Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple svarar på kritik om tredjepartsreparation och batterihälsa

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Apple bekräftar att man medvetet hindrar batterihälso-funktionen att känna av status på batteri som är bytta utanför Apples authoriserade servicenätverk.

Detta var något som vi på 99mac rapporterade om så sent som förra veckan.

Nu går Apple ut och bekräftar till iMore att det inte är något misstag utan det görs för att "skydda kunderna från skadade eller batterier med dålig kvalité".

Samtidigt säger bolaget att funktionsmässigt påverkar det inte batteriet utan det är bara informationen om batteriet som vi inte ser. Information som kom till i och med iOS 12 och aldrig funnits tidigare.

Apple hänvisar till de över 1800 serviceverkstäder i USA som är autoriserade av Apple. Internationellt är siffran 5000 och i Sverige runt cirka 50.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.