort inget och appen hänger sig. Tidigare har jag även synkad med myfitnesspal men nu funkar inte heller.

Ursprungligen av westerlu77:

När man går in på Telias blogg så verkar det som att man kommer att kunna köpa iphones kontant vid midnatt. Dom tvingar ingen till att välja Telia.

Jag ställde frågan på deras blogg och fick följande:

"För att säkerställa – kommer det bli möjligt att förboka en olåst och utan abb iPhone natten den 19 september?"

Svara
Suzanne [Smartare Vardag] sa:
17 september 2014 kl. 12:58
Ja, det beskedet har jag fått, dock endast en per person. /Suzanne

Ursprungligen av voerot:

Nja, det stämmer inte riktigt... Pengarna reserverades i samband med beställningen alltså den 12:e, och detta görs endast för att Apple ska vara säkra på att du har pengar, sen dras pengarna i samband med att Apple skickar iväg varan. Då pengarna bara var reserverade så är det dagskursen när pengarna dras som gäller, alltså så blev telefonen 200:- dyrare eftersom pengarna drogs idag och kursen hade gått upp p.g.a. valet.

Hm, då det måste ha varit något annat med ditt köp eftersom mina pengar har aldrig varit reserverade, köpet genomfördes direkt...
Jag gör många beställningar från Apple och har aldrig sett att medel reserveras men vi kanske har olika kort ...

Ursprungligen av simulacra:

Nu har pengarna dragits och pga valet och kronans nedgång så kostade telefonen 200 spänn mer. Men det borde iaf betyda att den skickas snart.

Dina pengar har dragits med samma när du har beställt din iPhone så det kunde inte vara dyrare p.g.a. valet. Att pengarna är dragna betyder inte alls att din iPhone ska skickas snart. Jag har leverans mellan den 30/9 -3/10 (som jag i övrigt ska avbeställa) och mina pengar var redan dragna den 12-te.

Ursprungligen av simulacra:

Är det ngn som kan se ordern hos Apple? Allt jag ser är en "We're sorry"-skylt.

Jag har inga problem att se min order

Ursprungligen av westerlu77:

Det börja trappas upp nu när man vet att det blir event snart. Antar att det är fler som är sugna på UK- iphone via Borderlinx när iPhone 6 kommer. Eller?

Hur skulle ni göra?
Pga strulet med explorer på jobbet fick jag min order på Phone 6 Plus 64GB igenom 09.30 med leveranstid 30 Sep - 03 Oct + 2 dagar för leverans från Borderlinx dvs värsta caset = iPhonen i Sverige 6-7 okt.
I Sverige kommer man kunna beställa från den 26/9 och om man är snabb och ha tur så kanske kan man få leverans vecka därpå dvs tidigare än från UK.
Ska jag avbeställa?

Fan, har suttit på jobbet men det finns ju bara Explorer att tillgå. Från 09.00 stodd det bara We´ll be back. 09.30 tänkte att något var fel och gick via iPad och då kunde jag beställa iPhone Plus Gold 64GB men med leverans mellan 30/9 - 2/10
Man kanske skulle få snababre om man beställer i Sverige den 26 ....

Fick ni också frågan om Bordelinx adress är korrekt?

Tyskland har inte startat 00.00 heller, vilket troligtvis innebär morgonen 09.00

Tele2 skriver att lte fungerar med iPad med retinaskärm. Betyder det att det även fungerar på tredje generations iPad? Jag har fått nya operatörsinställningar men hittar inte lte fliken. Vad finns den?

Jag har inte heller upplevt någon reklam förutom det varje kanal sänder.

Ursprungligen av Adrian B:

Jag mig på hemsidan nästan omedelbart (i början på september) och sen fick jag vänta nästan två månader till slutet av oktober innan jag fick möjlighet att börja använda det. Vet dock inte om de fortfarande släpper in fler.

Det är hursomhelst imponerande. Finns många saker som kan blir bättre, det är väldigt segt att navigera och använda gränssnittet och det är långt ifrån alla kanaler för att kännas någorlunda komplett. Men konceptet är lysande och själva videoströmmarna fungerar riktigt bra, även över 3G.

Om de fixar prestandan och får med sig de flesta stora kanaler har de en vinnare på sina händer, det är jag övertygad om. Priset behöver förstås också bli vettigt, jag tror man ska jämföra med vad kabel-tv kostar idag, och inte med till exempel Netflix. Ett fullt rimligt pris för Magine vore 299-399 kr i månaden. Jag hoppas på det lägre, men jag tror i alla fall inte man ska vänta sig några Netflix-priser, det är en helt annan sak att erbjuda alla kanaler live, plus ha infrastrukturen för att spela in och strömma allting.

Men den riktiga killer-funktionen vore förstås en app i Apple TV likt Netflix (och även i andra "smarta" tv-apparater från de stora tillverkarna).

Tack för info.
När jag vaknade imorse så fanns det en invite i min mailbox. Har hunnit testa en lite stund och är verkligen imponerad.

Är det någon som har en invite. Skulle vara skönt att kunna se på tv i stugan. Har lagt in mitt email på Magines hemsida för länge sedan men har inte fått något än. Dem kanske har fått tillräckligt med användare för den här gången ...