Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple startar utbytesprogram av stickkontakter

Apple inleder en frivillig återkallelse och utbytesprogram av stickkontakter till laddare som kan gå sönder och ge elektriska stötar.

Vissa exemplar av Apples strömadapter för vägguttag kan gå sönder och i värsta fall ge användaren elektriska stötar. Det meddelar Apple och inleder samtidigt ett utbytesprogram där användare utan kostnad kan byta berörda kontakter mot nya.

Programmet gäller strömadaptrar levererade mellan 2003 och 2015 tillsammans med laddare till både Mac-datorer och IOS-enheter. Stickkontakterna har också sålts i paketet World Travel Adapter Kit.

Berörda stickkontakter passar i länderna Argentina, Australien, Brasilien, Kontinentaleuropa (inklusive Sverige), Nya Zeeland och Sydkorea. Andra typer av kontakter, exempelvis brittiska och amerikanska, omfattas inte av programmet. Inte heller Apples USB-nätadapter som medföljer produkter som Iphone berörs.

De stickkontakter det gäller känns igen genom att de har fyra eller fem tecken tryckta i den inre springan på den sida av kontakten som ansluts till själva adaptern. Alternativt finns ingenting tryckt i springan. Nyare kontakter har dock en regionkod med tre bokstäver tryckt, och behöver inte bytas ut.

Kunder som har berörda stickkontakter uppmanas att inte använda dem, utan kontakta Apple för ett kostnadsfritt byte. Detta kan göras genom att kontakta Apples support eller begära ett byte via en särskild sida på Apples webbplats.

Det går också att byta kontakten direkt i en Apple-butik eller Apple-auktoriserad service-partner. Erik Forsgren, servicechef på Digital Inn i Stockholm uppger att kedjan kommer att kunna byta berörda kontakter direkt över disk i alla Stockholmsbutiker från och med imorgon.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.