Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch Series 7 - med en större skärm

Apple Watch Series 7 är här och skärmen har växt till sig tillsammans med nya optimerade urtavlor en mer stöttålig skärm.

Apples hälsomätare på armen har fått en helt ny design som går i linje med övriga produkter deras lineup. Apple Watch Series 7 är här med 40 procent tunnare skärmkanter och alla rykten om en ny design visade sig vara fel. Istället har skärmen växt till sig något och skärmen är dessutom 70 procent ljusstarkare och apparna är optimerade för den nya skärmen. Dessutom kan Apple stoltsera sig med att skärmglaset är stöttåligt och gjort för grusiga cykelrundor.

Den snygga skärmen på Apple Watch Series 7 har nästan 20 procent större skärmyta och tunnare kanter, bara 1,7 mm. Det är 40 procent mindre än de på Apple Watch Series 6. Apple Watch Series 7 har en ny design som ger så mycket skärmyta som möjligt, samtidigt som boettens storlek ändras minimalt. Därför är det möjligt att erbjuda den i storlekarna 41 mm och 45 mm. När du har handleden sänkt är Retina-skärmen som alltid är på upp till 70 procent ljusare inomhus än den på Apple Watch Series 6. Det är därför enklare att se urtavlan utan att lyfta handleden eller väcka skärmen.

Användargränssnittet har optimerats så att den nya skärmens form och storlek utnyttjas. Det finns ytterligare två större teckenstorlekar på Apple Watch Series 7. Det finns även ett nytt QWERTY-tangentbord som man kan trycka eller svepa på med QuickPath, så användare kan skriva genom att dra med ett finger. Det är även enklare och går snabbare att skriva. Klockan kan nämligen förutse nästa ord som passar in i sammanhanget tack vare enhetsbaserad maskininlärning. I watchOS 8 är menyrubrikerna och knapparna i appar som Tidtagarur, Aktivitet och Alarm större så det är ännu enklare att använda skärmen.

Glaset på framsidan av Apple Watch Series 7 har gjorts om. Det har fått en starkare och mer robust form och är mer än 50 procent tjockare än glaset på Apple Watch Series 6. Den tål därför slag men har fortfarande samma optiska klarhet. Apple Watch Series 7 är klassad som IP6X när det gäller dammtålighet. Den klarar därför mer på till exempel stranden eller i öknen men är fortfarande perfekt till simning med vattentålighet i WR50-klass.

Apple Watch Series 7 har en batteritid som räcker hela dagen: 18 timmar på en enda laddning. Det går 33 procent snabbare att ladda den jämfört med Apple Watch Series 6 tack vare en ny laddningsarkitektur och den magnetiska snabbladdningskabeln med usb-c-kontakt.

Den kommer i fem nya färger i aluminium midnight, Starlight, grön, blå och röd. Apple Watch Series 3 och SE behålls i sortimentet och priserna stannar kvar med Series 7 på 4 495 kronor och blir tillgänglig senare i höst.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.