Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6 – allt vi tror oss veta

99mac samlar ihop rykten och förhandsuppgifter inför Apples kommande presentation av nästa Iphone den 9 september.

Innanmätet

Processor

Sedan Iphone 4 designar Apple sina egna ARM-processorer som är optimerade för IOS i Iphone, Ipad och Ipod Touch. Det här året förväntas Apple introducera processorn A8, som ska vara upp till 50 procent snabbare än dagens A7. Enligt vissa rykten kommer den större modellen av Iphone 6 att få en något snabbare variant av A8-processorn.

En bild på vad som uppges vara en ritning över innanmätet i Iphone 6 och som publicerades av den kinesiska bloggen Geekbar antydde först att en ny komponent föreställde en uppgraderad version av extraprocessorn M7. Denna del visade sig senare sannolikt vara en sensor tillverkad av Bosch för att mäta tryck.

Sensorer

Iphone 6 tros få flera nya sensorer, bland annat för att samla in data som kan användas av ramverket Healthkit i IOS 8. Därtill uppges Iphone 6 utrustas med en barometer och sensorer för att mäta olika typer av väderförhållanden, så som lufttryck, temperatur och fuktighet.

NFC

Huruvida Iphone 6 kommer att utrustas med #NFC eller inte har verkligen varit en öppen fråga under hela året. Phil Schiller har tidigare uttalat sig skeptiskt till tekniken och sagt att NFC "inte är lösningen på något nuvarande problem". Olika källor har ändå därefter gjort gällande att Apple ändrat inställning och att Iphone 6 kommer att utrustas med NFC för exempelvis betalningar genom mobilen.

Apple har också fört samtal och diskussioner med kortföretag om ett mobilt betalsystem, kanske knutet till användares Itunes-konton. Enligt Bloomberg är både American Express, Visa och Mastercard med på tåget.

Batteri

Batteriet i Iphone 6 tros inte bjuda på någon revolutionerande förändring jämfört med föregångaren #Iphone 5S, men en rapport uppger att batteriet kan bli kraftigare vilket skulle kunna innebära en något längre batteritid. #IOS 8 tros också innehålla funktioner för att hålla koll på appar med hög strömförbrukning, vilket också kan förbättra den faktiska batteritiden.

Kamera

Apple har för varje ny Iphone-modell satsat på att förbättra kameran, och den kommande lanseringen förväntas inte vara något undantag. Under året har Ari Partinen som varit ansvarig för kamerorna i Nokias Lumia-telefoner, börjat jobba på Apple. Det är däremot ont om uppgifter gällande på vilket sätt kameran kommer att bli bättre.

Större uppmärksamhet har de bilder väckt som tyder på att Iphone 6 kommer att ha en kamera som skjuter ut något från baksidan, liknande hur Ipod Touch är konstruerad.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.