Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
erektion.se

erektion.se

Medlem
  • Registrerad 2006-12-02
  • Senast aktiv 2012-06-05
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen erektion.se har skrivit i forumet.

1

Jag fortsätter här med en fråga som dök upp nu.
Om jag inte har mina Masters "online" men sitter och sorterar lite ändå och raderar bilder, vad händer då? Ska jag vänta med att tömma Papperskorgen tills jag har dem "online" för att bli av med själva Mastersfilen eller fixas det ändå?

Det fungerade fint att göra så. Tack!

"Relocatar" för fullt nu. Väldigt spänd på resultatet.
Jag vill verkligen ha den där kryssrutan ikryssad per default i fortsättningen jag med.

Haha nu skriver vi tydligen samtidigt! Jag ska bara göra en ny backupp så ska jag testa det andra alternativet först.
Stort tack!

Hmm nu fick jag en idé! Om jag använder mig av "Relocate Masters" och flyttar mina Masters till en ny mapp på NASen så borde väl de filerna jag "tog bort" igår inte flyttas med? Bara att ta bort den gamla mappen då va?
Tankar om det? Jag leker med hela mitt bildarkiv här så jag vill gärna ha era åsikter.

Hej.
Jag har lagt ner två dagar som jag har vart sjukskriven på att rensa i mitt ganska stora Aperturebibliotek. Jag har nyss flyttat det från iPhoto och gillade inte hur det såg ut riktigt. Jag började med att flytta alla Masters till min NAS. Inga problem där.
Sen när jag började sortera och framförallt radera bilder så vart jag ledsen när jag tömde Apertures papperskorg. Masterfilerna försvinner nämligen inte från NASen. Jag testade nu och såg att det fanns en kryssruta när man tömmer papperskorgen, typ: "Move referrenced file to system trash". Den har jag inte kryssat i när jag har tömt, är det det som är felet?
Hur gör jag nu? Finns det nåt sätt att ta bort alla filer från min NAS som inte är med i mitt Aperturebibliotek?
Extremt tacksam för hjälp! Jag har sökt men inte hittat nåt svar.
Mvh Fredrik

Nikki Sixx har en! Skrev om den i sin blogg för ganska länge sedan. Det är bättre än Lasse Berghagen det!

jajjamänsan, visst har jag sökt. Tyvärr har jag inte använt riktigt rätt sökord men nu har jag fått upp lite förslag på lösningar. Jag har letat länge efter rätt inställning och tydligen var iCal i iPhonen på fel tidszon, trodde helt klart att det sköttes från den vanliga Tid/Datum inställningen. Ursäkta mig!
Mvh Fredda

Säkert en busenkel sak men jag hittar inte inställningen som löser mitt problem. Jag lägger alltid in saken i iCal från min iPhone sen när jag synkar så är alla händelser en timme tidigare på iCal på min Macbook. Jag kan inte hitta felet och jag har hittills "bara" missat en bilbesiktning pga detta. Inte så kul.
Tack på förhand//Fredda

Om man använder sig av "extern redigerare", förstår då iPhoto att bilden är redigerad och gör en kopia i Modified mappen?

Hejsan.
Jag är rätt ny på det här med mac ska jag erkänna men känner mig jäkligt nöjjd med bytet.
Nu har jag precis fastnat för iPhoto, jag tycker att det håller reda på mina bilder på ett bra sätt men funderar på backupen, om jag bara kopierar dom två mapparna med bilder i iphoto mappen, originals och modified, följer allt jag har gjort med bilderna med då om jag skulle lägga in dom i ett iphoto på en annan dator tex.? jag har lagt ner ett jäkla jobb på att lägga kommentarer på de flesta bilder, följer dom med? alla album och sånt, kan man säkerhetskopiera sånt?

tack//fredda

Juke Kartel - Throw it away

hejsan! mitt första inlägg här om min iPod som jag nyss köpt den är en 30gb video som jag är fruktansvärt nöjjd med men nu har jag sprungit på ett problem med video konverteringen. jag har använnt videora ipod converter som har funkat bra men nu vill ja lägga in ett par mp4 filmer som har för hög upplösning för ipoden, problemet är att videora inte hittar mp4 filer. finns det nåt annat program som jag kan använda för att dra ner upplösningen lite?

tack på förhand! mvh fredda

1