Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Freddan77

Freddan77

Medlem
  • Registrerad 2006-10-11
  • Senast aktiv 2010-05-09
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen Freddan77 har skrivit i forumet.

1

Eftersom ingen här på 99mac verkar veta svaret, alternativt inte tycker att problemet jag la upp är något värt att lägga tiden på att lösa så tänkte jag försöka hjälpa alla andra som fastnat i samma huvudbry.

Jag provade verkligen allt innan jag till slut provade att slå av "Spaces" och startade iPhoto och klickade på Time machine logon. Gissa vad! Då funkar det precis som det ska. Helt sjukt, fråga mig inte varför, men så var det på min lilla dator...

Nu har jag spenderat flera timmar på nätet och sett många som har samma problem men inga svar, så nu hoppas jag det finns något geni på det här forumet som kan hjälpa mig. Inte ens på Apples egna support verkar de ha något svar.

Började köra Time Machine till en extern hårddisk med iPhoto 8 i datorn. Vet ej om allt funkade som det skulle då, men samma dag uppgraderade jag till iPhoto 9. När jag sen ville kolla att jag kunde bläddra bland säkerhetskopiorna i iPhoto så går inte det. När jag går in i Time Machine via iPhoto så ser jag sett "stelt" fönster med mina första händelser, men jag kan inte bläddra bland bilderna. Istället slocknar "version" efter "version" av iPhoto i TM när jag klickar på dom.

Jag tänkte att visst, iPhoto känner inte igen det gamla formatet på bild-bibliotek från version 8 så jag tog bort mina gamla säkerhetskopior och började om "från början" med iPhoto säkerhetskopiorna.

Men icke sa nicke, det funkar fortfarande inte.

MEN, om jag lägger upp en ny användare på datorn och startar iPhoto där och lägger till ett par bilder och sen kör TM därifrån så kan jag utan problem bläddra i gamla iPhoto-bibliotek. Det hjälper ju dock inte mig som har alla mina bilder och dokument i min "original-användare".

Nu upp till bevis, kan någon hjälpa mig med det här problemeet? Hur får jag iPhoto att börja läsa de säkerhetskopierade library-filerna korrekt via Time Machine?

Tack på förhand för hjälpen!

Jag säger bara, skippa konstiga inställningar hit och dit, uppdatera Firmware för Airport Express. Det funkade i a f för mig! Varför ligger inte den med i den vanliga "programuppdateringen"?

Ok, ytterligare ett svar jag ger till mina egna trådar... Måste vara trög eller får ovanliga problem helt enkelt!

Genom att återskapa iPhotos .plist fil bibliotek/preferences så fungerade alltihop igen! För att sortera musiken i menyn behöver jag däremot ha iTunes öppet och sortera fälten där istället för direkt i iPhoto (samma med t ex iDVD). Antar det är en liten bugg som kommer med att programmen är så integrerade.

Det märkligaste hände ikväll. Jag försökte sortera musiken i listan som visas när man väljer musik till bildspel i iPhoto. Helt plötsligt försvinner menyrutan för musikval och nu kan jag inte få fram den igen. Har provat att återskapa biblioteksfilen till iTunes, har startat om datorn helt från början och provat att uppgradera iPhoto till senare version. Nu kör jag iphoto 08 ver 7.

När jag väljer vilket bildspel som helst och sen klickar på musik-knappen så händer ingenting. Jag kan heller inte välja Inställningar på iPhoto-menyn. Något som också slutat fungera.

Någon som har någon som helst aning om vad som kan ha hänt?

Tack på förhand!

Det blev inga svar på mitt första inlägg så jag svarar själv utifall andra skulle ha samma fråga...

Att Apple tänkt till och gjort Mac OS enkelt att använda fick jag glatt lära när jag skaffade min första Mac för 3 år sedan, att det är enklare än man kan misstänka fick jag lära mig när jag löste iPhoto frågan... Det var bara att kopiera in det gamla biblioteket i iPhoto mappen under bilder (innan jag hunnit importera andra bilder) och starta iPhoto. Då frågar den automatiskt om den ska konvertera biblioteket till det nya formatet... Fem minuter senare har iPhoto konverterat ett bibliotek på ca 15000 bilder och tillhörande bildspel och album till senaste iPhoto inklusive lägga allt i princip korrekta "händelser". Sjukt bra!

Nu har det dock dykt upp en ny fråga som jag får ställa separat...

Har precis inhandlat en ny MacBook som ersätter min tidigare "HemPC", 17" Macbook Pro. Jag vet, inte riktigt samma sak.

Jag har använt iPhoto 5 i den gamla regelbundet för att göra slideshows om resor, bilder, fester och annat jag velat samla för att lättare kunna visa upp. Denna sortering vill jag ju gärna ha kvar i iPhoto 8 i den nya datorn.

Frågan är, hur konverterar jag det gamla biblioteket med slideshows och album in till den nya? Jag har kopierat över allt till den extern hård-disk....

Märkligt att det är så svårt att hitta info om detta på nätet, borde vara en fråga från alla som gör samma "uppgradering"?

Tack på förhand för tips!

O:-)

Ursprungligen av ntity:

1. ja, så länge som du inte själv valt att ha sakerna på någon annan plats..

2. Ja den är viktig, den innehåller tex bokmärkena i safari, plugin till itunes & installerade widgets i dashboard bara för att nämna några saker..

jag skulle rekomendera dig att använda något program för backuper, som det låter så försöker du just nu bara kopiera mappen manuelt eller så ?

finns flera trådar med olika backup relaterade diskussioner, för att inte tala om sidor som www.tuaw.com etc

Jag provade att ladda ner Carbon Copy Cloner, men även om jag har min externa hårddisk så vill det inte starta. Får ett felmeddelande att den inte hittar någon annan hårddisk än startdisken. "Mount another harddrive and restart the program."... Något annat tips på backup program som är gratis?

Läser på så många ställen om hur enkelt det ska vara att säkerhetskopiera sin Mac. Det är möjligt, men jag är nog lite trög... Hoppas du kan hjälpa mig!

Vill primärt säkerhetskopiera min musik, mina bilder, bildspel, musiklistor i iTunes, dokument o s v.

1. Om jag tar och kopierar musik, bild och dokument-mapparna under min personliga folder, räkcer det? Kommer allt vesäntligt till iTunes och iPhoto med då?

2. Behöver jag verkligen kopiera "Biblioteks"-mappen under min personliga mapp egentligen? Stöter på strul när jag gör den, kopieringen avbryts o s v. Vad jag förstår så ligger där mest systemfiler till diverse program som väl återställs om jag återinstallerar programmen vid eventuell krasch, eller?

Vore jätte-tacksam för lite hjälp från någon med mer erfarenhet av Mac än mig...

Tack på förhand!

Fredrik

1