Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar armbandet Polar A360

Nu i januari fylls gymmen av människor som avgett nyårslöften att röra på sig mera. 99mac:s Ida Lindkvist tar hjälp av Polars träningsarmband A360 för att komma igång.

Inledning

Efter all mat kring jul och nyår brukar det dåliga samvetet drabba många människor som börjar vallfärda till gym och andra träningsanläggningar. För den teknikintresserade finns det många tekniska hjälpmedel som vill hjälpa till.

Något som blivit väldigt populärt de senaste åren är #aktivitetsarmband som kan bäras dygnet runt. Det finska företaget #Polar har arbetat med pulsmätare sedan starten 1977 och gör numera en rad relaterade produkter inklusive träningsarmband.

En av de senaste modellerna heter A360 och är Polars första modell tänkt att bäras dygnet runt. Bandet har optisk pulsmätning och en färgpekskärm som bland annat kan visa notiser från en parkopplad smart mobil. 99mac har haft ett testexemplar sedan november och nu är det dags att utvärdera.

Kom igång

Polar A360 säljs i tre storlekar och finns i färgerna vit eller svart. Enligt företaget är ytterligare färger på gång och det kommer att gå att köpa det utbytbara armbandet separat med start i mars i år för den som vill ha flera färger att välja mellan.

Vårt testexemplar är svart och i storlek medium. Det kommer tillsammans med en sladd för laddning och en guide för att komma igång. Polar skickar också med en varningslapp som påminner om att du inte ska ladda enheten medan USB-kontakten är blöt av vatten eller svett.

Det första steget du kan behöva göra är att ladda enheten en stund för att starta upp den. För att komma vidare behöver du sedan Polar Flowsync till din dator eller appen till din mobil.

Namn
Polar Flow – Analys av aktiviteter och sporter
Plattform
IOS
Utvecklare
Polar Electro Oy
Version
2.5.1
Pris
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad Wi-Fi (tredje generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (tredje generationen), Ipad Wi-Fi (fjärde generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (fjärde generationen), Ipad Mini Wi-Fi, Ipad Mini Wi-Fi + Cellular, Ipad Air, Ipad Air Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 2, Ipad mini 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad Air 2, Ipad Air 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 3, Ipad mini 3 Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 4, Ipad mini 4 Wi-Fi + Cellular, Ipad Pro, Ipad Pro Wi-Fi + Cellular och Ipod Touch.
Språk
Svenska, förenklad kinesiska, danska, engelska, finska, franska, italienska, japanska, nederländska, norska bokmål, polska, portugisiska, ryska, spanska, tyska

Det är några få steg att gå igenom för att ställa in enheten för att matcha dina personliga mål och när allt är klart stoppar du enheten i det tillhörande armbandet och sätt fast det runt handleden (du får ange i appen på vilken arm du kommer bära bandet). Det ska inte sitta för tight, men pulsmätningen fungerar heller inte om det sitter för löst.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.