Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bärbara Macar mest pålitliga

En amerikansk konsumentundersökning utser Apples Macbook Air och Macbook Pro till de mest pålitliga bärbara datorerna.

En konsumentundersökning gjord av amerikanska Consumer Reports går igenom hur driftsäkra bärbara datorer är och vilka märken som användare är mest nöjda med. Den bygger på svar från 58 000 användare som köpt en bärbar dator mellan år 2010 och 2015.

När det gäller driftsäkerheten rapporterar nästan 20 procent av deltagarna att deras dator gick sönder under de första tre åren. Delar man upp svaren per tillverkare ser det bäst ut för Apple. 10 procent av deltagarna med en Apple-dator svarade att de haft problem under de första tre åren, rapporterar Zdnet.

Samsung och Gateway hamnar på en andra plats, 16 procent av användare med deras produkter rapporterade om problem. Inte långt efter hamnar andra tillverkare som Acer, Lenovo, Toshiba, HP, Dell och Asus. 18–19 procent av deras användare hade problem.

Apple Insider har dykt djupare ner i rapporten och skriver att sju procent av Macbook Air-användarna upplevde problem under de första tre åren och nio procent av Macbook Pro-användarna.

Även om Apple-användare överlag har driftsäkra maskiner, så är enheterna dyra att laga när de väl går sönder. Consumer Reports rekommenderar Apple Care, en av anledningarna till det är telefonsupporten som får högt betyg.

Också när det gäller kundnöjdhet toppar Apple listan. 71 procent av ägarna till bärbara Macar är helt nöjda med driftsäkerheten, medan bara 38 procent av Windows-ägarna säger samma sak.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.