Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hur bra är Aqaras nya m2 hub?

Vi har tagit en titt på den nya M2 hubben och går igenom hur ni kommer igång med den, samt jämför med deras tidigare hub och försöker bena ut vilken av dom ni ska välja.

När vi fick hem Aqara Hub M2 tänkte vi att äntligen får vi allt det där som vi saknat, men vad har vi saknat? Det enda som varit lite negativt med den tidigare hubben är att den endast haft stöd för 32 enheter. Vilket är aningen snålt om vi även ska köra smart belysning och sensorer. Den nya hubben har stöd för upp till 128 enheter, men med en lite parantes.

Vi behöver även införskaffa Aqaras smarta plugg för att få stödet med 128 enheter. Den största skillnaden vi lägger märke till när vi packat upp M2 är att den saknar lampan som den tidigare hubben har. M2 har uppgraderats med ett nätverksuttag som ger oss möjlighet att ansluta den med en nätverkskabel till vår router, som ger oss en betydligt stabilare uppkoppling. Strömförsörjningen har även den fått sig lite kärlek genom att vi nu ansluter med hjälp av en kabel och en strömadapter istället för att som tidigare ansluta hubben direkt i eluttaget. Vilket gjorde att vi täckte minst två eluttag.

För en komplett genomgång av produkten samt hur ni installerar den får ni inte missa vår video recension.

Sammanfattning

Aqara har nu tre olika hubbar som vi kan ansluta till vårat smarta hem, men det är endast en av dom som går att ansluta till Xiaomis Mi Home app. Vilken man ska välja är helt upp till er, undertecknad föredrar nog den vanliga Aqara huben då den går att ha i Mi Home appen, så vi kan fortsätta synka in våra Mi sensorer samt bygga automatiseringar ihop med våra övriga produkter ifrån Xiaomi, samt att vi får kopplingen till HomeKit. Priset ligger i skrivande stund på 649 kronor och går att beställas ifrån Gröna Hus.

➕ Fördelar

  • HomeKit

  • Strömsladden ansluts på baksidan av hubben

  • Nätverksuttag

➖ Nackdelar

  • Lampan saknas

  • Behövs en smart plugg ifrån Aqara för att kunna ansluta upp till 128 enheter

  • Kunde bjudit på lite fler nyheter

Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.