Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vi hårdtestar Apple TV 4K

Andreas tv-bänk har sedan en vecka prytts av Apples senaste 4K-kapabla Apple TV. Den erbjuder helt klart framsteg, men HDR-stödet behöver förbättras.

Sammanfattning

Inför testet av Apple TV 4K hade jag höga förhoppningar om produkten. Skulle det här bli enheten som sparkar ut fjärde generationens Apple TV och ger mig underbart 4K- och HDR-material i hemmet i en enda enhet? Innan dess hade min Playstation 4 Pro och Xbox One S tillsammans hanterat 4K och HDR i spel och film på Blu-ray UHD, och min Apple TV 4 stod för den dagliga konsumtionen av filmer och tv-serier i SDR och 1 080p.

Efter min testperiod med Apple TV 4K, och efter diskussioner med skärmoraklet Ytterberg, står det klart att 4K-utgåvan inte erbjuder det jag letar efter. Åtminstone inte ännu. Jag hoppas fortfarande att Apple kan uppdatera den med förbättrat stöd för hantering av HDR och att fler tjänster stöds längre fram, men i nuvarande form är den helt enkelt inte tillräckligt bra för mina behov.

Apple TV 4K är inte den suveräna vägvisande produkt som Apple tenderar att släppa. Stödet för HDR är begränsat, och även om detta delvis beror på den fragmenterade marknaden för HDR-standarder och den likartade vilda västern-situationen för tv-tillverkarnas implementation av HDR är Apples lösning i Apple TV 4K helt enkelt bristfällig. Att vi rekommenderar att du helt sonika stänger av HDR är ett tydligt exempel på just detta. Samtidigt stöder den 4K-material och när bra sådant material spelas upp på Apple TV 4K ser det imponerande bra ut.

Om du har införskaffat en 4K-tv och vill investera i en Apple-baserad medialåda finns det inga alternativ. Om du redan äger en fjärde generationens Apple TV är beslutet inte lika självklart. Den högre upplösningen ger bättre bildkvalitet, men samtidigt är 4K-varianten ganska dyr och förbättringen är inte riktigt så stor att jag skulle anse att den motiverar kostnaden. Särskilt inte om du har andra enheter som kan spela upp 4K och/eller HDR.

När jag lämnade tillbaks Apple TV 4K och återgick till fjärde generationens äppellåda var det huvudsakligen fjärrkontrollen jag saknade, och det säger mycket om hur mycket Apple har kvar att förbättra innan Apple TV 4K känns som ett måste-köp. För mig som är varumärkesagnostiker är det endast bristen på 4K- och HDR-material i Google Play Store som hindrar mig från att byta till en Chromecast Ultra, och jag kommer hålla mig till Apple TV 4 fram till dess att antingen Apple eller Google tillhandahåller en bättre helhetslösning för 4K och HDR.

Omdöme: Apple TV 4K (64 GB)

Plus:

+ Köpta 1080p-filmer uppdateras automatiskt till 4K.
+ Bra 4K-material ser klart bättre ut på en 4K-tv.
+ Stöder både HDR10 och Dolby Vision.

Minus:

− Mycket 4K-material ser liten förbättring jämfört med tidigare.
− HDR-stödet är begränsat och bökigt att använda.
− TV OS 11 drar inte särskild nytta av 4K-upplösningen.
− Inget stöd för Dolby Atmos, än.

Kommentarer
54 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.