Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Claes Ericson

Claes Ericson

Medlem
  • Registrerad 2006-10-16
  • Senast aktiv 2021-02-02
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen Claes Ericson har skrivit i forumet.

1

Jag tänkte föreslå att du skulle prova blåsa in luft runt tangenten för att få bort ev små hindrande smutspartiklar som lagt sig in under i det lilla utrymmet som finns. Men du har redan tagit bort tangenten (hur lyckades du med det?) och gjort rent.
På Apples support finns annars mitt redan föreslagna tips: https://support.apple.com/sv-se/HT205662
Har provat det med framgång på en (pil) tangent med samma problem som du beskriver. Det räckte i mitt fall att blåsa ordentligt med munnen på min MacBook (tidig 2015). Alternativet kan annars bli ett byte av tangentbordet (då Apple inte byter enskilda tangenter) vilket kan kosta ca 5.000kr via auktoriserad Apple-verkstad men du har garantitid kvar om datorn är från i höstas.

Claes

"Jag har på senare tid fått problem med att min mellanslagstangent på Macbook Late 2016 fastnar eller blir väldigt stum. Den kräver helt enkelt mycket hårdare tryck för att den ska reagera. Är det fler som har upplevt detta problem, och har en lösning eller en idé om vad det är som kan vara fel? Jag har tagit lös tangenten redan och rensat på undersidan för att utesluta att det är skräp som hindrar. Apples nya butterfly-tangenter har ju en så otroligt låg höjd att det inte finns mycket utrymme att spela på. Men det blev bara marginellt bättre."

Ursprungligen av HankPank:

Jag börjar bli rätt trött på Apples strävan mot tunnare och lättare datorer/iPhones/iPads. Har vi inte nått en punkt nu då det inte är ett självändamål att all teknikutveckling ska läggas på att apparaterna blir mindre med millimetrar och gram?

Jag hade gärna haft bättre batteritid (framförallt), robustare apparater och mer utrustning istället. Och då menar jag inte att de ska öka i storlek eller vikt, men att de inte behöver bli mindre hela tiden.

Vad säger ni andra?

Jag uppskattar att elektroniken är slimmad och hanterlig. Den utvecklingen har varit behövlig. Jag kan ha med mig min iPad eller iBook i ryggsäcken utan att det känns. Smidiga apparater att ta fram och hantera då jag sitter på tåget, flyget eller ett cafe'. Batteritiderna på 10 tim i mina apparater är inte dålig och prestandan är jag helt nöjd med. Det låter trots allt som att du också gillar bärbarheten. Så länge apparaterna låter oss göra det vi vill göra är det minimalistiska inget att oroa sig för. Längre fram kan man ana att vi har elektronik i papper och böjliga flexibla apparater. Vill man ha mer materia i händerna så finns det också att köpa som MacBook Pro eller att man forsätter att njuta av sina äldre prylar. Men visst kan det verka som en avhyvlad millimeter eller 50 gram lättare är onödiga förbättringar fast inte i det längre perspektivet. Det är gränser som tänjs lite i taget för att vi skall få bekväma vertyg i händerna framöver.

Jag tror att du behöver köpa en ny sensor. Att din kompis bara använt den lite är ingen garanti för att den skall räcka länge.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Bara av ren nyfikenhet... men varför just 10.3.3? Varför inte lägga in de uppdateringar som finns, dvs till 10.3.9?

Tack för att du engagerar dig!
Datorn hänger sig bl a när jag försöker uppgradera systemet.

Claes

Ursprungligen av Tangen:

kan vara något allvarligare, vad är det för system på den?

Systemet är Mac OS 10.3.3

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Kör hårdvarutest-programmet (som finns på installationsskivan).

Har redan gjort det men får svaret att allt är OK.
Claes

Hej!
I vår familj har vi en tre år gammal eMac som en dag började hänga sig. Jag har raderat hårddisken men den fortsätter att hänga sig. Inga program är installerade utan enbart systemet finns på hårdisken. Det har dock efter system-ominstallationen tillkommit vad jag tolkar som grafikfel med ett och annat vågrät streck på skärmen.
Finns det något att göra?

Claes Ericson

Senast redigerat 2008-06-26 11:16
1