Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar armbandet Polar A360

Nu i januari fylls gymmen av människor som avgett nyårslöften att röra på sig mera. 99mac:s Ida Lindkvist tar hjälp av Polars träningsarmband A360 för att komma igång.

Summering och omdöme

Polar A360 är allt sammanräknat en trevlig bekantskap som ger en tydlig överblick över din dag. Räkna med att få en större dos dåligt samvete över antalet timmar du spenderar sittande om du som jag är en kontorsråtta. Bandet ger varningar om du är stillasittande för länge, vilket är tänkt att få dig att röra lite på dig då och då under dagen.

Jag gillar appen som tydligt visar hur mycket jag legat ned, suttit, stått, gått och sprungit under dagen. Även korta ruscher för att hinna med en buss kommer med. Det är lätt att komma igång med träningar, men än så länge lite trist att bandet bara fokuserar på pulsen. Personligen är jag ingen elitidrottare med full koll på pulsträning och hade föredragit att få lite mer information som kanske hastighet och sträcka också.

Bandet är ganska stort för att rymma färgskärmen, men A360 är ändå en ganska diskret "klocka" i vardagen, i alla fall med det svarta bandet som jag har. Vibrationerna är diskreta men ändå tydliga så jag känner dem när jag får notiser. Skärmen är tillräckligt stor för att rymma så pass mycket information att jag oftast direkt kan avgöra om jag behöver ta fram telefonen eller ej.

Ska jag summera så har Polar lite att slipa på om de på allvar vill konkurrera med andra band på marknaden. Som tur är kan de nog komma väldigt långt med nya mjukvaruuppdateringar framöver – som att ge användaren lite mer data kring träningspass.

Fördelar
+ Bra batteritid
+ Notiser från mobilen
+ Enkelt att komma igång med träningspass
+ Tydlig information i appen med bra webbtjänst
+ Vattentätt och klarar simning

Nackdelar
- Enheten kan ramla ur bandet
- Träningar fokuserar bara på pulsen, saknar info som sträcka

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.