Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
snurvas

snurvas

Medlem
  • Registrerad 2006-10-07
  • Senast aktiv 2010-06-01
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen snurvas har skrivit i forumet.

1

Det tog ett tag,

men nu funkar den perfekt! Följde instruktionerna på länkarna nedan:

http://www.ifixit.com/Guide/iPod/iPod-4th-Generation/Headphone-Jack/93/1/Page-1/Headphone-Jack

http://www.ipodhowtovideo.com/4thgen/4gheadphonereplacement.html

Observera att man inte behöver Torx-skruvmejsel som det står i en av dessa anvisningar.

Ganska enkel operation. Det svåraste momentet var att få upp skalet men med lite tålamod och tilbakahållet våld så gick det fint. Har också läst att när man en gång fått upp den så är det lättare nästa gång. Förhoppningsvis blir det dock ingen nästa gång.

Observera också att man måste få tag på en ny hörlursenhet. Man lagar alltså egentligen ingenting utan man byter endast ut en defekt del. Jag fick min från en kompis kraschade ipod. Det finns alltså fördelar med apples produkters begränsade hållbarhet - Mycket reservdelar! Trasiga Ipods finns i drivor. Gäller bara att hitta igen dom med rätt fel.

Lycka till!

Halloj. Hoppas följande inlägg inte är alltför off topic...

Jag är ganska konservativ och inte så hemma på data-/digital-Ljud. Men jag har en Macbook och har börjat grejja så smått med att spela in lite med Logic Express. Jag har spelat vinyl i många år (både ute och hemma) och har en hel del skivor. Förutom Macbooken så består min ljudarsenal av micar, 2x technics 1210or, vestax dj-mixer, Nad Stereo.

Har inte varit så intresserad av digitaliseringen men en jobbarkompis hade en Stanton FinalScratch som han köpt billigt och aldrig använt eftersom strömkablar osv saknas. Fick köpa den nästan gratis har nu därför lite frågor:

1. Vad kan jag använda den till?
2. Funkar den som ett externt ljudkort? Och kan jag använda den som micpreamp?
3. Jag har bara själva lådan och undrar därför vad jag måste köpa till/ladda hem för att kunna använda den? (Förutom strömkällan då förstås, Tar dock tacksamt emot tips om var man kan hitta en sådan)

Jag är alltså intresserad av både vad man kan göra när det gäller inspelning och musiklyssning.

All info är av intresse eftersom jag är nybörjare...

Pentax: "Sorry! Om jag hade vetat hade jag själv lagat glappet i min gamla trotjänare. Irriterande som tusan är det."

Ja visst är det. Men det måste finnas ett sätt. Gäller bara att lista ut det. Ett tips tills man gjort det är att köpa en sladdfjärrkontroll och dra ett gummiband eller liknande runt kontakten som du sätter i poden så att den är under ständigt tryck. Då kan du lyssna på den och behöver inte röra själva podden för att byta låt etc. Vips så har man en väldigt dyr och stor men fullt fungerande Shuffle.

Hörlurskontakten på min Ipod har börjat glappa. Finns det någon som har tips om hur man åtgärdar detta eller åtminstone vart man ska vända sig för att få hjälp?

Jag har testat olika lurar och jag har surfat runt en del på internet men jag har inte hittat något vettigt.

Min garanti har gått ut och jag har ingen lust att betala 2000kr till apple. Det går att beställa en helt ny hörlursenhet (ca500pix plus frakt tull osv.)från USA men det känns inte heller så lockande. Alla tips mottages tacksamt.

1