Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
The Lone Ranger
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2004-12-13
  • Senast aktiv 2010-06-30
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen The Lone Ranger har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Baron:

Bra. Annars hade jag författat ett svar soim jag tydligen har glömt att posta...:

Det räcker nog med ett vanligt applescript du lägger in som startup item. Skapa de plistfiler du vill ha, lägg dem på nåt bra ställe och låt applescript kopiera in dem där de ska vara när datorn startas.

Hmm det låter ju ännu bättre, men AppleScript har jag aldrig använt. Är det knepigt att förstå? Har du något tips? (nu känner jag mig som en nybörjare trots all mac-vana... :">

Nu har jag löst det tror jag! Det gick att begränsa Finder under föräldrakontroll men tillåta användaren att bränna dvd och cd samt använda stödprogram, men inte ändra docken. Photoshop funkar också! Dessutom så ändrade jag ägaren av PreferencePanes-mappen till admin från system och satte Ingen Åtkomst för övriga användare och lät gälla för inkluderade objekt. Nu kan ingen annan än jag ändra docken, byta skrivbordsbild eller något annat i systeminställningarna.

Ursprungligen av Baron:

Ja, det måste ju förstås vara det enklaste.

Fungerar alltså inte... Jag är ju egentligen ett snille vad gäller mac så det gör mig lite frustrerad att jag inte lyckas lösa detta. Fler tips tack!!

Ursprungligen av Creops:

Man skulle ju i princip kunna sätta "r-only" på plistfilerna för dom inställningarna.
Sen finns det väl några program som gör att datorn går tillbaka till orginalläge vid varje omstart. ganska nice

T ex com.apple.dock.plist står som Ägare: Admin Du kan Läsa och Skriva, övriga: Ingen åtkomst så det verkar inte hjälpa heller.

Men det där programmet du pratar om verkar ju intressant. Vad heter det? Jag skulle ju vilja ställa in datorn så som jag vill ha den och så ska den se ut efter omstart utan att radera tillagda filer eller ta bort programuppdateringar.

Jag kan inte som administratör ändra behörighet på en prefPane och om jag flyttar den så kopieras den bara. Det verkar inte gå att förhindra detta... Eller?

Tack för de välkomnande orden. Kul att få svar så snabbt. Har inte lyckats på andra forum. Jag ska testa det där med preferencePanes.

Att begränsa Finder funkar inte för då kan bl a Photoshop CS3 inte användas. Jag vill bara att "ungarna" inte ska hålla på och byta skrivbordsbild, skärmprofil, ändra docken osv.

På mitt jobb har vi många användare på våra macdatorer, men som administratör skulle jag vilja låsa fler systeminställningar än de som är låsbara. Dockinställningar, Bildskärmsinställningar, Hjälpmedel bl a. Är det någon som har något tips? Att begränsa finder i kontohanteringen är inget alternativ...