Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nikasp

nikasp

Medlem
  • Registrerad 2006-10-01
  • Senast aktiv 2013-11-17
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen nikasp har skrivit i forumet.

Wow, jättetack för svaren! Jag kör allt Apple utom just dator men ska kolla på den här arbetsgången. Tack igen!

PS. Paddan tyckte att jättetack ska substitueras med jätteäckliga. Humor

Hej, jag har inte varit tillräckligt intresserad för att grotta ner mig men nu börjar det bli jobbigt mycket bilder som hamnar i min bildström i min iPad Mini och min iPhone 4S och minnet tar slut ibland.

Finns det något smidigt sätt att synka och tanka ur telefonen på bilder, antingen med USB eller trådlöst. Ska sätta mig och surfa runt men uppskattar svar. Jag har ställt liknande fråga på annat ställe innan jag slog på "bildström"-funktionen och är nu lite förvirrad igen

Senast redigerat 2014-04-03 13:49

OK, tack då har jag lite bättre koll. Kollar vidare. Är inte helt sugen på att köpa t.ex. Navigon, hade varit mer aktuellt med en iPad med GPS.

Kan du kolla om man ser vägar i Jormlien norr om Gäddede uppe i norra Jämtland, nära norska gränsen. Tack på förhand!

Jag är enbart ute efter att kunna titta på kartan. Jag har GPS för navigering men vill kunna detaljkolla saker på paddan. MapPocket ser bra ut men jag vet inte om jag har tiden att fixa med det innan semestern. Finns det andra köpappar med fina detaljrika kartor? Även Google Maps brukar tappa bort grusvägar uppe i Norrland.

Är det möjligt? Kommer att befinna mig långt upp i norra Jämtland och skulle gärna ha min iPad som kartbok istället för bilkartan. Om inte, finns det andra bra alternativ?

Efter senaste uppgraderingen så är min iTunes-ikon inte sig lik i Vista. Den har nåt slags fult generiskt Vista-utseende (filen är en .lnk). Jag lyckas pga rättigheter inte ändra ikonen (Change Icon... är grå).

Idéer på vad jag kan göra fört att den ska se normal ut igen? Jag försökte kopiera genvägen från C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\iTunes men det blev ingen ändring... Den ikonen såg OK ut men när jag la den i Start-menyn så ser den lika ful ut...

Tack på förhand!

EDIT: va i helsike... när jag gjorde add to quicklaunch så har ikonen i taskbar (quicklaunch) rätt utseende. Skumt. Den i Start-menyn är fortfarande ful.

Jag kommer strax att köpa en cigarettändarkontakt som ger 11V ut till iPoden i bilen.

Fråga: varför funkar det att ladda iPoden via USB-porten i datorn men inte via den cigtändarkontakt med USB som jag har till min Garmin GPS? Är det inte "USB som USB" eller fattar iPoden att nu är det kopplat via dator med lägre spänning och ström och nu är det kopplat i bilen.

Svårt att formulera men jag har fattat att vissa cigkontakt -> USB ger 5V medan iPoden vill ha 11V. Däremot så funkar både iPod (video) och Garmin GPS när man kopplar in dem i datorn. Det har jag lite svårt att förstå. Please enlighten me

PS. Min XtremeMac AirPlay Boost FM-sändare som jag köpte för 300 kr funkar verkligen kanonbra. Kanske inte just kring järnväg och mitt i Stockholm. Annars är det kanonljud tycker jag. Mycket bättre än jag förväntat mig.

Det låter bra. Ska testa nu ikväll!

Hej!

Vi fick en 8GB Nano i julklapp av jobbet idag vilket var perfekt. Jag hade tänkt pensionera min gamla Creative Muvo som jag haft på gymet.

Fråga:
Hur gör jag för för att synka båda iPod:arna mot samma iTunes-bibliotek? Såklart får jag ju bara plats med en del låtar på nanon. Skulle vara mycket tacksam för hjälp. Jag har inte hunnit testa hemma och hittade inte precis det här när jag sökte.

/N

W880i är den bästa lur jag har ägt. Jag köpte den i Hognkong i april och den funkar verkligen klockrent. Liten och kvalitetskänslan är grym. Den gummerade baksidan och metallframsidan ser i princip ut som nya när man torkar bort fingeravtrycken. Då har jag dessutom lyckats tappa den i betonggolvet på jobbet flera gånger också.

Ursprungligen av vic viper:

Satte ut min på blocket idag, efter 10 min var jag tvungen att stänga av mobilen, den ringde nonstop, hann knappt lägga på innan det ringde igen,
Sålde iphonen till första killen som ringde.

Kommer att köpa en W880i igen, tjejen fick min gamla W880 när jag köpte iphonen, men nu vill hon inte lämna tillbaka den

Iphone var häftig - ett tag, sedan inser man de faktiska begränsningarna och så tröttnar man, bl.a SMS och MMS var ju en besvikelse.
En annan sak är storleken, den är ganska dum och hal att hålla i och framförallt tung, har man som jag tidigare haft en av de minsta mobilerna som finns är skillnaden ganska stor.

Idag hatar jag min iPod och Apple. Jag provade Anapod lite idag: ändrade taggar på låtarna på en skiva och browsade runt lite. Nu när jag dockar iPoden och ska lyssna på lite musik så spelar den ca 40 sekunder på en låt för att sedan stanna. Händer på varje låt jag kör.

Nu är jag så less så jag önskar att man köpt en iRiver eller liknande som inte är gjord med tanken att folk är tekniska idioter. Om iTunes inte haft ett jäkla skydd för att jag ska få synka tillbaka all MIN musik till en ny dator så hade livet varit enklare idag...

Nä, nu tar jag min Muvo N200 och går och gymmar. Är aggresiv just nu så det kommer att bli ett bra pass. Jag ser framför ett jäkla meckande för att få ordning på iPod:en och det är tid jag hellre använt till en lugn helg.

PS.
Jag gillar egentligen min iPod men jag har lagt sjukt mycket tid på att få ordning på taggar och annat. Tappar jag det nu så blir det att ha den som bokstöd. Eg. är det väl mitt lilla test med Anapod som sabbat men iTunes/Apple gav mig inget val vad jag förstått av allt jag läst.

Senast redigerat 2007-11-10 18:06

Jag ska testa Anapod idag för den verkar bra. Gillar inte riktigt iTunes. Få se om jag gråter om det misslyckas med överföringen.

Bakgrund: Har inte synkat något mellan iPod på länge pga datorkrasch och dumma iTunes hotar med att tömma iPoden vilket är ruskigt störande.

Det är en 80GB iPod video.

Ursprungligen av bonq:

Fråga: Vilken iPod pratar vi om?

Hej,

Jag har lagt 20 minuter på att söka men hittar inte vilken Win Vista applikation jag kan använda för att föra över all min musik från iPoden till ett tomt bibliotek på min nya laptop. Den förra datorn åkte på HD krasch så jag har all musik endast på Ipoden.

Skulle vara mycket tacksam för hjälp. /N