Inget fel på böjd Ipad, säger Apple

En del exemplar av nya Ipad Pro kan ha en lätt böjning när den packas upp ur förpackningen, men det är inget fel utan en effekt av tillverkningen enligt Apple.

Apple har bekräftat att en del exemplar av företagets platta Ipad Pro kan vara något böjda vid uppackningen. Enligt Apple är detta dock inte något fel, utan en effekt av tillverkningstekniken och inget som kommer orsaka praktiska problem med produkten. För de som gillar räta vinklar och raka linjer kan fenomenet dock vara väldigt störande.

Uttalandet kommer efter att flera som köpt Ipad Pro lyft frågan på sociala medier, och hävdat att deras platta varit böjd utan att den behandlats ovårdsamt eller råkat ut för en olycka. Flera hävdat att produkten varit böjd redan när den plockats fram ur förpackningen, och nu har Apple alltså intygat att detta kan inträffa.

Böjningen är ett resultat av en process i tillverkningen där komponenter av metal och plast kyls ned. Detta kan drabba både 11- och 12,9-tumsmodellerna av Ipad Pro.

Även om en liten böjning inte innebär något praktiskt problem eller bedöms som en defekt, kan det givetvis kännas påfrestande att råka ut för det med en såpass dyr produkt som Ipad Pro ändå är. Det finns skäl att anta att det inte är några problem att byta till en annan enhet hos Apple om så skulle begäras. Så ta fram linjalen och kontrollera – har din nya Ipad Pro en böjning?

Uppdaterad: Apples chef för hårdvarutillverkning, Dan Riccio, har svarat på ett mail från en bekymrad användare i Macrumors-forumet som uttryckt sin oro för böjda Ipad Pro-modeller. I svaret menar herr Riccio att de nya modellerna "matchar eller överträffar" de krav på kvalitet och precision som Apple ställt på tidigare modeller i Ipad-familjen.

Han beskriver vidare att Apples krav på tillverkningsprecision för de nya Ipad Pro-modellerna är 400 mikrometer, vilket ska vara snävare krav än hos tidigare modeller. Variationen inom ramen för 400 mikrometer är mindre än en halv millimeter och ska inte påverka produktens funktion. Om Macrumors-användaren blev lugnad av detta svar eller ej framgår inte.

Källa: The Verge, Macrumors

Läs mer om Ipad Pro:

Kommentarer
36 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.