Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
B.O.V.N

B.O.V.N

Medlem
  • Registrerad 2006-10-07
  • Senast aktiv 2011-04-10
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen B.O.V.N har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jocked:

Det finns ingen färdig terminal i Cocoa men vill du exekvera unix kommandon så använder du lämpligast NSTask. Se t.ex http://www.cocoadev.com/index.pl?NSTask

Ska läsa på om NSTask. Gjorde en liten app som använde det i en liten grad när jag följde en tutorial i en bok, men det var knappast tillräckligt med info man fick där för att kunna koda en Terminal liknande app Men tack för tipset.

Ursprungligen av frazze:

Det här bevisar väl lite min tes om gemene mans (miss)uppfattning om vad en terminal är. Det är inte ett program som utför *NIX-kommandon - det gör ditt skal (shell, typ bash eller så). Ett terminalprogram är ditt fönster mot datorvärlden. Må det vara lokalt eller globalt. Se tex hur xterm fungerar.

Du kan alltså koppla (x)term mot ett shell, mot telnet, mot en MUD-server. Ja, mot i princip allt som har en kommunikationskanal. Redan den gamla serieports-varianten gav dig samma möjligheter, även om en av de vanligaste varianterna var att alltid sitta mot en serieport på en dator som visade en login-prompt (som sedan släppte in dig till din interaktiva dator-miljö).

Jo, det vet jag Men det känns lite onödigt jobbigt att behöva beskriva mitt mål med "ett program som ger dig möjligheten att skriva in kommandon som ditt shell sedan utför samt kunna se resultatet av ditt kommand". Istället känns Terminal lite enklare

Ursprungligen av Marcus K:

Ta en titt på t ex källkoden till iTerm och se om det kan ge några idéer. Baserat på iTerm finns ramverket CocoaTechTerminal som kanske kan vara användbart.

Nice idé. Ska definitivt göra det - grymt case. Tackar tackar.

Hej.

Jag har nyligen börjat lära mig Cocoa programmering och har väl precis kommit över den svåra biten. Nu förstår jag sammanhanget mellan allt, men behöver bara sätta mig med något roligt projekt och lära mig om alla metoder steg för steg.

Jag hade tänkt mig att koda en ny form av Terminal till OS X, men frågan är hur jag bäst gör det. Har Terminal någon form av API eller enkelt sätt som man kan implementera det i mitt Cocoa projekt? Så att jag har allt det grundläggande med från start. Eller måste jag koda en egen själv?

Om du även vill få igång PHP 5 i Leopard så är det bara att göra följande:

  • I Finder menyn klicka "Gå" > "Gå till mapp..."

  • Sökvägen till mappen du ska till är "/etc/apache2"

  • Öppna filen httpd.conf

  • Hitta följande rad: # LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so

  • Kommentera bort den raden så att det blir: LoadModule php5_module libexec/apache2/libphp5.so

  • Nästa gång Apache körs så fungerar PHP 5

Visste inte om du behövde det med med tanke på att du snackade om en knapp som kickstartar både PHP och MySQL

Tack berdan och ntity. Jag lyckades däremot hitta en IRC för OS X och de rekommenderade detsamma. Har däremot en del andra problem, men de hjälper mig med det nu. Men tack för hjälpen.

Hej.

Jag har ändrat lite i min .bash_login fil, men för att ändringarna ska kunna fungera i min Terminal behöver jag köra "source ~/.bash_login" varenda gång innan jag sätter igån med mina alias och path's. Hur kan jag se till att .bash_login används direkt utan att jag behöver köra source kommandot.

Tacksam för svar.

p2d: PHP och MySQL är alltid vettigt att kunna, men om det är framtidsjobbet är osäkert. Tror mer på Rails och Ruby i sådana fall.

Ursprungligen av Banaz:

2) require_once('obj/dbconnect.php'); ???
är det filen som innehåller kopplingsuppgifter till servern och databasen?

4) Måste jag ha $_SESSION['session_username'] = FALSE;
$_SESSION['session_password'] = FALSE;

2: Ja, i PHP är det vanligt att man har en fil som allra minst initierar vilken databas man vill använda sig utav, vilken host den ligger hos och vilket användarnamn och lösenord som krävs för att få access dit. Samt kör en mysql_connect(). Sedan kallar man in den filen när i de filer man behöver använda sig utav databasen. dbconnect.php, config.php och db.php(?) brukar vara vanliga namn på sådana filer som sparar nödvändig databas-uppkoppling i olika variablar.

4: Det är en funktion som gör koden mer säker. Om du inte angav rätt användarnamn och lösenords kombination så ska du inte ha en session som säger att du har ett användarnamn och/eller lösenord.

Ursprungligen av ntity:

Ärligt talat om du frågar 10 programmerare om vilket språk som du skal börja med kommer du få 11 svar..

Det spelar _INGEN_ roll vilket du börjar med, bara lära dig ett, sedan ett annat och ett tredje osv..

Jag håller med helt och hållet. Min rekommendation är att strunta i vad som är enklast / bäst att lära sig först. Saken är den att svaret på de frågorna är subjektiva. Det handlar i grund och botten om motivation. Vad är det du vill åstadkomma med kodandet? Det är det som bör vara i fokus. Om du vill koda för Mac och uppnå ett Aqua interface så är det inget snack om att det är Objective-C och Cocoa som gäller. Om du istället vill programmera för webben är det istället tal om Rails (och därmed Ruby), PHP, .NET m.m. Sedan är det självklart att somliga språk är mycket enklare, generellt, att lära sig. Men om en omotiverad nybörjare ska lära sig Java vilket anses vara enklare att lära sig än C så är det inte säkert att hon eller han lär sig det snabbare och bättre än en motiverad nybörjare som sätter igång med C.

Enligt mig bör du därför fråga dig själv vad du vill uppnå med programmering för att sedan, utefter det, avgöra vilket språk du ska lära dig. Sedan är det bara ett faktum att kodning är någorlunda beroendeframkallande. När du sedan om ett år från nu sitter och kodar något i det språk du valt så kommer du stöta på ett problem. Du googlar om någon har svaret på din gåta och ett sökresultat lockar dig. Du klickar på det, men det visar sig att det handlar om samma problem som du håller på kämpa med, men inom ett annat språk. Sådana "träffar med andra språk" kommer ske oerhört ofta och tillslut kommer du få en bild över vad olika språk är bra för, vad deras nisch är. När du sedan vill göra ett nytt projekt så vet du kanske bättre och använder ett annat språk än det du redan kan. Då sätter du igång och lär dig det och det visar sig inte vara så svårt, sålänge du har motivationen.

Hej.

Jag använder dagligen iTerm.app och har faktiskt inte förrän nu klickat på knappen "Bookmarks". Det verkar vara en väldigt användbar funktion som inte minst kan hjälpa en från att ständigt behöva skriva in kommandon som man ofta använder sig utav.

Men jag får det inte riktigt att fungera som jag vill. Jag vill nämligen att genom att klicka på en bookmark vid namn "mysql" så ska kommandot:

mysql -u root

Och att "Working Directory" ska sättas till "/usr/local/mysql/bin". På så vis ska jag helt enkelt direkt kunna vara inne i MySQL "terminalen" utan att behöva skriva allt ovanstående hela tiden.

Finns det någon bra guide till hur man fixar med bookmarks i iTerm? Har hittat ett par, men i dem skriver de koder som jag inte riktigt förstår mig på. Behöver man verkligen göra det?

Tack på förhand.

Ajdå. Ok för jag har endast 10/1 nu tror jag, men har egentligen funderar över att skaffa snabbare uppkoppling. Men det verkar i alla fall som om vanlig digital-tv är det bästa valet och sedan får jag nöja mig med 1,2,4,6 på datorn. Tack för hjälpen.

Hej.

Jag sitter och funderar över att beställa Bredbandsbolagets Digital-TV, men saken är den att jag skulle vilja - på något vis - koppla allt så att jag kan se kanalerna på både min dator och min TV. För nuvarande har jag EyeTV till datorn, men det fungerar endast med alla gratis kanaler. Men min fråga är alltså vad jag behöver och hur jag ska göra för att få digital-tv på både min TV och dator.

Tack på förhand.

Hej.

Jag har en PowerBook G4 och har därmed endast tillgång till Firewire och USB 1.0. Har nydligen beställt en iPod 80GB G5 som kräver att datorn har USB 2.0. Däremot köpte jag en sladd som konverterar från USB 2.0 till Firewire så att jag kan ha iPoden ändå. Men jag skulle vilja ha iPoden i min dock under min TV och ha S-video sladden inkopplad hela tiden. Från min TV till datorn är det kanske 2 meter. Finns det en sladd så att jag kan förlänga min "USB 2.0 to Firewire"-sladd så att den räcker den sträckan?

Tacksam för svar