Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannnn

Johannnn

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-01-08
  • Senast aktiv 2021-06-18
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannnn har skrivit i forumet.

Jag använder https://kalender.link/icalendar vilket jag tycker är bättre än inbyggda. Vill bara bli påmind om röda dagar, inte första advent etc.

Självklart behöver du inte Little Snitch. Det är mest om man kör olagliga kopior av program och inte vill att appen ska kontakta utvecklaren och inaktivera programmet.

Vill man ha något för säkerhet hade jag installerat BlockBlock [https://objective-see.com/products/blockblock...] eller RansomWhere [https://objective-see.com/products/ransomwher...]. Både av samma utvecklare. Hindrar effektivt oönskad installation av ransomware och annat skit.

Little Snitch hindrar inget sånt. Råkar du installera nåt skit så kommer det köras oavsett om du har Little Snitch eller ej. Little Snitch är nästan helt onödigt, mest om man inte vill att program ska kontakta utvecklaren. Vilket nästan undantagslöst är så att utvecklaren får statistik om användning.

Du behöver inte svara om det är känsligt. Men får man fråga hur du blev lurad? Bara så att man undviker liknande situation. När man köper ny lur varje år som jag så blir det ju en hel del Blocket-annonser etc. Svårt att helt undvika skummisar.

Ursprungligen av nearplugs:

Hej,

Mitt namn är Oliver och jag har hand om Nearplugs. Detta är superbra feedback och något som vi verkligen tar till oss. Vi har haft det här i åtanke och har planer på att ha det upplägget i framtiden. Nu har det varit högt tryck och lagret börjar ta slut men jag har nu lagt upp alternativet att kunna köpa styckvis men i skrivande stund är det bara storlek S och L vi har i lager för det.

Jag vill också informera om att det kan skilja sig något på storlekarna jämfört med original-pluggarna och det är ingen garanti att man har samma storlek i dessa.

Tack igen för feedbacken och tveka inte på att höra av er om ni har några frågor eller funderingar.

/Oliver på Nearplugs

Hej Oliver,
Jag vill köpa M (eftersom jag använder default på AirPods Pro, dvs M), men som du nämner är den slutsålt. Har du nån ETA för M? Eller kan man på nåt sätt få en notifikation när de kommer? Istället för att refresha sidan varje dag.

Store i Täby hade många 12or inne. Tog en vit 128GB. Väldigt nöjd med telefonen efter uppackning!

Ursprungligen av frazze:

https://support.apple.com/sv-se/HT205703
https://support.apple.com/sv-se/HT204264
https://support.apple.com/sv-se/HT201656
https://support.apple.com/sv-se/HT206504

Så dom tar alltid plats, bara olika mycket beroende på om du lagrar lågupplösta eller högupplösta.

Och när det krisar så finns det tips om det också...

Jag har 45GB bilder i appen Bilder. Efter jag satte på Optimerad Lagring tar de upp 0.5 GB.
Extremt smidig lösning. Jag tror säkert att trådskaparen har plats för 0.5 GB.

Ursprungligen av N_Micke:

Hur har det egentligen varit tidigare år? Hysterisk brist alla tidigare år?

Nu verkar ju ingen eller väldigt få butiker veta när de ens får in nya, står Apple plötsligt på deras dörr med en skåpbil och här har ni ett par nya att skicka ut till era stackars kunder?

Sist jag kollade på köp direkt genom Apple (kanske igår) skulle det bli leverans den 12e november, är det något att utgå ifrån att butiker också får in den då eller är det "två olika världar" med olika leveranser?

Ibland är det mer brist och ibland är det mindre brist.

12an (inte Pro) som jag sneglar på, har leverans 3 november på flertalet butiker jag tittat på, inklusive Apple Store.

Ursprungligen av MorganB:

Hejsan.
Om jag har fotona i appen Bilder så tar det på mobilens minne samt att de finns på iCloud.
Hur är det med mapparna i Filer? Ligger dessa på mobilen också eller bara molnet?
Tänkte om jag frigör utrymme på mobilen ifall jag lägger bilder i Filer?

Inställningar > Bilder > aktivera Optimerad Lagring.
Då kommer bilder i appen Bilder inte ta plats.

Hittade rapport av PTS från 2020-10-01, d.v.s. väldigt färsk.

Citat:

ca 84 procent av landets hushåll och företag hade tillgång till 100 Mbit/s i oktober 2019, en ökning med ca tre procentenheter jämfört med 2018.

Citat:

Utifrån väntade investeringar och rådande utbyggnadstrend bedömer PTS att tillgången till 100 Mbit/s i år kommer att bli 86-87 procent i det troligaste scenariot.

Någon som vet hur det ligger till med övriga ~15%? Jag har 100/10 i Stockholm, men jag hade inte gråtit om jag bara kunde få t.ex. 50/10, eller till och med 10/10. Eller är det ADSL med typ 1 eller 3 mbit upp? Kan man ens t.ex. FaceTima isf?

Helt sjukt att inte nätet är mer utbyggt än.

Ingenting i Solna. Ingenting i Sumpan. Ingenting i Bromma. Ingenting i Nacka. Ingenting i Lidingö.

Kul att man för höga hastigheter på Hötorget och Kungsgatan. Men det räcker inte.

Jag kommer nog stänga av 5G på min kommande iPhone 12 pga batteri och pga att jag inte ofta åker in till Hötorget. Beräknar att det kommer se bättre ut när iPhone 13 släpps.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Jag bytte varje år tills XS Max som jag har nu.

Den kostade 15000kr så den fick vara med ett år till.
Jag hoppas kunna få ut cirka 5000kr för denna med lite kul Apple original tillbehör.

Men det ger ändå en förlust på 10000kr på två år. Det motsvarar cirka 417kr/månad då inte medräknat tillbehören för 4500kr som idag har ett värde på 0kr begagnade skal är svåra att sälja trots Apple loggan.

Så för mig handlar det om en 600kr i månaden som jag eldat upp. Men som många andra påpekar så är detta en passion. Jag kan fortfarande 2år efter inköp se på min XS Max och tycka att det är en vansinnigt snygg mobil och snabb är den också.

Så för mig är det funktionerna och självklart utseendet som räknas. Det skall synas att man ligger på topp.

Nudlar och iPhone går alltid före oxfilé och android.

Är det sedan vansinnigt att lägga cirka 20% av de pengar jag har över varje månad efter hyra, mat och räkningar är betalda. Givetvis är det det. Men vad skall jag annars göra med dem? Sätta dem på banken?

Nej små företag som Apple behöver vårt stöd i dessa Corona-tider. Så att de slipper säga upp personal.

Å en sak till...
Detta är lite samma sak som när du köper en drink på krogen för 140kr. Du skulle kunna ta en hemma för en 20:a men det är inte samma sak.

Man får alltid mer utav basvarianten (som kostade 13995 vid release), extra GB är inte Blocket så intresserade av. Med iCloud Photos och Spotify/Music klarar man sig på 64GB. Och tillbehör vill ingen heller ha. Jag kör alltid naken iPhone, eller köper ett skal från Fyndiq för 50 kr.

Jag håller med att nudlar och iPhone går före oxfilé och android Men det går att få lite oxfilé också Och btw, sätt inte pengarna på banken. Sätt dom i en billig indexfond istället. Med ränta-på-ränta effekten kommer det bli mer oxfilé i framtiden.

Ursprungligen av Gunnar B:

"Byter varje år" ??? OK varning men jag tror att miljardärerna "have entered the chat" .

- Köp en iPhone för 10.000.
- Efter 12 månader brukar priset ha gått ner till ca 8.000 i butiken
- Jag säljer den för ca 6.000 på Blocket, självklart utan repor, och kartong etc ingår. Har aldrig tagit mer än 2-3 dagar att få den såld.
- Det ger en årlig utgift på 4.000.
- Det ger en månadsutgift på 333 kr.

Påstår du att bara miljardärer har råd med 333 kr per månad?
Är du medveten om att det räcker med att skippa 1 utelunch per vecka för att få dessa pengar? Påstår du att bara miljardärer har råd med utelunch 1 gång per vecka?
Är du medveten om att 333 kr motsvarar 1% av nettolönen av medellönen i Sverige? Påstår du att bara miljardärer kan spara 1% av sin lön?

Måste säga att du har en tråkig attityd. Och jag menar att inte att vara negativ tillbaka, men om du påstår att bara miljardärer har råd med 333 kr per månad är du tyvärr en kandidat till Lyxfällan.

Sjävklart en liten söt Mini.

De andra modellerna är för lika förra årets modeller. Man vill ju ha nåt nytt om man byter upp sig varje år

iPad har alltid haft bättre prestanda per chip. Mer yta att ta bort värme. Fysikens lagar.

Apple har justerat valutaväxlingen. Iphone 11 gick på $699 vilket blev 9195 kr. iPhone 12 Mini går på $699 vilket blir 8695 kr. Så en femhundring billigare.

Problemet är att medan iPhone 11 kostade $699, så kostar liknande iPhone 12 $799. Så ingångsmodellen (om man inte vill ha en pyttepytteliten telefon) har blivit dyrare.